Γκιστ στο Eurohoops: “Νικ, σε ευχαριστώ!”

Γκιστ στο Eurohoops: “Νικ, σε ευχαριστώ!”

Ο Τζέιμς Γκιστ μοιράστηκε μέσω του Eurohoops τη χαρά του για το έκτο Κύπελλο και το δέκατο συνολικά τρόπαιό του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, το οποίο έζησε σαν… το πρώτο και ευχαρίστησε τον Νικ Καλάθη, γιατί τον φώναξε να σηκώσουν μαζί την κούπα!

4720342
Έξι και πλέον χρόνια στον Παναθηναϊκό γεμάτα τίτλους για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος με το Κύπελλο Ελλάδας στα Δύο Αοράκια έφτασε τα έξι στον θεσμό και δέκα συνολικά, μαζί με τα τέσσερα πρωταθλήματα που έχει με τα πράσινα!

Ο πολύπειρος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ όντας εκ των πλέον παλιών στην ομάδα, δικαιωματικά κλήθηκε από τον Νικ Καλάθη στην απονομή, μαζί με τον Ιαν Βουγιούκα, να σηκώσουν όλοι μαζί το τρόπαιο μετά τη νίκη στον τελικό επί του ΠΑΟΚ, με τον Γκιστ να ευχαριστεί τον ηγέτη, φίλο και συμπαίκτη του μέσω του Eurohoops!

Και δεν τον ευχαρίστησε μόνο, αλλά τον αποθέωσε για την ηγετικότητά του που βοήθησε τους “πράσινους” να φτάσουν στον τίτλο, εξηγώντας πού οφείλεται το μεγάλο κίνητρο, το οποίο έφερε κούπα για 24η σερί σεζόν στον Παναθηναϊκό…

“Πάντα το συναίσθημα από την κατάκτηση ενός τίτλου είναι εκπληκτικό φίλε! Όσο ψηλά κι αν είσαι, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις άλλη ευκαιρία να φτάσεις σε έναν τελικό, να πάρεις ένα τρόπαιο. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο, μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα και για μένα φυσικά. Τώρα απολαμβάνουμε τις στιγμές, όμως όχι για πολύ, γιατί μας περιμένουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια”.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, πήρε διαφορά 19 πόντων, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είδε τα… πάνω-κάτω, με τον Γκιστ να λέει πως “μπήκαμε με πολλή ενέργεια στο παρκέ και θέληση να δείξουμε πόσο θέλουμε αυτό το τρόπαιο. Ξέραμε όμως ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν εύκολος αντίπαλος για εμάς.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς παίκτες, εξαιρετικό προπονητή και μεγάλη θέληση να πάρει ένα τρόπαιο έπειτα από τόσα χρόνια. Δεν θα τα παρατούσαν έτσι εύκολα. Είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί να βάλει εξαιρετικά plays, κάτι που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που μας δυσκόλεψε πολύ. Όμως παραμείναμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι όταν χρειάστηκε, για να κάνουμε αυτό που έπρεπε και να πάρουμε το Κύπελλο”.

Κλείσιμο


Για τον MVP Καλάθη είχε να πει πως “τι να πω πια γι’ αυτόν… Είναι ευλογία να τον έχεις στην ομάδα σου και να τον έχεις ηγέτη. Παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί και ξέρουμε τι να περιμένουμε ο ένας από τον άλλον. Ο Νικ ξέρει πώς να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους και ξέρει τον τρόπο για να φτάνει στη νίκη”.

Για τη μεγάλη στιγμή να τον φωνάξει στην απονομή μαζί με τον Βουγιούκα, το πρόσωπό του φωτίστηκε πριν πει “ευχαριστώ, πραγματικά τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Σημαίνει πολλά για μένα και ξέρει πόσο το εκτιμώ”.

Όσο για την ψυχολογική ώθηση που μπορεί να δώσει αυτή η κούπα, ενόψει και των “τελικών” στην Ευρωλίγκα: “Ελπίζω να είναι ώθηση για την Ευρωλίγκα. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε όμως ότι το Κύπελλο και οι εγχώριες διοργανώσεις είναι κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με την Ευρωλίγκα. Είμαστε χαρούμενοι με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά τώρα πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, γιατί έρχεται ένας κρίσιμος αγώνας κόντρα στη Χίμκι. Ο επόμενος μεγάλος στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι”.

Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης