Super League, Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Αρνείται να παραδοθεί...

Super League, Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Αρνείται να παραδοθεί...

Με αρκετούς μικρούς στη σύνθεσή του, ο ψυχωμένος Απόλλωνας επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Βαφέα, δείχνοντας... σημάδια ζωής και προκαλώντας νέο προβληματισμό στους γηπεδούχους!

4710819
Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδυκνείεται ο Απόλλων, ο οποίος παρατάχθηκε στη Νέα Σμύρνη με αρκετά νέα παιδιά, κέρδισε με 1-0, πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν και έβαλε τους «κυανέρυθρους» σε μπελάδες.

Ο Ακης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Κόντικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μασούρα, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Κούρντι στον άξονα και τους Σπιριντόνοβιτς, Σίντι Αλι στα «φτερά» και τον Καμαρά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τους Χουάντερσον στο τέρμα, τους Στάθη, Βαφέα, Κύργια, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κοντοέ, Ντ' Ούρσο στον άξονα, τους Ρώσση, Βάρκα στα άκρα και τον Ντεφεντερίκο πίσω από τον Ελ Χέλβε.

Στο πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι «αιφνιδίασαν» και ήταν καλύτεροι. Πίεσαν ψηλά και «άγγιξαν» το γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά σε αμφότερες ο Κότνικ αντέδρασε σωστά. Η πρώτη στο σουτ του Ντεφεντερίκο (12') και η δεύτερη σε εκείνο του Βάρκα στο (17') μέσα από την περιοχή του (στην εξέλιξη της φάσης ο Ντ' Ούρσο πήρε το «ριμπάουντ» αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα). Στο ίδιοι διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή (Καμαρά, 7'), αλλά κάπου εκεί ο Σπιριντόνοβιτς πέρασε στον άξονα και αυτό έδωσε στους «κυανέρυθρους» άλλη πνοή. Στην πορεία ο Καμαρά επέστρεψε και αυτός στον ίδιο χώρο (ο Σαραμαντάς πήρε όλη την αριστερή πλευρά) και ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ του Χουάντερσον. Οπως συνέβη στο 22' όταν ο Βαφέας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σπιριντόνοβιτς και στο 34΄, όπου ο Σίντι Αλι δεν έκανε καλό τελείωμα αν και μόνος μέσα στην περιοχή (μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα).

Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, με τις τελικές να είναι 6-6 και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει βάλει δύσκολα στον Πανιώνιο.

Ο οποίος στο δεύτερο θέλησε να αλλάξει πράγματα και για αυτό προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ομως μέχρι και το 87' δεν είχε κάνει «καθαρή» ευκαιρία! Αυτό τα λέει όλα... Ο Απόλλων αμύνονταν σωστά, είχε κλείσει τους διαδρόμους και ήταν εκείνος που στο 69' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κότνικ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ρώσση.

Κλείσιμο
Ο Σλοβένος όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην «καρφωτή» κεφαλιά του Βαφέα λίγο αργότερα (73', τον «έχασε» ο Ντομίνγκες), ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του. Αυτόματα οι «κυανέρυθροι» βγήκαν όλοι μπροστά, κέρδισαν πολλές στατικές μπάλες, αλλά απείλησαν μόνο με τις κεφαλιές των Ντουρμισάι (87') και Σταυρόπουλου (89').Ετσι δεν κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό και η εξέδρα αποδοκίμασε έντονα.

MVP: Οι Ντεφεντερίκο, Ρώσσης. Ο πρώτος έπαιξε πίσω από τον φορ και αποτελούσε μία διαρκή απειλή για τα καρέ του Κότνικ, ενώ ο 20χρονος ακραίος στη μόλις δεύτερη φετινή του εμφάνιση, ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλός.

Στο ύψος του: Ο Ελ Χέλβε. Μπορεί να μην απείλησε, όμως πρέσαρε ψηλά, γύριζε πίσω και δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να αναπτυχθεί ορθολογικά. Πολλές φορές τον είδαμε ως ανασταλτικό μέσο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καμαρά. Επαιξε τόσο αριστερά, όσο και πίσω από τον Ντουρμισάι. Δεν βοήθησε δημιουργικά και υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Η «γκάφα»: Την έκανε δύο φορές ο Σίντι Αλι σε φάσεις «καρμπόν» στο πρώτο ημίχρονο. Στο 34' μετά από ωραία ενέργεια του Κόρμπου, του «στρώθηκε» η μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άσχημα. Λίγο αργότερα ο Σπιριντόνοβιτς τον έβγαλε στην κόντρα μέσα στα καρέ του Απόλλωνα, αλλά δεν του γύρισε σωστά την μπάλα, ξανά αφύλακτος.

Το «στραγάλι»: Χωρίς ιδιαίτερα λάθη ο Γρατσάνης και οι βοηθοί του. Ισως το πιο «κραυγαλέο» ήταν πως σε μαρκάρισμα των Μασούρα, Μαξίμοβιτς όπου το φάουλ έκανε ο δεύτερος, ο ρέφερι έδειξε κίτρινη στον πρώτο. Υπάρχουν και 1-2 περιπτώσεις οριακών οφ σάιντ που φαίνεται ότι «χάθηκαν».

Το «ταμείο» του gazzeta.gr: Ο Απόλλων ήταν καλύτερος, έβγαλε πιο «καθαρές» ευκαιρίες και κέρδισε δίκαια. Ο Πανιώνιος είχε για κορυφαίο τον Κότνικ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Σαραμαντάς (53' Μαξίμοβιτς), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Κούρντι, Μασούρας, Καμαρά (46' Καμαρά), Σπιριντόνοβιτς, Σίντι Αλί (46' Τσιλούλης), Ντουρμισάι.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Ντι Ούρσο, Βαφέας (89' Ναζλίδης), Ρώσσης, Βάρκας (66' Ακόστα), Ελ Χελβε, Ντεφεντερίκο (84' Αγρόδημος).
www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης