Super League, Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0: Αφεντικό με Άργκους ο Παναιτωλικός

Super League, Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0: Αφεντικό με Άργκους ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας καθώς με το γκολ του Άργκους νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον άφησε χαμηλά στη βαθμολογία - Δοκάρι για τους γηπεδούχους ο Μάζουρεκ, μεγάλες ευκαιρίες ο «Αγιαξ» στο πρώτο μέρος!

4727979
Στις νίκες επέστρεψε σήμερα ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε του ΠΑΣ με 1-0 και όχι μόνο απομακρύνθηκε αισθητά από την ουρά, αλλά την ίδια στιγμή τον έφερε στο «-4» από τον 5ο Αρη. Οσο για τους φιλοξενούμενους, παραμένουν καθηλωμένοι στην ουρά και πλέον το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί έχει χαρακτήρα «τελικού».

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιγγάρα, Μιχάι, Αργκους, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντίας, Λουσέρο στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τους Μανά, Ουίλιαν στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον Νεόφυτο Μιχαήλ στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Κάργα, Αλ. Μιχαήλ τριάδα στα στόπερ, τους Κάστρο, Βιδάλ, Νικολιά στον άξονα, τον Μπουκουβάλα δεξιό μπακ-χαφ, τον Σεργκελασβίλι αριστερό και τους Λεό, Μάνο επιθετικό δίδυμο.

Το πρώτο ημίχρονο «ανήκε» στον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια κατοχή μπάλας (έκλεισαν το 45λεπτο στα επίπεδα του 55%), αλλά πλην 1-2 «επισκέψεών» τους στα καρέ του Νεόφυτου Μιχαήλ (π.χ. με τους Μοράρ, Μάζουρεκ στο 17'), δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, κυρίως μετά το 25', ήταν εκείνοι που δημιούργησαν φάσεις και μάλιστα με δύο διαφορετικούς τρόπους. Τόσο από τα μπακ τους, όσο και από τον άξονα με γρήγορες μπαλιές στην πλάτη της «κυανοκίτρινης» άμυνας. Ομως ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ που είχε με τον Νικολιά στο 32' (του πέρασε κάθετη ο Κάργας) και το σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή του στο 37' (ωραία ενέργεια του Σεργκελασβίλι και παράλληλη του Γεωργιανού που είχε πολλά ανεβάσματα), ενώ στο 44' ο Μάνος από πολύ καλή θέση (ο Μπουκουβάλας τον βρήκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας) έπιασε το σουτ στο «σκάσιμο» της μπάλας, αλλά εκείνη πέρασε άουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανάπαυλα βρήκε τον «Αγιαξ της Ηπείρου» με 5 τελικές και τους γηπεδούχους με 0!

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην και οι «κυανοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι. Οι Αργκους – κυρίως – και Μιχάι δεν «έχασαν» μονομαχία μέσα στα καρέ τους, η είσοδος του Γκούγκα έδωσε άλλον αέρα στον άξονά τους (με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Ντίας στα άκρα) και ο Παναιτωλικός έγινε το «αφεντικό» του ματς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το διάστημα είχαν για καλύτερο παίκτη τον γκολκίπερ τους Ν. Μιχαήλ, ο οποίος απέκρουσε στο 48' το κοντινό πλασέ του Μιχάι, στο 57' την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμαράλ και στο 79' νέο σουτ του Πορτογάλου μπακ, ενώ ενδιάμεσα (62') ο Μάζουρεκ με κεφαλιά είχε στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Ομως ο Κύπριος γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην «καρφωτή» κεφαλιά του Αργκους στο 79' και αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Εκτοτε διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και οι φιλοξενούμενοι τους απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν τον Γιαννακόπουλο.

MVP: Ο Αργκους. Αν το ματς έληγε 0-0 θα ήταν ένας εκ των κορυφαίων, καθώς στο δεύτερο μισό «κέρδισε» όλες τις φάσεις μέσα στα καρέ του Γιαννακόπουλου. Οι Μάνος, Λεό, αλλά και Νικολιάς, Ξυδάς δεν κατάφεραν να απειλήσουν και ένας εκ των βασικών λόγων ήταν εκείνος. Το γκολ του ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μίας εξαιρετικής εμφάνισης.

Κλείσιμο
Στο ύψος του: Ο Γκούγκα. Με την είσοδό του ο Παναιτωλικός έβγαλε πολύ «νεύρο». Ηταν εκείνος που έβγαλε την σέντρα για την κεφαλιά του Μάζουρεκ που πήγε στο δοκάρι και έβγαλε ενέργεια. Από κοντά και οι Μάζουρεκ, Ντίας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κάστρο. Στο δεύτερο μισό ο ΠΑΣ «έχασε» πλήρως τον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Κολομβιανός δεν μπόρεσε να βοηθήσει, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Η «γκάφα»: Ο άξονας του ΠΑΣ δεν βοήθησε καθόλου. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο, το καλό του, δεν υπήρξαν κάθετες, αφού αυτές γίνονταν με τη μία από τα στόπερ και όχι από τους Κάστρο, Βιδάλ. Ο δεύτερος είχε μία καλή στιγμή στο 47' και γενικότερα τα «6αρο-8ρια» του «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν συμμετείχαν στην έκβαση της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής: «Χάθηκαν» φάσεις από τον ρέφερι Διαμαντόπουλο και τους βοηθούς του, αλλά όχι σε τόσο βαθμό που να επηρεάσουν την έκβαση της αναμέτρησης ή να συζητάμε τώρα κάποια συγκεκριμένα. Σε γενικές γραμμές πέρασαν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός σκόραρε στο δικό του καλό (το δεύτερο), ο ΠΑΣ «πέταξε» ευκαιρίες σε εκείνο που ήταν καλύτερος (το πρώτο) και έτσι φτάσαμε στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο (71' Μάρκος Πάουλο), Ντίας, Μανά (59' Γκούγκα), Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Μοράρ (78' Μπαϊροβιτς).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Αλ. Μιχαήλ (84' Ξύδας), Σεργκελασβίλι, Κάργας, Νικολιάς, Κάστρο, Βιντάλ (76' Πάντελιτς), Λεό (76' Νάουμετς), Μάνος.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης