Αποφασισμένος ο Ριμπολόβλεφ να οδηγήσει τη Μονακό σε νέα εποχή επιτυχιών

Αποφασισμένος ο Ριμπολόβλεφ να οδηγήσει τη Μονακό σε νέα εποχή επιτυχιών

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ανέλαβε την ανασυγκρότηση της Μονακό – Έχει προαναγγείλει επένδυση 55 εκατ. ευρώ για το νέο προπονητικό κέντρο ακι διόρισε τον Όλεγκ Πετρόφ ως εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου

rib_petr
Νέος «άνεμος» στην Μονακό του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του, ανέλαβε προσωπικά την ανασυγκρότησή της, ώστε να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή επιτυχιών. Έτσι μετά την επαναπρόσληψη του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην τεχνική ηγεσία των Μονεγάσκων, μια κίνηση που αποδεικνύεται «κίνηση ματ» αφού έβαλε τέλος στην κακή πορεία της ομάδας στην εφετινή σεζόν, ο Ρώσος μεγιστάνας συνέχισε τις ενέργειες για να διασφαλίσει ένα μέλλον λαμπρότερο από εκείνο των προηγούμενων ετών.

Ήδη έχει προαναγγείλει επένδυση 55 εκατομμυρίων ευρώ για νέο προπονητικό κέντρο ενώ ανακοίνωσε και τον νέο εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου που δεν είναι άλλος από τον Όλεγκ Πετρόφ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Όλεγκ Πετρόφ στην ομάδα. Γνωριζόμαστε εδώ και περίπου 20 χρόνια και ξέρω καλά ότι ο Όλεγκ έχει επιτύχει σε όλους τους ρόλους που έχει αναλάβει. Είμαι βέβαιος πως έχει όλες τις ικανότητες για να έχει μια επιτυχημένη διαχείριση της ομάδας», ανέφερε –αρχικά- ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και πρόσθεσε:

«Μετά από τις δυσκολίες που είχαμε πρόσφατα, αυτές οι αλλαγές πρόκειται να βοηθήσουν, στην όσο το δυνατό το γρηγορότερο επιστροφή μας στις νίκες. Η προτεραιότητά μας είναι στο να επικεντρωθούμε σε ένα δυνατό τέλος της σεζόν και να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να ενισχύσουμε τη θέση της ομάδας»

Ο 55χρονος Πετρόφ κατέχει τα ανώτατα πτυχία οικονομικών και γλωσσολογίας, και μιλά άπταιστα πέντε γλώσσες. Μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για την εμπιστοσύνη τους. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αναλαμβάνω τη θέση αυτή σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, παράδοση και ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονώ να συναντήσω τους νέους μου συνεργάτες. Μαζί θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουμε την ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες τις οποίες απολάμβανε τα προηγούμενα χρόνια και να συνεχίσουμε την εξέλιξη μας. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά η Μονακο έχει τεράστιες δυνατότητες και είναι αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον».

Κλείσιμο
Πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μονακό, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διέψευσε για πολλοστή φορά τις φήμες περί αποχώρησής του, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου αθλητικού κέντρου που θα κοστίσει 55 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει τη σεζόν 2020-2021.

Παράλληλα τόνισε πως από το 2011 που ανέλαβε την τύχη της Μονακό, έχει επενδύσει 335 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη της επένδυσής του στην ομάδα, που προέρχονται κυρίως από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, επανεπενδύονται για την ανάπτυξη του συλλόγου.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα ανακαινιστούν οι σουίτες στο στάδιο Louis II και θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο για τους παίκτες της ακαδημίας. «Είμαι απολύτως προσηλωμένος στην προσπάθεια να συνεχίσω την εξέλιξη του συλλόγου μακροπρόθεσμα.

Έχουμε ήδη επενδύσει 335 εκατ. ευρώ στη Μονακό και ο όμιλος έχει αρχίσει να αποκομίζει κέρδη, τα οποία τώρα είμαστε σε θέση να επανεπενδύσουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη. Οι φήμες για ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας έχουν διαψευστεί επανειλημμένα. Πιστεύω ότι τα έργα που παρουσιάστηκαν τώρα, μιλάνε καλύτερα για τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην Μονακό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Το νέο αθλητικό κέντρο θα διαθέτει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, γυμναστήριο και ιατρικό κέντρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης