Super League: Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-2: Βαθμός «χρυσάφι» με ανατροπή για την Λάρισα

Super League: Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-2: Βαθμός «χρυσάφι» με ανατροπή για την Λάρισα

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο (24' Μάζουρεκ, 42' Μπαϊράμοβιτς), αλλά στο δεύτερο δεν βγήκε να παίξει και η ΑΕΛ με δύο γκολ του Φατιόν (62' και 68' με πέναλτι) πήρε έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη της παραμονής

4713807

Κάτι από Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ θύμισε σήμερα ο Παναιτωλικός, ο οποίος ναι μεν κόντρα στην ΑΕΛ προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0, αλλά... δεν μπήκε στο δεύτερο μισό, η Λάρισα «πίστεψε» στην ανατροπή, έφτασε στο 2-2 και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, τους Λιάβα, Μιχάι, Αργκους, Αμαράλ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκούγκα, Λουσέρο στον άξονα, τους Ουίλιαν, Μανά στα άκρα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεση;.

Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Μπέρτο, Γκόλια, Ζίζιτς, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σεσέροβιτς στον άξονα, τους Ντέλετιτς, Ακόστα στα άκρα και τον Λεοζίνιο πίσω από τον Νούνιτς.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει ξεκάθαρους ανασταλτικούς προσανατολισμούς και διάθεση να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Παναιτωλικός αρκούνταν σε μία ανούσια υπεροχή, όμως δεν έβρισκε χώρους, δεν μπορούσε να παίξει κάθετα (πολλές φορές οι στόπερ του προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι με 30αρες μπαλιές) και μόνο ορεξάτο τον Ουίλιαν.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε σε ανάλογο τέμπο και μάλιστα οι «βυσσινί» ήταν εκείνοι που απείλησαν με τον Νούνιτς (15') σε στατική φάση. Στο 24' όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάζουρεκ ύστερα από φάση διαρκείας (ο Κρίστινσον και η άμυνα είπαν «όχι» στον Μπαϊροβιτς και η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό) και αυτόματα άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι της Λάρισας όμως δεν έδειξαν διατεθειμένοι να βγουν από το καβούκι τους και συνέχισαν να... περιμένουν. Είχαν 1-2 καλές στιγμές με αντεπιθέσεις (στο 33' ο Γιαννακόπουλος πρόλαβε τον Ντέλετιτς και στο 35' ο Γκούγκα τον Λεοζίνιο), αλλά στο 42' ο Μπαϊροβιτς μετά από κεφαλιά-πάσα του Μάζουρεκ (ήταν σε θέση οφ σάιντ), «νίκησε» τον Ζίζιτς και ευστόχησε απέναντι στον Κρίστινσον, διπλασιάζοντας τα «κυανοκίτρινα» γκολ.

Κλείσιμο
Τα παραπάνω «φωτογράφιζαν» πως ο Παναιτωλικός ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Μάλλον όμως τα «καναρίνια» πίστεψαν» ότι το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Δεν είχε δεύτερο ημίχρονο και τελικά το πλήρωσαν. Μέχρι το 60' ο αγώνας δεν είχε φάση, αλλά σε διάστημα λίγων λεπτών, από το 62' μέχρι το 68', ο Φατιόν πέτυχε δύο τέρματα και έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά μείωσε με κεφαλιά και μετά ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μπαρκάν από τον Λιάβα. Η σχετική εξέλιξη «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που έδειχναν να τα έχουν... χαμένα. Μάλιστα ο Νούνιτς στο 71' θα μπορούσε να βρει δίχτυα στην «κόντρα» και η ΑΕΛ πατούσε πολύ καλύτερα.

Μόλις στο τελευταίο 10λεπτο τα «καναρίνια» έδειξαν να «ξυπνούν», αλλά ήταν πλέον αργά. Η Λάρισα επέστρεψε από την «κόλαση» και πήρε ένα αποτέλεσμα που εκτός της ουσίας, της έδωσε και ψυχολογία.
MVP: Ο Φατιόν. Οταν η ομάδα σου χάνει με 2-0 στο ημίχρονο και τελικά «γυρίζει» το σκορ και εσύ σημειώνεις και τα δύο της γκολ, τότε αυτόματα είσαι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Πόσο μάλλον όταν είσαι «κόφτης». Αυτό ισχύει για τον 27χρονο ανασταλτικό μέσο.

Στο ύψος του: Ο Μπαργκάν. Η είσοδός του στο δεύτερο μισό «ανέβασε ταχύτητα» τη Λάρισα και ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για την ισοφάριση.

Αδύναμος κρίκος: Ολος ο Παναιτωλικός του δεύτερου ημιχρόνου. Πολλά παιδαριώδη λάθη, κακές αντιδράσεις, ψυχολογία μηδέν... Τα πάντα υπό το μηδέν.

Η γκάφα: Η εικόνα του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πάνω κάτω ότι και στην κατηγορία «αδύναμος κρίκος», αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα και όχι μόνο έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΛ να ισοφαρίσει, αλλά θα μπορούσε να το φέρει «τούμπα». Η απόδοσή τους θύμιζε ομάδα που έχανε και δεν είχε ψυχολογία να «γυρίσει» τον αγώνα και όχι κάποια που προηγούνταν με 2-0.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Φωτιάς σωστά καταλόγισε το πέναλτι σε ανατροπή του Μπαργκάν από τον Λιάβα. Ο βοηθός Καρσιώτης δεν υπέδειξε τον Μπαϊροβιτς σε θέση οφ σάιντ στη φάση του γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, όπου πέτυχαν από δύο γκολ και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Λόγω ανατροπής οι «βυσσινί» παίρνουν το credit.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (78' Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (73' Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μασουρέκ, Μπάιροβιτς (63' Μοράρ)
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλις, Ζίζιτς, Ακόστα (46' Μπαργκάν), Μπέρτος, Σετσέροβιτς, Λεοζίνιο, Φατιόν, Νούνιτς (88' Μόρας), Ντέλετιτς.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης