Σήμερα ο πρώτος «εμφύλιος» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τα Baskebtall Champions League

Σήμερα ο πρώτος «εμφύλιος» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τα Baskebtall Champions League

Πρόκειται για την πρώτη μονομαχία (19:30, Novasports 2) ανάμεσα στις δύο ομάδες για ευρωπαϊκή διοργάνωση

xatser-paok
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρώνται απόψε (19:30, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) στο πρώτο ματς των «16» του Basketball Champions League. Πρόκειται για την πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και για τον πρώτο «εμφύλιο» πέραν των «αιωνίων» μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν με τον Γουίλ Χάτσερ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι και θα επανεμφανιστεί, σε αντίθεση με τον Τζαμάλ Τζόουνς που λόγω του προβλήματος στο γόνατό του αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση. Στον αντίποδα, η «Ένωση» ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα χωρίς τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του περισσότερους φίλους του από ποτέ άλλοτε φέτος. Το Παλατάκι αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς ο κόσμος έχει «ζεσταθεί» μετά τη συμβολή της οικογένειας Σαββίδη στο να ξεπεραστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα, πρωτίστως για να κερδίσει και εν συνεχεία για να πάρει μια καλή διαφορά. Όπλα των γηπεδούχων είναι η πιεστική άμυνα και το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, 45,2%, που είναι το καλύτερο σε όλη τη διοργάνωση.

Η ΑΕΚ θέλει νίκη ή στη χειρότερη περίπτωση μια ήττα με μικρή διαφορά που θα είναι ανατρέψιμη στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, όπου περιμένουν πάνω από 10.000 θεατές. Ο Λούκα Μπάνκι διαπίστωσε κόντρα στον Προμηθέα πως η ομάδα του είναι σε καλό φεγγάρι, ωστόσο θέλει η τρίτη επίσκεψή της στην Πυλαία να είναι και… νικηφόρα, καθώς είχαν προηγηθεί η ήττα με 82-80 στα προημιτελικά Κυπέλλου στις 3 Νοεμβρίου και αυτή με 88-79 στις 26 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα, σε ένα ματς που η διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ είχε ξεπεράσει και τους 20 πόντους. Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει στο πλεόνασμα ποιότητας και λύσεων που έχει η ομάδα του, η οποία μετρά φέτος μόνο δύο ήττες στη διοργάνωση και έχει χάσει εκτός έδρας μόνο από την Μπάμπεργκ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τους «16»:

Κλείσιμο
Τρίτη 5 Μαρτίου
18:00 Νίζνι-Βενέτσια
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
21:30 ΛεΜαν-Βίρτους Μπολόνια

Τετάρτη 6 Μαρτίου
19:00 Νεπτούνας-Χάποελ Ιερουσαλήμ
19:30 Προμηθέας-Τενερίφη
21:00 Μπάμπεργκ-Μπάνβιτ
21:00 Αντβέρπ-Μούρθια
21:30 Ναντέρ-Μπεσίκτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης