Ανοίγει ο δρόμος για Πόνσε στην ΑΕΚ

Ανοίγει ο δρόμος για Πόνσε στην ΑΕΚ

Ο μη αποκλεισμός από την Ευρώπη και οι δηλώσεις του Πόνσε ανοίγουν το δρόμο για να παλέψει η ΑΕΚ για την παραμονή του

EKIPONSE
Η χθεσινή μέρα έφερε δύο εξελίξεις που φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα για την (σε κάθε περίπτωση) δύσκολη προσπάθεια της ΑΕΚ να κρατήσει τον Έκι Πόνσε στο ρόστερ της και μετά το καλοκαίρι.

Η απόφαση της UEFA να μην αποκλείσει την «Ένωση» από την Ευρώπη, αλλά να τη θέσει υπό επιτήρηση για μία διετία (και να της επιβάλει ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς κόσμο) καθιστά αυτομάτως πολύ πιο δελεαστική για τον Αργεντινό φορ την παραμονή του στην ΑΕΚ. Γίνεται αντιληπτό πως ενδεχόμενος περιορισμός της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις θα επηρέαζε αρνητικά την απόφασή του.

Παράλληλα, ο Πόνσε δήλωσε στη Nova ανοιχτά πως «… αν αποφάσιζα εγώ, θα έλεγα πως πιθανότατα θα έμενα στην ΑΕΚ». Η «Ένωση» σε μια κρούση που είχε κάνει στη Ρόμα, που διατηρεί τα δικαιώματά του, είχε λάβει ως απάντηση πως θα πρέπει πρώτα να διερευνήσει τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή για ενδεχόμενη παραμονή του στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που ο 21χρονος άσος επιθυμεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις οικονομικής φύσεως, τόσο με την ιταλική ομάδα όσο και με τον ίδιο.

Μπορεί η ρήτρα να είναι υψηλή (7 εκατ. ευρώ αφήνοντας 15% μεταπώληση στη Ρόμα ή 6 εκατ. με 30% μεταπώληση), ωστόσο στην ΑΕΚ εκτιμούν πως ένας παίκτης με τα αγωνιστικά στοιχεία, την ηλικία και τις δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης του Πόνσε αξίζει μια τέτοια επένδυση και μπορεί να κάνει απόσβεση και με το παραπάνω στα χρήματα που θα δοθούν.

ΠΗΓΗ: sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης