ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σπουδαίος Μίτσελ: Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού με αφορμή το επεισόδιο με τον Ουέστμπρουκ!

Σπουδαίος Μίτσελ: Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού με αφορμή το επεισόδιο με τον Ουέστμπρουκ!

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πήρε θέση για την ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Ράσελ Ουέστμπρουκ και δεσμεύτηκε πως θα κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξουν παρόμοιες συμπεριφορές στο γήπεδο τον Τζαζ στο μέλλον.

donovan_eurohoops
Οι Θάντερ επικράτησαν με ευκολία μέσα στη Γιούτα, ωστόσο το παιχνίδι στιγματίστηκε από το επεισόδιο ανάμεσα στον Ράσελ Ουέστμπρουκ και έναν φίλο των γηπεδούχων.

Ο ανεγκέφαλος φίλαθλος φέρεται να χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον του σούπερσταρ της Οκλαχόμα. Το ΝΒΑ έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να αναφέρει σε μήνυμα του…

“Είμαι προσωπικά πληγωμένος για το περιστατικό που έλαβε χώρα. Ως ένας μαύρος που ζω σε μία κοινωνία που αγαπώ και αγωνίζομαι σε μία ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσω τα όνειρα μου, το περιστατικό με αφορά άμεσα. Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους μας “πονάνε” όλους και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο γήπεδο μας. Η Γιούτα που εγώ έχω αγαπήσει, καλωσορίζει και “αγκαλιάζει” τους ανθρώπους και το περιστατικό που έγινε δεν είναι αντιπροσωπευτικό των φιλάθλων μας.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία αρνητική φήμη προς τους αθλητές που ενδεχομένως να θέλουν να έρθουν στη Γιούτα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και το ΝΒΑ για την άμεση αντίδραση σε αυτό το γεγονός μίσους, καθώς και για τη βοήθεια που προσφέρουν ώστε να κάνουμε το γήπεδο μας ένα μέρος στο οποίο οι παίκτες και οι φίλαθλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Και εγώ με τη σειρά μου καλώ όλες τις ομάδες να αντιδράσουν. Δεν πρέπει να είμαστε αποδέκτες ρατσιστικών συμπεριφορών και ρητορικής μίσους σε κανένα σημείο, και ειδικά στα γήπεδα μπάσκετ.

Τους επόμενους μήνες θα συνεργαστώ με τους Τζαζ, τους συμπαίκτες και τη λίγκα ώστε να κάνουμε τα γήπεδα και την κοινωνία πιο φιλική. Αυτό περιλαμβάνει την τιμωρία των ρατσιστών.

Δεν έχω αυτή τη στιγμή όλες τις απαντήσεις αλλά το φετινό καλοκαίρι θα δουλέψω μαζί με το ίδρυμα μου (SPIDACARES), ώστε να προσέξουμε περισσότερο τα θέματα φυλετικού ρατσισμού σε όλη τη χώρα και να δούμε πώς θα πολεμήσουμε την ανισότητα. Σας καλώ όλους να με ακολουθήσετε σε αυτή τη διαδικασία, διότι όταν λειτουργούμε όλοι μαζί, έρχονται αλλαγές.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης