Κύπελλο ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 4-1: Το όνειρο του Αστέρα συνεχίζεται...

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 4-1: Το όνειρο του Αστέρα συνεχίζεται...

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 4-1 του Εργοτέλη και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αναζητώντας μια θέση για τον 2ο τελικό της ιστορίας του! Μπαστιάνος, Αραβίδης, Καλτσάς και Φερνάντεθ τα γκολ της νίκης!

4729591
Το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου «σφράγισε» σήμερα ο Αστέρας, ο οποίος μετά το 1-0 του Ηρακλείου, κέρδισε τον Εργοτέλη και στην Τρίπολη (4-1) και πέρασε πανηγυρικά στους «4» του θεσμού.

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη,, Ορτέγκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μπελόκ στον άξονα, τον Ρόλε οργανωτή, τους Μπαστιανό, Τσιλιανίδη στα άκρα και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Καλογεράκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπουρσέλη, Μπάτζιο, Οικονόμου, Κοιλιάρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπρους, Μπουτσάκη, Τσέλιο στον άξονα, τους Κβατένγκ, Εφορντ στα άκρα και τον Τσέλιο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς, να τα λέμε όλα, τελείωσε πριν καν αρχίσει. Ο Μπαστιάνος μόλις στο 9' βγήκε στην πλάτη της άμυνας των κρητικών και με ωραία λόμπα από τα δεξιά, «κρέμασε» τον εξερχόμενο Καλογεράκη. H φάση ξεκίνησε από βολέ του Αθανασιάδη, κεφαλιά πάσα του Αραβίδη στον Ρόλε, ο οποίος ανενόχλητος στο χώρο του κέντρου «έστρωσε» στον νεαρό ακραίο και έδωσε την ασίστ. Εκεί βρίσκονταν το «κλειδί» όλης της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου. Οι Αρκάδες έλεγχαν τον άξονα και κυρίως από τα δεξιά (με τους Κώτσιρα, Μπααστιάνο) έφταναν με ευκολία στα καρέ του Εργοτέλη. Ετσι η ανάπαυλα τους βρήκε με 11 τελικές, αν και «καθαρή» φάση (ξέχωρα φυσικά από το γκολ) ήταν μόνο εκείνη του 44', όταν ο Ρόλε κέρδισε την μπάλα από τον Μπρους, έστρωσε στον Αραβίδη μέσα στην περιοχή, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Οικονόμου, άλλαξε πορεία, αλλά ο Καλογεράκης έδιωξε σε κόρνερ. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεν διάθεση να παίξουν ανοικτά, δεν κλείστηκαν, θέλησαν να πρεσάρουν ψηλά, όμως σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν ουσιαστικά τα αντίπαλα καρέ.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε σε επίπεδο ρυθμού, αλλά οι Αρκάδες «κατέβασαν» ταχύτητα. Πλέον δεν απειλούσαν με ανάλογη συχνότητα και έδειχναν να... συμβιβάζονται με το 1-0. Μέχρι το 73' είχαν μόνο μία καλή στιγμή με το μακρινό σουτ του Φερνάντεζ (71'), αλλά τότε ο Εργοτέλης ισοφάρισε στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μισό, με την κεφαλιά του Ιατρούδη. Ξαφνικά το παιχνίδι πήρε... φωτιά, αλλά οι γηπεδούχοι την «έσβησαν» άμεσα. Δευτερόλεπτα μετά το 1-1 «άγγιξαν» το 2-1 με τον Φερνάντεζ και τελικά το πέτυχαν με τον Αραβίδη (79'), ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά.

Ο οποίος στο 89' πήρε την ασίστ από τον Αραβίδη (άλλαξαν ρόλους) και χρίστηκε επίσης σκόρερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φερνάντεζ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Στα τελευταία λεπτά οι κρητικοί είχαν... πετάξει λευκή πετσέτα.

MVP: O Μπαστιάνος. Το γκολ που πέτυχε, και μάλιστα ωραίο, ο 21χρονος ακραίος, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα της όλης εικόνας του. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ταχύτητά του, βγήκε πολλές φορές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, δημιούργησε ρήγματα και μάλιστα στο 53' έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Στο ύψος του: Οι Ρόλε, Καλτσάς, Αραβίδης στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Ο Αργεντινός πέρασε αρκετές κάθετες και οργάνωσε το παιχνίδι του Αστέρα. Ο δεύτερος έπαιξε περίπου μισή ώρα και πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ασίστ. Ανάλογες επιδόσεις υπήρξαν και για τον τελευταίο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κουατένγκ. Δεν πήρε πρωτοβουλίες (όχι πως οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί του Εργοτέλη ήταν καλοί), ενώ σε 2-3 περιπτώσεις που θα μπορούσε να παίξει γρήγορα σε συμπαίκτη του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, υπέπεσε σε λάθος.

Κλείσιμο
Η «γκάφα»: Ο Εργοτέλης παίρνει το credit πως δεν έπαιξε «ταμπούρι», κατέβηκε να αγωνιστεί στα ίσα και πολλές φορές πίεσε στο μισό του Αστέρα. Αλλά σε όλο το ματς μόνο μία φορά έβγαλε παίκτη στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, τον Εφορτ στο δεύτερο μισό, όπου και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ. Το γκολ του προήλθε με τους Αρκάδες σε άμυνα με βάθος.

Ο διαιτητής: Σχετικά εύκολο έργο είχε ο Κουτσιαύτης και οι βοηθοί του. Το πιο σημαντικό λάθος τους ήταν η υπόδειξη του Εφορτ σε θέση οφ σάιντ στο (66'), αλλά και οι τρεις πέρασαν απαρατήρητοι. Αυτόματα η παρουσία τους κρίνεται πετυχημένη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας έφτασε εύκολα στη νίκη-πρόκριση. Μπορεί η διακύμανση του σκορ να μην το «δείχνει», όμως οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και σου έδιναν την εντύπωση πως θα σκοράρουν, όποτε πατήσουν λίγο... γκάζι. Είναι χαρακτηριστικό πως σε διάστημα 5-6 λεπτών μετά το 1-1, σημείωσαν ένα γκολ και είχαν μία «καθαρή» φάση. Μόλις πήραν εκ νέου το προβάδισμα, αυτόματα κατέβασαν στροφές, αν και μέχρι το φινάλε βρήκαν στόχο ακόμη δύο φορές.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (82' Βλάχος), Τσιλιανίδης (66' Καλτσάς), Ρόλε (61' Φερνάντεζ), Αραβίδης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης, Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους, Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61' Καπνίδης).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης