Basketball Champions League: Έχασε και αποκλείστηκε ο Προμηθέας

Basketball Champions League: Έχασε και αποκλείστηκε ο Προμηθέας

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα ολοκληρώθηκε στην Τενερίφη, όπου ηττήθηκε με 79-57

promitheas-apokleistike-ena
Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Προμηθέα ολοκληρώθηκε στο Santiago Martin Arena, εκεί όπου οι Πατρινοί πλήρωσαν το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκαν από την Τενερίφη με 79-57, μένοντας εκτός προημιτελικών του Basketball Champions League.

Ο Προμηθέας Πατρών ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά για τον αγώνα με την Τενερίφη έχοντας ως... μαξιλαράκι το +12 της νίκης του στο «Δ. Τόφαλος» (69-57) όμως οι Ίβηρες υπερκάλυψαν τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-14). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την κακή εμφάνιση των Πατρινών στο πρώτο ημίχρονο, διατηρώντας σταθερά διαφορά πρόκρισης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έτσι ολοκληρώθηκε η παρθενική παρουσία των Αχαιών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κρατώντας την καλή εικόνα και την προσπάθεια όλης της χρονιάς.


Ο αγώνας

Η Τενερίφη εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Προμηθέα και προηγήθηκε 13-6 με το layup του Σεμπάστιαν Σάιθ. Ο Ρίον Μπράουν έδωσε λύσεις στην επίθεση των Πατρινών, σκοράροντας για το 13-9 με τρίποντο στο 5'24" και φτάνοντας τους 7 πόντους σε αυτό το διάστημα όμως οι βολές του Λούκα Στάιγκερ ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (19-9, 7'56"). Οι Ισπανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 27-14 έχοντας 6 επιθετικά ριμπάουντ, 5 ασίστ και κανένα λάθος απέναντι στον Προμηθέα που σούταρε με 35.7% (5/14 εντός πεδιάς). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο κι έκαναν double-score με τον Σάιθ (32-16, 13'27") ενώ το τρίποντο του Αμπρομάιτις εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 (42-20, 17'53").

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης