Euroleague: Προς playoffs η Αρμάνι, προς το σπίτι της η Μακάμπι

Euroleague: Προς playoffs η Αρμάνι, προς το σπίτι της η Μακάμπι

Η Αρμάνι πέτυχε σπουδαία νίκη (87-83) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση στα playοffs σε αντίθεση με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου η οποία έχασε και τη διαφορά από τη νίκη (94-92) του πρώτου αγώνα.

tytyty_0
Πλέον η Αρμάνι αποσπάστηκε κατά δύο νίκες από τη Μακάμπι κι αν υπολογίσει κανείς και το πλεονέκτημά της σε περίπτωση ισοβαθμίας, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πρέπει να πετύχει τρεις παραπάνω νίκες από τους Ιταλούς για να προκριθεί στα playoffs.

Τρομερά ανταγωνιστικό αλλά και απολύτως χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, αντάξιο και της σημασίας του αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μακάμπι κατευθύνθηκε από τον επιθετικό οίστρο του Ο’ Μπράιαντ καθώς ο Αμερικανός σημείωσε 10 πόντους μέσα σε περίπου έξι λεπτά (12-16). Η Αρμάνι επίσης πήρε πόντους από τους ψηλούς της (σ. σ. Μπρουκς και Ταρτσέφσκι έδωσαν από έξι πόντους) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 20-22 για τη Μακάμπι.

Οι δύο ομάδες διατήρησαν τις επιθέσεις τους σε υψηλό επίπεδο και στη δεύτερη περίοδο. Η Αρμάνι πήρε πολλά από τους Τζέρελς (12π.), Τζέιμς (9π.), ενώ η Μακάμπι «αποκατέστησε» τη σχέσης της με το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση χάρη στην ευστοχία των Ουίλμπεκιν, Ρολ. Μάλιστα το σκορ του ημιχρόνου (47-47) διαμορφώθηκε έπειτα από τρομερό buzzerbeater του πρώτου.

Ο Τζεφ Μπρουκς έγινε παράγοντας και στην επίθεση της Αρμάνι στο τρίτο δεκάλεπτο και η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 59-53 λίγο μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών στην περίοδο περιόδου. Η Μακάμπι δεν είχε τρόπο εκτέλεσης, ήταν άστοχη από κοντινή και μακρινή απόσταση με συνέπεια μετά από ένα σημείο να χάσει και την ψυχραιμία της. Κρατήθηκε στο παιχνίδι λόγω της άμυνάς της αλλά και της αδυναμίας της Αρμάνι να χτίσει πάνω στη διαφορά των έξι πόντων (64-62, 30’).

Ο Μάικλ Ρολ σκόραρε στην εκπνοή της 3ης περιόδου αλλά και ακόμη πέντε πόντους στα πρώτα (περίπου) τρία λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου και η Μακάμπι προσπέρασε με 68-69. Ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να ανακτήσει η Αρμάνι το προβάδισμα (80-73), ένα καλάθι του Όμιτς (82-73) διεύρυνε τη διαφορά δύο λεπτά πριν το τέλος. Η η Μακάμπι επέστρεψε (84-80, 39’) και μείωσε στους τρεις πόντους (86-83), 9.8’’ πριν το τέλος με τα τρίποντα του Ουίλμπεκιν αλλά και μια βολή του Μπρουκς έγραψαν τον επίλογο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι έβαλε δύο «τεράστια» σουτ με τους Μπρουκς, Τζέιμς ενώ η Μακάμπι δεν το βρήκε όταν έπρεπε.

Κλείσιμο
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριάδα των Τζέιμς-Τζέρελς και Μπρουκς.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κάλεμπ Ταρτσέφσκι τελείωσε το παιχνίδι με οκτώ πόντους και τέσσερις τάπες, ενώ ο Άλεν Όμιτς έκανε μεν πέντε λάθη αλλά είχε ρόλο «κλειδί».

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κουζμίνσκας και Μίτσοφ βρέθηκαν σε κακή βραδιά. Αναποτελεσματικός ήταν ο Τζέρεμι Πάργκο και άφαντος ο Κέιν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το απίστευτο τρίποντο του Μάικ Τζέιμς (80-73) 2’40’’ πριν το τέλος του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι έχασε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ. Η Μακάμπι δεν χρησιμοποίησε έξυπνα τα ομαδικά φάουλ της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το ριμπάουντ του Μπρουκς μεταξύ τριών παικτών της Μακάμπι και το εντυπωσιακό κάρφωμα στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 47-47, 64-62, 87-83
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης