Οργισμένες αντιδράσεις για την ρατσιστική επίθεση στον Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ

Οργισμένες αντιδράσεις για την ρατσιστική επίθεση στον Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας της Ένωσης δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο λογαριασμό του στο twitter, για να ακολουθήσει ένα τρομερό κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του

4702687
Ο Τζόρνταν Θίοντορ είναι ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε στη λίστα των αθλητών που έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης μέσω social media.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ με τη σπουδαία Ευρωπαϊκή καριέρα, είναι παντρεμένος με Τουρκάλα μπασκετμπολίστρια, η οποία αγωνίζεται στην Γαλατάσαραϊ και πόσταρε μία κοινή τους φωτογραφία...

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

If she don’t look at you like this! What’s the point?!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Theodore (@jordan__theodore) στις



Μόνο που αυτή η φωτογραφία προκάλεσε το παρακάτω σχόλιο από ακόλουθου του Θίοντορ:
«Αν δεν δείξεις σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα, η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρήσει. Διασκεδάζεις σε ένα ελληνικό μέρος κι έχεις μια Τουρκάλα γυναίκα, με αηδιάζεις νέγρε»

Κλείσιμο
Το προφίλ αποδείχθηκε ψεύτικο, αλλά όταν ο Θίοντορ σχολίασε «ένας Έλληνας είναι θυμωμένος μαζί του μόνο και μόνο γιατί έχει σύζυγο από την Τουρκία», ήρθαν κι οι αντιδράσεις σύσσωμης της μπασκετικής οικογένειας, με τον Χάρη Γιαννόπουλο, συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, να ανοίγει το χορό.

«Παντού φασίστες και ρατσιτσές. Και γίνεται χειρότερο. Μην τους αφήσετε να νικήσουν», έγραψε ο έμπειρος άσος, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να κατακλύζουν τους λογαριασμούς Τζόρνταν Θίοντορ στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης, ενώ θέση πήρε τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Giannopoloulos

«Μία μεμονωμένη, αλλά αποκρουστική αντίδραση "φιλάθλου" στο λογαριασμό του αθλητή μας, Τζόρνταν Θίοντορ, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους των φίλων της "Ένωσης"» αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ και συμπληρώνει:

«Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος "εισέβαλε" στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν "εξαφανίστηκε".

H AEK BC στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται. Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της. Θα αντιδράσει παντειοτρόπως, και με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να τα προστατεύσει από αθλιότητες, που δεν συνάδουν με τα "πιστεύω" του συλλόγου.


Η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των Αγώνων, με τις αδιαμφισβήτητες ευαισθησίες στο DNA της, δεν δύναται να αποδεχθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές. Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρoύν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της Ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο εν τέλει να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο αθλητικός πολιτισμός της Αθλητικής Ενώσεως Κωσταντινουπόλεως ενσαρκώνει από γεννήσεώς της τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη και μ’ αυτά πορεύεται η πλειονότητα των εκατομμυρίων πιστών της. Σ’ αυτό το πλαίσιο (θα) κινούμαστε σταθερά και αταλάντευτα».

Όσον αφορά τον ΠΣΑΚ η δική του ανακοίνωση τονίζει:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σύνδεσμος μας, είναι στο πλευρό του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή αλλά και δίπλα στις ομάδες, οι οποίες "μάχονται" για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς κρούσματα ρατσισμού και βίας.

Να γραφτεί επιτέλους ο επίλογος αυτών των κρουσμάτων και να ασχολούμαστε μόνον με τον αθλητισμό που ενώνει και αγαπάμε.

Τέτοιου είδους ιδεολογίες, δεν τις θέλουμε στο χώρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης