Πρωταθλητής Ευρώπης στον πινγκ-πονγκ ο Σγουρόπουλος για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Πρωταθλητής Ευρώπης στον πινγκ-πονγκ ο Σγουρόπουλος για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κέρδισε με 4-3 τον Γερμανό Ένγκεμαν στην Πορτογαλία και κατέκτησε για 3η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους (U-21)

pingk
Πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους (απλό) για 3η συνεχόμενη χρονιά στέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής (10.3) στην Πορτογαλία ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με συνεχείς ανατροπές πήρε το χρυσό για άλλη μια χρονιά και έγραψε ιστορία. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον αθλητή του πινγκ πονγκ όσο και στον προπονητή του Κώστα Βατσακλή.

Η αρχή για τον 19χρόνο αθλητή του Ολυμπιακού έγινε το 2017 στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας όπου κατέκτησε το πρώτο του χρυσό και συνεχίστηκε στο Κλουζ της Ρουμανίας το 2018 αλλά και στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας το 2019!

Ο Γερμανός έπαιρνε συνεχώς προβάδισμα στο σκορ αλλά ο Έλληνας του έπαιρνε άξια την... μπουκιά μέσα από το στόμα και αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από το τέλος του αγώνα αν και ο Σγουρόπουλος τον πλησίασε να του δώσει το χέρι αλλά εκείνος αρνήθηκε και έφυγε.

Ο μεγάλος τελικός της Πορτογαλίας

Στο 1ο σετ οι δύο αθλητές αξιοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τα σερβίς τους και τον τελευταίο λόγο είχε ο Ένγκεμαν. Στο 9-9 πήρε δύο πόντους με τεχνικά μαλακά forehand σπιν και γενικά ο πρωταθλητής μας είχε προβλήματα στο μπλοκ. Στο 2ο παρουσίασε αισθητή βελτίωση, είχε καλύτερο έλεγχο της μπάλας κι επέβαλε την τακτική του με το σερβίς και τα σπιν. Στο ισορροπημένο 3ο σετ έχασε δύο κρίσιμους πόντους στα σερβίς του για το 6-8 και αργότερα δεν μπόρεσε να ξαναφέρει την κατάσταση στα ίσια με τον Ένγκεμαν να δείχνει διάρκεια σε μεγάλα ράλι.

Στο 4ο σετ προηγήθηκε 6-3, αλλά είδε τον αντίπαλο να τον φτάνει στο 7-7 και να τον προσπερνά. Εκεί ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Η επιστροφή στο τραπέζι ήταν η καλύτερη δυνατή, ο Γιάννης Σγουρόπουλος έπαιξε εξαιρετικά σε μπλοκ και επίθεση για να κάνει σερί πόντων και τελικά να επικρατήσει με οριακή διαφορά.

Κλείσιμο
Η εκκίνηση του στο 5ο σετ ήταν δυνατή με 4-1 και 6-2, αλλά με κάποια λάθη και ταυτόχρονα υπέροχες ενέργειες του Γερμανού δέχτηκε μεγάλο σερί για το 6-8. Ισοφάρισε άμεσα, όμως έχασε δύο πόντους στα σερβίς του και αμέσως μετά την υποδοχή. Στο 6ο σετ ο Σγουρόπουλος έχασε κάποια «δικά» του χτυπήματα, ταυτόχρονα ο Γερμανός πίεσε με το ποιοτικό backhand τοπ σπιν και το σερβίς και βρέθηκε στο 5-2. Ο 19χρονος άσος αντέδρασε, μείωσε σε 4-5 και υποχρέωσε την αντίπαλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ.

Αμέσως μετά έγινε το 5-5, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής ένιωσε πόνο στον δεξιό ώμο και σταμάτησε για ιατρική φροντίδα. Επανήλθε στον προβλεπόμενο χρόνο κι ευτυχώς φάνηκε ότι μπορούσε ν’ αποδώσει. Στα σερβίς του ο Γερμανός πήρε δύο πόντους για το 8-6, αλλά μετά έπαιξε φοβερούς πόντους και με σερβί έφτασε στο 10-8. Ο Γερμανός πήγε το σετ στην παράταση και ο Σγουρόπουλος με καθαρό μυαλό βρήκε τις διεξόδους. Έτσι και αυτός ο τελικός του Ελευσίνιου άσου κρίθηκε στα 7 σετ κι όσοι περίμεναν ότι θα μιλήσει πάλι η ελληνική ψυχή είχαν δίκιο…

Ο πρωταθλητής μας έκανε εκρηκτική αρχή και στην αλλαγή των πλευρών προηγήθηκε 5-1 με πολύ καλά χτυπήματα κι από τις δύο πλευρές. Ο Ένγκεμαν αντέδρασε και πλησίασε στον πόντο, πρώτα 8-7 μετά 10-9, αλλά έχασε την τελευταία επίθεση και ο Σγουρόπουλος πανηγύρισε τη νέα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα σετ απέναντι στον Ένγκεμαν 9-11, 11-4, 8-11, 11-9, 8-11, 12-10 και 11-9.



Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης