Champions League: Οι ιστορίες πίσω από τα ζευγάρια των προημιτελικών

Champions League: Οι ιστορίες πίσω από τα ζευγάρια των προημιτελικών

Η τυχερή Λίβερπουλ, ο Κριστιάνο που έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για την Ρεάλ, ο αναμενόμενος αγγλικός εμφύλιος και η επιστροφή της Γιιουνάιτεντ στην αγαπημένη της Βαρκελώνη

clclcl
Αναμνήσεις, όνειρα που βγήκαν αληθινά, εμφύλιος... Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της κλήρωσης της προημιτελικής (αλλά και της ημιτελικής) φάσης του Champions League που έγινε σήμερα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Κατά σειρά κληρώθηκαν Άγιαξ-Γιουβέντους, Λίβερπουλ-Πόρτο, Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το κάθε ζευγάρι να έχει τη δική του ιστορία...

Άγιαξ-Γιουβέντους
Ο Άγιαξ ήταν ο αντίπαλος της Γιουβέντους στον πρώτο ιστορικά τελικό της Μεγάλης Κυρίας στο πάλαι ποτέ Κύπελλο πρωταθλητριών.

Ο σπουδαίος Άγιαξ μετρούσε ήδη δύο σερί κατακτήσεις και στις 30 Μαΐου στο Βελιγράδι, μπροστά σε 89.484 θεατές έκανε το... θρι-πτι χάρις στο γκολ του Τζόνι Ρεπ στο 4ο μόλις λεπτό.

30/05/1973  Ajax v Juventus


Κλείσιμο
Η εκδίκηση των Ιταλών ήρθε 23 χρόνια αργότερα όταν στις 22 Μαΐου 1996 οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό στο Ολίμπικό της Ρώμης, με την Γιουβέντους να επικρατεί 5-3 στα πέναλτι (τελευταίο εύστοχο ο Βλαντιμίρ Γιούγκοβιτς, 1-1 η κανονική διάρκεια).

Juventus-Ajax 1-1 (4-2 rigori) CL 1996 Finale - Bruno Longhi


Όσον αφορά το σήμερα η Γιουβέντους είναι φυσικά το φαβορί, αλλά αυτή η νέα φουρνιά των Ολλανδών όπως έδειξε και στα ματς με την Ρεάλ έχει άγνοια κινδύνου.


Λίβερπουλ-Πόρτο
Η Πόρτο έμοιαζε με το... τζόκερ που έψαχναν όλοι στη σημερινή κλήρωση και η τυχερή της υπόθεσης ήταν η Λίβερπουλ, η οποία πέρσι τέτοια εποχή είχε σαρώσει τους Πορτογάλους στη φάση των 16.

Οι «κόκκινοι» κατάπιαν τους «δράκους» στο πρώτο ματς όταν επικράτησαν με 5-0 στο Ντραγκάο και στον επαναληπτικό έκαναν συντήρηση με το σκορ να είναι 0-0.

LIVERPOOL vs porto 5 0 ● Highlights & All Goals ● 14 02 2018 HD
LIVERPOOL vs porto 5 0 ● Highlights & All Goals ● 14 02 2018 HD


Ένα χρόνο αργότερα οι δύο τους ξαναβρίσκονται αντίπαλοι με την Πόρτο να θέλει εκδίκηση, αλλά η Λίβερπουλ είναι το απόλυτο φαβορί, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε έξι αναμετρήσεις δεν εχει ηττηθεί ποτέ από τους Πορτογάλους (3 νίκες, 3 ήττες).


Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι
Με τέσσερις αγγλικές ομάδες στους 8 λογικό ήταν να προκύψει κι ένας εμφύλιος, μόνο που αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο συλλόγων.

Η Τότεναμ, έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, κυπέλλου θέλει τη διάκριση στο CL (λίγες συμμετοχές και ταβάνι της οι 8), το οποίο όμως αποτελεί απωθημένο για την Σίτι.

Πάντως οι «πολίτες» τρεις ημέρες μετά τον επαναληπτικό, θα υποδεχθούν ξανά στο Etihad την Τότεναμ, αυτή τη φορά για την Premier League (ενώ έχουν κερδίσει με 1-0 στο Λονδίνο στον πρώτο γύρο).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα
Κανονικά η Μπάρτσα θα ήταν γηπεδούχος στο πρώτο ματς, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA δεν γίνεται στην ίδια πόλη να φιλοξενηθούν το ίδιο διάστημα δύο αγώνες κι έτσι η Γιουνάιτεντ θα δώσει τον επαναληπτικό στην Βαρκελώνη.

Εκεί όπου έχει πανηγυρίσει μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, όταν στον τελικό του 1999 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε με 2-1 την Μπάγερν Μονάχου και πήρε τον τίτλο.



Φυσικά η Μπαρτσελόνα έχει δύο νίκες εις βάρος της Γιουνάιτεντ στους ισάριθμους τελικούς που βρέθηκαν αντίπαλοι (2009, 2011), ενώ η συνολική προϊστορία είναι μοιρασμένη (4 νίκες η Μπάρτσα, 3 οι μπέμπηδες και 4 ισοπαλίες) και η αλήθεια είναι πως στην Βαρκελώνη εύχονταν να έβρισκαν στο δρόμο τους την Γιουνάιτεντ...

Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια:
Άγιαξ - Γιουβέντους
Λίβερπουλ - Πόρτο
Τότεναμ - Μαν. Σίτι
Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα

Οι ημιτελικοί έχουν ως εξής:
Νικητής Τότεναμ - Μαν. Σίτι / Νικητής Άγιαξ - Γιουβέντους

Νικητής Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα / Νικητής Λίβερπουλ - Πόρτο

Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια
9/10 Απριλίου: Πρώτα ματς των προημιτελικών

16/17 Απριλίου: Δεύτερα ματς των προημιτελικών

30 Απριλίου/1 Μαΐου: Πρώτα ματς των ημιτελικών

7/8 Μαΐου: Δεύτερα ματς των ημιτελικών

Σάββατο 1 Ιουνίου: Τελικός στο Estadio Metropolitano στην Μαδρίτη
Ολα τα ματς θα αρχίζουν στις 22:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης