Super League, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0: «Πάρτι» και με δέκα παίκτες!

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0: «Πάρτι» και με δέκα παίκτες!

Πάρτι του Αστέρα με... κομπάρσο τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη! Οι γηπεδούχοι αν και με 10 παίκτες από το 3' (κόκκινη Τριανταφυλλόπουλος)... σκόρπισαν με 3-0 το φάντασμα της ομάδας του Αγρινίου και απομακρύνθηκαν από τις επικίνδυνες θέσεις - Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Φερνάντεζ τα γκολ

niki_asteras
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα ο Αστέρας, καθώς κέρδισε δικαιότατα τον Παναιτωλικό με 3-0 παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 3' και ξεκόλλησε από την ουρά. Οι Αρκάδες ήταν πάρα πολύ καλοί, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που ήταν αγνώριστοι και όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αλλά έκαναν ίσως την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε επιθετικό σχήμα, καθώς είχε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Ιγκλέσιας στον άξονα, τους Καλτσά, Φερνάντεζ στα άκρα και τον Αραβίδη ένα κλικ πίσω από τον Μανιά.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιγγάρα, Μιχάι, Αργκους. Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Πάουλο ( ξεκινήσει βασικός μετά από ένα γύρο, καθώς χτύπησε ύστερα τον αγώνα με τον Αστέρα στο Αγρίνιο) στον άξονα, τους Γκούγκα, Ουίλιαν στα άκρα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Με το «καλημέρα» στο παιχνίδι άλλαξαν οι ισορροπίες, αφού μόλις στο 3' αποβλήθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μετά από λάθος του Πασαλίδη ανέτρεψε τον Μοράρ λίγο έξω από την περιοχή του. Ετσι οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όμως όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν, αλλά «έστησαν» μία παγίδα στον Παναιτωλικό, ο οποίος δεν την απέφυγε. Με την είσοδο του Μπελόκ «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-1 και έδωσαν χώρα στα «καναρίνια». Τα οποία από την πλευρά τους κρατούσαν μπάλα (η ανάπαυλα του βρήκε με επίπεδα κατοχής 70%), όμως δεν απειλούσαν. Επαιζαν παράλληλα, οι Αρκάδες αμύνονταν εξαιρετικά και ακόμη καλύτερα έβγαιναν τις αντεπιθέσεις.

Στο 26' μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το κάκιστο αμυντικό τρανζίσιον του Παναιτωλικού μετά από κόρνερ του, έβγαλαν 4 παίκτες στην κόντρα, ο Καλτσάς κουβάλησε εξαιρετικά την μπάλα, έδωσε στον Μανιά ο οποίος «σέρβιρε» στον Βαλιέντε έτοιμο γκολ και ο Ισπανός δεν αστόχησε. Η παραπάνω εξέλιξη δεν «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο κακό τέμπο και στο 44' ο Ιγκλέσιας μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. Ο οποίος στο πρώτο μισό απείλησε ακόμη με τους Φερνάντεζ (16', 31') και Μανιά (23'), ενώ οι τελικές ήταν 8-1 υπέρ του.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους και με τον Φερνάντεζ στο 62' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Παναιτωλικός απλά προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά η μόνη ουσιαστική φάση του ήταν εκείνη με τον Μπαϊροβιτς στο 61΄, όπου ο Βαλιέντε έβαλε την κόντρα. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ορισμένες δοκιμές.

MVP: Ο Καλτσάς. Από τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ του Αστέρα, ενώ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολλές φορές άνω-κάτω την άμυνα του Παναιτωλικού. Εβγαλε ενέργεια και είχε ουσία.

Στο ύψος του: Ο Φερναντέζ. Πολύ καλή εμφάνιση, έτρεξε πολύ και πλαγιοκόπησε. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ που σημείωσε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος: Παίκτης του Παναιτωλικού που να διακρίθηκε δεν υπάρχει. Εκείνοι που υστέρησαν περισσότερο ήταν οι Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο. Ο πρώτος αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα από τον Καλτσά, ενώ ο άξονας της ομάδας, κυρίως στο πρώτο μισό, ήταν ανύπαρκτος και για αυτό, σε μεγάλο βαθμό, ευθύνεται ο Βραζιλιάνος.

Η «γκάφα»: Το αμυντικό τρανζίσιον του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο ήταν η «μαύρη τρύπα» του. Ο Αστέρας έπαιζε στην κόντρα, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν ψηλά και έβρισκε κενούς χώρους, ενώ οι «κυανοκίτρινες» επιστροφές ήταν πάρα πολύ αργές. Στη φάση του πρώτου γκολ μετά από κόρνερ του Παναιτωλικού, βγήκαν στην αντεπίθεση 4 του Αστέρα με 2 του Παναιτωλικού. Δηλαδή η ομάδα που είχε αριθμητικό μειονέκτημα, έβγαλε στην κόντρα δύο παραπάνω παίκτες!

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Κομίνης σωστά απέβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο στο 3', ενώ χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο ριπλέι, ο βοηθός Σάββας μάλλον πήρε την ορθή απόφαση και ακύρωσε ως οφ σάιντ γκολ του Μπαϊροβιτς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το τελικό σκορ μάλλον...κολακεύει τον Παναιτωλικό. Αυτό τα λέει όλα για την εικόνα του αγώνα και φυσικά η νίκη του Αστέρα ήταν δικαιότατη.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φερνάντεθ, Αραβίδης (8' Μπελόκ), Μανιάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Tσιγγάρας (63' Μαρινάκης), Μιχάι, Αργκους, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο (68' Παρράς), Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης