Champions League, Μπάγερν-Λίβερπουλ 1-3: Πανηγυρική πρόκριση στους «8»!

Champions League, Μπάγερν-Λίβερπουλ 1-3: Πανηγυρική πρόκριση στους «8»!

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ πέρασε από το Μόναχο και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League - Δύο γκολ ο Μανέ, ένα ο Φαν Ντάικ, ενώ και το γκολ της Μπάγερν το πέτυχε παίκτης της Λίβερπουλ (αυτογκόλ Μάτιπ)

bayern_liverpool_art_final
Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε όλα τα σενάρια ανοικτά... Με την Λίβερπουλ να έχει χάσει την κορυφή στην Premier League και την Μπάγερν να έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της Bundesliga, το μομέντουμ έδειχνε να είναι με τους Βαυαρούς, ωστόσο αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 45 λεπτά όπου υπήρχε μια σχετική ισορροπία (κι αυτή λόγω του αυτογκόλ του Ματίπ) η αλήθεια είναι ότι η Λίβερπουλ πήρε άνετα και δίκαια την πρόκριση...



Στο 9' ο Τιάγκο (σουτ ψηλά άουτ), στο 11' ο Λεβαντόφσκι (έπεσε με τρομερή ευκολία υπό την πίεση του Φαν Ντάικ) έδωσαν την αίσθηση ότι η Μπάγερν θα κυριαρχήσει, ό,ως όσο περνούσε η ώρα η Λίβερπουλ άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της και να μην κινδυνεύει, παρά το σοκ της απώλειας του Χέντερσον μόλις στο 13'

Ο Φαμπίνιο όμως κάλυψε άψογα τον άξονα, για να φτάσουμε στο 26' όπου ενώ η Μπάγερν περιμένει στο δικό της μισό, ο Φαν Ντάικ κάνει μια πάσα 40 μέτρων, ο Ραφίνια έχασε τον Μανέ, ο Νόιερ έκανε την έξοδο του... Μεσολογγίου κι ο Σενεγαλέζος έχοντας αδειάσει και τους δύο με το κοντρόλ και την άμεση περιστροφή γύρω από τον άξονα του, πλάσαρε στην κενή εστία για το 0-1!

Θυηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Οι Βαυαροί τα είχαν χαμένα, η Λίβερπουλ έδειχνε ότι σύντομα θα πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ και όντως το έκανε, αλλά στη κάθος εστία!

Κλείσιμο
Στο 39' ο Γκνάμπρι έφυγε στην πλάτη του Ρόμπερτσον (δύο φορές τον έχασε ο Άγγλος μπακ) έκανε την σέντρα κι ο Μάτιπ πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι, ωστόσο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Οι οπαδοί των Βαυαρών αναθάρρησαν, όλοι περίμεναν ότι αυτό το γκολ θα ξυπνούσε τους παίκτες τους, ωστόσο από την αρχή του Β' ημιχρόνου η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ριμπερί και Χάμες ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος, οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα και αφού γλίτωσαν στο 61' ένα δεύτερο ανάλογο γκολ (Γκνάμπρι στην πλάτη του Ρόμπερτσόν, γύρισμα στην περιοχή, αλλά δεν πρόλαβε ο Λεβαντόφσκι κι αυτή τη φορά ο Μάτιπ ήταν ένα βήμα πιο πίσω), ήρθε το 1-2 με τον (κορυφαίο όλου του γηπέδου) Φαν Ντάικ.

Από το κόρνερ του Μίλερ, ο Ολλανδός με αρχοντικό άλμα και άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το γκολ για την Λίβερπουλ κι εκεί τελείωσαν όλα...

Οι Βαυαροί αναγκαστικά ανοίχτηκαν, η Λίβερπουλ βρήκε χώρους και παρά την επιπολαιότητα (και τον εγωισμό) του Σαλάχ, ο Αιγύπτιος στο 84' έβγαλε σέντρα ακριβείας κι ο Μανέ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3...

Οι οπαδοί της Μπάγερν είχαν ήδη αρχίσει να αποχωρούν, αυτοί της Λίβερπουλ είχαν στήσει το δικό τους πανηγύρι στις κερκίδες του Allianz Arena και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «κόκκινους» να παίρνουν το εισιτήριο για τους 8 και την Premier League να έχει 4 ομάδες (Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ) στα προημιτελικά (με τρεις εξ αυτών να αποκλείουν γερμανικές!)


MΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (79' Σάντσες), Ριμπερί (61' Κομάν), Ναμπρί, Λεβαντόβσκι.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13' Φαμπίνιο), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (Οριγκί), Μανέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης