League Cup, Τσέλσι-Σίτι 0-0 (3-4 στα πέναλτι): Πρώτη κούπα για την Σίτι

League Cup, Τσέλσι-Σίτι 0-0 (3-4 στα πέναλτι): Πρώτη κούπα για την Σίτι

Σε έναν τελικό που ο keeper της Τσέλσι αρνήθηκε να γίνει αλλαγή, η Μάντσεστερ Σίτι ύστερα από 120 άσφαιρα λεπτά, νίκησε 3-4 στα πέναλτι και κράτησε τον τίτλο του League Cup

City
Την πρώτη κούπα, από τις τέσσερις που διεκδικεί, κατέκτησε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την επικράτηση στη ψυχοφθόρο διαδικασία της Τσέλσι στο Wembley. Σε έναν τελικό που δεν είχε πολλές φάσεις, αυτό που θα τον κάνει αξέχαστο είναι το σκηνικό με την άρνηση του τερματοφύλακα των Λονδρέζων, Κέπα, να βγει αλλαγή στο φινάλε. Ζορζίνιο και Νταβίντ Λουίζ αστόχησαν για την Τσέλσι, ενώ ο Στέρλινγκ ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση για τους Πολίτες που πανηγύρισαν για 2η φορά χρονιά και 6η στην ιστορία τους, το League Cup.



Καμία σχέση δεν είχε το ματς με εκείνο το απίστευτο 6-0 της Σίτι στην Premier League. Πολύ πιο προσεκτική και συμπαγής, ίσως με... Conte-Ball και τον Αζάρ false-nine, η Τσέλσι έδωσε χώρο και μπάλα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα αλλά δεν της επέτρεπε να κάνει φάσεις όποτε ήθελε. Αντίθετα, παρά την κατοχή και την πρωτοβουλία των Πολιτών, οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν μετρημένες. Στο 22' το βολέ του Αγουέρο πέρασε έξω, στο 28' το σουτ του Αργεντινού δεν έκανε τη ζημιά και στο 43' από τη μακρινή μπαλιά του Ζίτσενκο, ο Γουόκερ έκανε την προβολή αλλά ο Κέπα μπλόκαρε.

Στην επανάληψη ο Αγουέρο στο 56' ήταν εκατοστά εκτεθειμένος και το γκολ του ακυρώθηκε και όσο η ώρα περνούσε, η Τσέλσι ένιωθε καλύτερα και είχε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Στο 66' ο Αζάρ έφυγε από αριστερά και γύρισε στον Καντέ αλλά το σουτ του Γάλλου με τη μία πέρασε ψηλά και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπάρκλεϊ έψαξε το παραθυράικι με curler αλλά δεν το βρήκε. Οι φάσεις ήταν πλέον για τους Λονδρέζους προς το τέλος, στο 76' ο Ζίντσενκο έκοψε τον Πέδρο που βγήκε μόνος αλλά προτίμησε πάσα από τελείωμα και στο 92' το φάουλ του Γουίλιαν από πλάγια έβγαλε ο Εντερσον.

Στο ξεκίνημα της παράτασης ο Σάρι έβαλε τον Ιγουαΐν αλλά το ματς είχε χάσει τα πάντα. Στο 110' έγινε η πρώτη φάση με τους Καντέ και Αθπιλικουέτα να σώζουν την Τσέλσι και τον Κέπα στο 117' να σταματά τον Αγουέρο. Δευτερόλεπτα μετά, ο Βάσκος τερματοφύλακας αρνήθηκε να αντικατασταθεί πριν τα πέναλτι, σε ένα σκηνικό που έκανε τον Μαουρίτσιο Σάρι ακόμα και να αποχωρήσει προς στιγμήν από το γήπεδο. Ο Κέπα έπιασε τελικά ένα πέναλτι, όμως αυτό δεν έφτανε...

Κλείσιμο
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Ζορζίνιο. Το πιάνει ο Εντερσον, μένει το 0-0
Γκουντογκάν. Γκολ, 0-1 η Σίτι
Αθπιλικουέτα. Γκολ, 1-1 η Τσέλσι
Αγουέρο. Γκολ 1-2 η Σίτι
Εμερσον. Γκολ 2-2 η Τσέλσι
Σανέ. Το πιάνει ο Κέπα, μένει το 2-2
Νταβίντ Λουίζ. Δοκάρι, μένει το 2-2
Μπερνάρντο. Γκολ, 2-3 η Σίτι
Αζάρ. Γκολ, 3-3 η Τσέλσι
Στέρλινγκ. Γκολ, 3-4 η Σίτι

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Εμερσον, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89' Λόφτους-Τσικ), Πέδρο (79' Χάντσον-Οντόι), Γουίλιαν (95' Ιγουαΐν), Αζάρ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (46' Κομπανί), Ζίντσενκο, Φερναντίνιο (90' Ντανίλο), Ντε Μπρόινε (86' Σανέ), Νταβίδ Σίλβα (79' Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο.


Δείτε το βίντεο του αγώνα


Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης