Europa League, Άρσεναλ-Ρεν 3-0: «Κανονιές» και ανατροπή πρόκρισης

Europa League, Άρσεναλ-Ρεν 3-0: «Κανονιές» και ανατροπή πρόκρισης

Η Άρσεναλ μόλις στο 15' είχε ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα (1-3) και στο 72' ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το 3-0 - Μεγάλη πρόκριση για την Άιντραχτ με νίκη 1-0 στην έδρα της Ίντερ και δεύτερη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ζενίτ - Απίθανο ματς στην Πράγα με την Σεβίλλη να προηγείται με 2-3 στην παράταση, αλλά στο 119' η Σλάβια έκανε το 4-3 και πήρε την πρόκριση - Στην παράταση προκρίθηκε η Μπενφίκα που κέρδισε με 3-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

arsenal_ren_again_main
Το δεύτερο μέρο των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των 16 του Europa League, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό με την Άρσεναλ να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Ρεν, αλλά την Σλάβια Πράγας να παίρνει την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης αφήνοντας έξω την Σεβίλλη (!) και την Μπενφίκα επίσης στην παράταση να αποκλείει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ! Μεγάλο διπλό πρόκρισης και για την Άιντραχτ που ταπείνωσε την Ίντερ μέσα στο Μιλάνο.

Άρσεναλ-Ρεν 3-0
Η Άρσεναλ κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 με το οποίο έχασε στην Γαλλία και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.
Οι κανονιέρηδες επιβλήθηκαν με 3-0 της Ρεν, που σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες και ο Ουνάι Έμερι συνεχίζει στο θεσμό που έχει γίνει... ειδικός.

Μόλις στο 5’ ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ, ενώ ήδη από το 15’ οι γηπεδούχοι είχαν σκορ πρόκρισης, όταν ο Μέιτλαντ-Νάιλς έκανε το 2-0!

Ο ρυθμός ήταν καλός, το ματς ανοιχτό μέχρι το τέλος και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το γκολ που θα τους έδινε ελπίδες. Παρά τις μεγάλες τους ευκαιρίες, όμως, δεν το βρήκαν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το 3-0 στο 72’.

Και πάλι οι ρενέ βγήκαν στην επίθεση, έχασαν νέες ευκαιρίες, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Άρσεναλ να μπαίνει στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση.

Κλείσιμο


Βιγιαρεάλ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-1
Στη La Liga μπορεί να παλεύει για την παραμονή της, αλλά στην Ευρώπη η Βιγιαρεάλ εμφανίζεται εξαιρετικά δυνατή.

Το Κίτρινο Υποβρύχιο κατέστησε διαδικαστική και τη ρεβάνς με τη Ζενίτ και με τη δεύτερη νίκη της (2-1), προκρίθηκε για τα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-2, καθώς είχε πάρει τεράστιο διπλό στην Αγία Πετρούπολη.

Με υπέροχο ψηλοκρεμαστό φαλτσαριστό του Ζεράρ (29') οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το εισιτήριο και στη συνέχεια βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ο Μπάκα (47'). Το ότι μείωσε στο φινάλε ο Ιβάνοβιτς (90'+1') δεν επηρέασε το παιχνίδι.



Ίντερ-Άιντραχτ 0-1
Οι δρόμοι στο Μιλάνο είχαν γεμίσει από νωρίς με Γερμανούς, οι οποίοι είχαν στήσει το δικό τους πάρτι περιμένοντας τη ρεβάνς της Άιντραχτ με την Ιντερ.

Πάρτι που συνεχίστηκε στις εξέδρες του Meazza και θα συνεχιστεί και στην επόμενη φάση του θεσμού, αφού η ομάδα της Φρανκφούρτης πάει με... σπασμένα φρένα!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει 14 σερί ματς στη διοργάνωση χωρίς ήττα, έχοντας πλέον ως στόχο να ισοφαρίσει και να σπάσει το ρεκόρ της Ατλέτικο Μαδρίτης (15)!
Εχουμε καιρό ως τότε όμως. Το θέμα είναι το "τώρα", το οποίο βρίσκει την Άιντραχτ να πανηγυρίζει μια μεγάλη αλλά και... εύκολη πρόκριση.

Απέναντι στην Ιντερ των αρκετών απουσιών, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο ντέρμπι με την Μίλαν, οι Γερμανοί είχαν δοκάρι στο 3' με τον Χάλερ και τελικά σκόραραν στο 5' με τον Γιόβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντε Βράι και "κρέμασε" τον Χαντάνοβιτς (0-1).

Η αντίδραση των Νερατζούρι όσο κι αν αναμενόταν δεν ήρθε ποτέ και έτσι η Άιντραχτ, η οποία είχε κι άλλες ευκαιρίες αλλά ο Χαντάνοβιτς ήταν όπως (σχεδόν) πάντα άψογος, κράτησε εύκολα το σκορ και πήρε το εισιτήριο για τους "8"!



Σλάβια Πράγας-Σεβίλλη 4-3 (παράταση)
Απίθανη, μαγική, τρομερή πρόκριση για τη Σλάβια Πράγας, η οποία διέλυσε με 4-3 στην παράταση τη Σεβίλλη και βρέθηκε στα προημιτελικά του Europa League.
Oι Τσέχοι έσπασαν ένα απίθανο σερί 18 προκρίσεων των Σεβιγιάνων κι έδειξαν πως δεν έχουν ταβάνι. Ετσι, έπειτα από 19 χρόνια, η Σλάβια είναι ξανά στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μόλις στο 14ο λεπτό οι Τσέχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νγκαντούι, ωστόσο η απάντηση των Ισπανών ήρθε στο 44', όταν ο Μπεν Γιεντέρ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1. Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τους γηπεδούχους, αφού στο 46' ο Σούτσεκ πέτυχε το 2-1. Η γκολάρα του Μουνίρ στο 54΄ πήγε το ματς στην παράταση, αν και οι Σεβιγιάνοι είχαν ευκαιρίες με Μπεν Γιεντέρ και Βάσκες για ένα τρίτο γκολ.

Στο 98' οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το «Sinobo Stadium», όταν ο Βάσκες πέτυχε το 3-2.

Ωστόσο, οι Τσέχοι έβγαλαν ψυχή, ισοφάρισαν στο 102΄με τον Φαν Μπούρεν και στο τελευταίο λεπτό της παράτασης πήραν την τεράστια πρόκριση με γκολ του Τραορέ!




Μπενφίκα-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-0 (παράταση)
Η Μπενφίκα τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και χρειάστηκε η βοήθεια του «γερόλυκου» Ζόνας για τη λύτρωση.

Οι Πορτογάλοι επικράτησαν 3-0 στην παράταση των Κροατών και βρέθηκαν με ιδρώτα στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά το γκολ ήρθε στο 71' με υπέροχο τελείωμα του Ζόνας.

Πάντως, στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ο Βλαχοδήμος με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την ομάδα του. Στην παράταση οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 94' ο Φερέιρα πέτυχε το 2-0.

Ο Στογιάνοβιτς αποβλήθηκε στο 104', οι Κροάτες δεν είχαν δυνάμεις και στο 105' ο Γκριμάλντο με απίθανο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0.




Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Τελείωσε και το ματς στην Λισαβόνα, Βλαχοδήμος και Σάμαρης στους 8 του Europa League!

Τέλος του αγώνα στην Πράγα, με επική ανατροπή στην παράταση η Σλάβια αφήνει εκτός συνέχειας την Σεβίλλη!

119' ΓΚΟΛ η Σλάβια Πράγας: Ο Τραορέ σε μια απίστευτη φάση όπου οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να διώξουν τη μπάλα σκοράρει και η Σλάβια είναι αγκαλιά με την πρόκριση!

104' ΓΚΟΛ η Μπενφίκα: Απίθανο γκολ του Γκριμάλντο με φοβερό σουτ και 3-0 η Μπενφίκα!

102': Με δέκα παίκτες η Ντινάμο μετά την αποβολή του Στογιάνοβιτς

94' ΓΚΟΛ η Μπενφίκα: Με τρομερό σουτ του Φερό η Μπενφίκα φτάνει σε σκορ πρόκρισης!

102' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Απίθανο ματς στην Πράγα με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης χάρις στο γκολ του Φαν Μπούρεν!

98' ΓΚΟΛ η Σεβίλλη: Με κεφαλιά του Φράνκο η Σεβίλλη προηγείται με 2-3 στην Πράγα και η Σλάβια θέλει πλέον δύο γκολ!

Ξεκίνησε ο έξτρα χρόνος στην Πράγα και μετά από πέντε λεπτά και στην Λισαβόνα.

Στους 8 έχουν προκριθεί Βαλένθια, Νάπολι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Άιντραχτ κι απομένουν δύο ακόμη εισιτήρια...

Τελικά αποτελέσματα Άρσεναλ-Ρεν 3-0, Ίντερ-Άιντραχτ 0-1 και Βιγιαρεάλ-Ζενίτ 2-1...

Παράταση στην Πράγα (Σλάβια-Σεβίλλη 2-2) και στην Λισαβόνα (Μπενφίκα-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 1-1).

90' ΓΚΟΛ η Ζενίτ: Οι Ρώσοι μειώνουν σε 2-1, αλλά όλα έχουν ήδη κριθεί...

72' ΓΚΟΛ η Άρσεναλ: Η Ρεν πίεζε αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ πέτυχε το 3-0 για τους κανονιέρηδες.

71' ΓΚΟΛ η Μπενφίκα: Ο Ζόνας που είχε περάσει αλλαγή με σουτ πέτυχε το 1-0 για την Μπενφίκα που ισοφάρισε το σκορ με το οποίο έχασε στο Ζάγκρεμπ!

54' ΓΚΟΛ η Σεβίλλη! Απίθανο σουτ του Ελ Χανταντί έξω από την περιοχή και η Σεβίλλη ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (2-2).

47': Δοκάρι η Ρεν!

47' ΓΚΟΛ η Βιγιαρεάλ: Ο Μπάκα πετυχαίνει το 2-0 για τους Ισπανούς που είναι σίγουρα στους 8....

47' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Ο Σούτσεκ ευστοχεί στο πέναλτι και ξαναβάζει μπροστά στο σκορ τους Τσέχους

46': Ξεκίνησε το Β' ημίχρονο

Ημίχρονο στις αναμετρήσεις. Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων)
Ίντερ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1 (0-0)
Μπενφίκα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0 (0-1)
Σλάβια Πράγας-Σεβίλλη 1-1 (2-2)
Άρσεναλ-Ρεν 2-0 (1-3)
Βιγιαρεάλ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0 (3-1)

44' ΓΚΟΛ η Σεβίλλη: Ο Πρόμες κέρδισε το πέναλτι με τον Μπανέγα να ευστοχεί ισοφαρίζοντας σε 1-1, αλλά και πάλι η Σλάβια έχει το προβάδισμα με το 2-2 του πρώτου αγώνα...

30': Δοκάρι  η Σεβίλλη που χρειάζεται δύο γκολ στην Πράγα...

29' ΓΚΟΛ η Βιγιαρεάλ: Ο Μορένο στην αντεπίθεση με τρομερό σουτ έβαλε μπροστά την Βιγιαρεάλ που έχει κερδίσει με 3-1 την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη

15' ΓΚΟΛ η Άρσεναλ: Ο Ομπαμεγιάνγκ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έκανε την σέντρα κι ο Νάιλς με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 με τους κανονιέρηδες να έχουν νωρίς, νωρίς σκορ πρόκρισης

15' ΓΚΟΛ η Σλάβια: Από το κόρνερ ο Ενγκατό από κοντά έβαλε μπροστά τους Τσέχους, που είχαν αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στην Σεβίλλη!

5' ΓΚΟΛ η Άϊντραχτ: Ο Γιόβιτς ανοίγει το σκορ για τους Γερμανούς παγώνοντας το Μεάτσα!

5' ΓΚΟΛ η Άρσεναλ: Ο Ομπαμεγιάνγκ στην πρώτη τελική της Άρσεναλ ανοίγει το σκορ για τους Λονδρέζους κόντρα στην Ρεν

4': Δοκάρι η Άιντραχτ με τον Αλέ!

1': Σέντρα στις αναμετρήσεις

Οι συνθέσεις
22:00, Άρσεναλ – Ρεν (CosmoteSport 2)
ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μουστάφι, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Ράμσεϊ, Τζάκα, Νάιλς, Οζίλ, Ομπαμεγιάνκ, Λακαζέτ.
ΡΕΝ: Κούμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Μεσέρ, Ντα Σίλβα, Τραορέ, Σαρ, Γκρενιέ, Αντρε, Μπουριζό, Νιάνγκ, Μπεν Αφρά.

22:00, Ίντερ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00, CosmoteSport 3)
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόσιο, ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Σοάρες, Καντρέβα, Βετσίνο, Μπόρχα Βαλέρο, Πολιτάνο, Κεϊτά, Πέρισιτς.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Εντικά, Χίντερτζερ, Χασέμπε, ντα Κόστα, Κόστις, Βίλεμς, Ρόντε, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς, Χάλερ.

22:00, Σλάβια Πράγας – Σεβίλλη (CosmoteSport 7)
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ,Κουντέλα, Νγκατζούι, Ντέλι, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ, Μάσοπουστ, Τραορέ, Στοχ, Σκόντα.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Γκόμεζ, Κιέρ, Καρίτσο, Προμς, Νάβας, Μπανέγκα, Μέσα, Σαράμπια, Ελ Χανταντί, Μπεν Γεντέρ.

22:00, Μπενφίκα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (CosmoteSport 8)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Ριμπέιρο, Πίτσι, Φέισα, Γκάμπριελ, Ζίβκοβιτς, Ζότα, Σίλβα.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Ρχμάνι, Ντιλαβέρ, Θέφιλ - Κάθεριν, Στογιάνοβιτς, Όλμο, Μόρο, Γκόγιακ, Όρσιτς, Πέτκοβιτς, Καντζιόρ.

22:00, Βιγιαρεάλ – Ζενίτ (CosmoteSport 9)
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Φερνάντες, Γκασπάρ, Αλβάρο, Ρουίς, Κόστα, Μόρι, Ιμπόρα, Κάσερες, Φορνάλς, Μπάκα, Μορένο.
ΖΕΝΙΤ: Λούνεβ, Ρακίτσκι, Μαμανά, Ιβάνοβιτς, Σμόλνικοβ, Οζντόεφ, Μπάριος, Ερνάνι, Ντιουσί, Αζμούν, Σάτοφ.


Στο Emirates η Άρσεναλ χωρίς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (αποβλήθηκε στο 41' και το 0-1 έγινε 3-1) χρειάζεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να λυγίσει τους εξαιρετικούς Γάλλους.

Γενικά η βραδιά έχει σπουδαία ματς, καθώς στην Πράγα η Σλάβια απειλεί την Σεβίλλη έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 2-2, ενώ η Μπενφίκα χρειάζεται να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο έχασε στο Ζάγκρεμπ από την Ντινάμο.

Τέλος το 0-0 στην Φρανκφούρτη αφήνει όλα ανοικτά στο ζευγάρι Ίντερ-Άιντραχτ, ενώ η Βιγιαρεάλ μόνο με αυτοκτονία θα κινδυνεύσει από την Ζενίτ την οποία είχε νικήσει με 3-1 στην Αγία Πετρούπολη.

Στα ματς των 19:55
Ντιναμό Κιέβου – Τσέλσι 0-5 )0-3)

Σάλτσμπουργκ – Νάπολι 3-1 (0-3)

Κράσνονταρ – Βαλένθια 1-1, (1-2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης