Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Μέσα πόλωση, στην Ευρωλίγκα… άτακτη οπισθοχώρηση

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Μέσα πόλωση, στην Ευρωλίγκα… άτακτη οπισθοχώρηση

Ενώ στο “εσωτερικό” η πόλωση και η κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πιο μεγάλη από ποτέ, στην Ευρωλίγκα παρατηρείται ξεκάθαρη οπισθοχώρηση των δυο ελληνικών ομάδων που διανύουν μακράν την χειρότερη σεζόν τους με το νέο φορμάτ.

pao_osfp_eurohoops
Φαίνεται πως οι παραδοσιακά πετυχημένες πορείες των εκπροσώπων μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης δεν θα συνεχιστούν φέτος, καθώς η μέχρι στιγμής εικόνα τους στον θεσμό θεωρείται κάτι παραπάνω από μετριότατη βάσει πάντα των όσων μας έχουν συνηθίσει.

Την ώρα που στις εγχώριες διοργανώσεις η αντιπαλότητα των δυο τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με τους “ερυθρόλευκους” να αποχωρούν στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου διαμαρτυρόμενοι για την διαιτησία και να επακολουθεί σωρεία ανακοινώσεων, πράξεων και δηλώσεων που “τεντώνουν” ακόμα περισσότερο το σκοινί, στην Ευρώπη τα πράγματα δεν κυλούν καθόλου καλά.

Οι μεν “πράσινοι” με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει σχεδόν αδύνατο να προχωρήσουν μέχρι το φινάλε με αποτέλεσμα να παραταθούν στις επτά οι συνεχόμενες σεζόν τους χωρίς παρουσία σε Final Four, ενώ και οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάζονται εμφανώς χειρότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν μετά από πολύ καιρό για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο εκτός τελικής τετράδας. Για την ακρίβεια έπειτα από 10 χρόνια (!) καθώς συμμετείχαν κατά σειρά στα “μεγάλα ραντεβού” της Ευρωλίγκας το 2009, 2010, 2012, 2013, 2015 και 2017.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν σχεδόν 20% χειρότερο ρεκόρ σε σχέση με τις δυο προηγούμενες σεζόν του νέου φορμάτ

Για να μιλήσουμε με στατιστικά αναφερόμενοι μόνο στις τρεις αγωνιστικές περιόδους με το νέο και απαιτητικό φορμάτ της διοργάνωσης, “τριφύλλι” και Πειραιώτες έχουν φέτος αρκετά χειρότερη εικόνα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες σεζόν.

Ενώ τόσο το 2016-2017, όσο και το 2017-2018 το ρεκόρ τους (Ν-Η) έπειτα από 23 αγωνιστικές ήταν συνολικά στο 30-16 όντας αμφότεροι σε πορεία τετράδας, την φετινή αγωνιστική περίοδο τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Κλείσιμο
Από την μια ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 12-11 και την έβδομη θέση, η τετράδα έχει απομακρυνθεί σχεδόν ανεπιστρεπτί και μια πολύ δύσκολη διασταύρωση στα playoffs αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο, την ώρα που πέρυσι και πρόπερσι στο ίδιο σημείο της σεζόν ήταν 3ος και 2ος με πολύ καλύτερες προοπτικές!

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης