Ευρωλίγκα: Δεύτερος σε ast/to ratio ο Ουίλιαμς-Γκος, ΔΕΝ είναι ο Καλάθης πρώτος

Ευρωλίγκα: Δεύτερος σε ast/to ratio ο Ουίλιαμς-Γκος, ΔΕΝ είναι ο Καλάθης πρώτος

Ο Νικ Καλάθης οδεύει ολοταχώς για την κατάρριψη του δικού του ρεκόρ σε ασίστ στην Ευρωλίγκα, αλλά η κορυφή σε αναλογία με τα λάθη ανήκει σε άλλον. Δεύτερος ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος του Ολυμπιακού.

juuh75
Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Αν τα σπάει ο ίδιος ο κάτοχος, ακόμη καλύτερα για τον ίδιο. Έτσι κι ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά στην Ευρωλίγκα με 8 ασίστ μέσο όρο και σε 22 αγωνιστικές στη φετινή είναι στη +0,1. Προφανώς κι είναι πρώτος όλων στη σχετική κατηγορία. Μόνο που είναι πρώτος όλων και σε λάθη (μαζί με τον Βασίλιε Μίτσιτς της Εφές) με 3 (carrer-high). Έτσι είναι όγδοος σε ast/to ratio με 2,67, δηλαδή ανά κάθε 2,67 ασίστ ακολουθεί 1 λάθος.

Ποιος είναι πρώτος όλων σε ασίστ/λάθη; Όχι κάποιος που θα περίμενε κανείς. Ο λόγος για τον Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είναι 32ος σε ασίστ (2,7), αλλά και με τα λάθη του να μη ξεπερνούν τη μονάδα (0,7, η Ευρωλίγκα δε δίνει κατάταξη για λιγότερα από 1,5) μετρά ast/to ratio στο 4!

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος του Ολυμπιακού ακολουθεί κατά σειρά. Ο 24χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ και rookie στην Ευρωλίγκα ήταν στην αρχική 5άδα σε 18 από τα 22 παιχνίδια μέχρι τώρα, είναι δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής (25:55) στην ομάδα πίσω μόνο από τον Γιώργο Πρίντεζη (26:13) κι η αναλογία των 4,3 ασίστ (9ος) και 1,3 λαθών τον θέλει δεύτερο σε ast/to ratio με 3,36.

Στο Top 5 συναντά κανείς και τον Κώστα Σλούκα της Φενέρμπαχτσε με 2,94.

uytugut


Κλείσιμο
Πηγή:  www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης