Βίντεο: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Βίντεο: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Η Γιουνάιτεντ μετά την Αρσεναλ πέταξε εκτός και την Τσέλσι, επικράτησε 2-0 στο Λονδίνο και βρέθηκε στα προημιτελικά του FA Cup

pogbaaa_0

Στο Νησί ο Σόλσκιερ δε χάνει... Η Γιουνάιτεντ αντέδρασε στην ήττα από την Παρί, έπαιξε ποδόσφαιρο ουσίας στο Στάμφορντ Μπριτζ και με κορυφαίο τον Πογκμπά (γκολ, ασίστ) επικράτησε 2-0 της Τσέλσι και βρέθηκε στους «8» του FA Cup! Στα δώδεκα ματς το αήττητο του Νορβηγού εντός συνόρων, πρώτη νίκη της Γιουνάιτεντ στην έδρα των Μπλε από το 2012 (28/10). Με σούπερ ψυχολογία στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ η Μάντσεστερ, χωρίς αύριο για Σάρι ο τελικός του League Cup με τη Σίτι.

Δυνατό ξεκίνημα για τη Γιουνάιτεντ, πίεσε ψηλά την Τσέλσι και φρόντισε να βάλει δύσκολα με το... καλημέρα. Στο 5ο λεπτό ο Λουκάκου έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση, ενώ στο 9' ο Μάτιτς βρήκε τον Σμόλινγκ, αλλά ο Κέπα μπλόκαρε την κεφαλιά του τελευταίου. Η Τσέλσι αντέδρασε μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε απόδοση, πήρε την κατοχή και φάνηκε απειλητική! Στο 11΄ο Ρομέρο έσωσε με διπλή επέμβαση στα σουτ των Λουίζ, Πέδρο, ενώ στο 17ο λεπτό ο Ιγουαΐν έστειλε τη μπάλα άουτ. Η κατοχή των Λονδρέζων έφτασε το 71%, αλλά χωρίς καμία ουσία. Ετσι, φτάσαμε στο 31' για να έρθει το πρώτο σοκ για τους Μπλε. Ο Ερέρα κινήθηκε εντυπωσιακά χωρίς τη μπάλα, οι Μπλε δεν αντέδρασαν και από την απίθανη σέντρα του Πογκμπά, ο Ισπανός με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Η Τσέλσι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 45' ήρθε και το δεύτερο τέρμα της Μάντσεστερ. Ράσφορντ και Πογκμπά συνδυάστηκαν άψογα, ο πρώτος έβγαλε μοναδική σέντρα και ο Γάλλος πέτυχε με καρφωτή κεφαλιά το 2-0 και το 14ο του γκολ στη φετινή σεζόν! Αλλωστε, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Σόλσκιερ, ο Γάλλος έχει συμμετοχή σε 15 γκολ σε 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (9 γκολ, 6 ασίστ).

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Τσέλσι είχε τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Ο Γουίλιαν πήρε τη θέση του Πέδρο, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 64' για να έρθει η πρώτη φάση των Μπλε. Από το πουθενά η μπάλα έφτασε στον Αζάρ, αλλά ο Ερέρα με εκπληκτικό κόψιμο έσωσε την ομάδα του. Οι Λονδρέζοι στο 70' ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα του Ρούντιγκερ, αλλά ο διαιτητής δεν χρειάστηκε ούτε τη βοήθεια του VAR. Η Γιουνάιτεντ κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (81' Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ, Ιγουαΐν, Πέδρο (58' Γουίλιαν)

Κλείσιμο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα, Λουκάκου (73' Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (90' + 3' ΜακΤόμινεϊ), Μάτα (75' Αντρέας Περέιρα)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης