Super League, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Τεράστια ανάσα για τον Ιστορικό!

Super League, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Τεράστια ανάσα για τον Ιστορικό!

Ο Πανιώνιος πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη κι απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, χάρις στο γκολ του Ντουρμισάι στο 36'- Σε μπελάδες έμπλεξε ο Αστέρας που ήταν και πάλι μέτριος

4699421
Το πρωί της Τετάρτης πήρε την ενημερότητα και το απόγευμα το τρίποντο! Ο Φιορίν Ντουρμισάι πέτυχε γκολάρα και ο Πανιώνιος με το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα!

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να επιστρέψει στην διάταξη με τετράδα πίσω με τον Σταυρόπουλο να μένει στον πάγκο και τον Κούρντι δίπλα στον Κόρμπο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κεϊτά. Στην ενδεκάδα επέστρεψε ο Τσιλούλης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντουρμισάι. Τέλος, κάτω από τα γκολπόστ επέστρεψε ο Κότνικ.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Κότνικ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Σαραμαντά. Κόρμπος και Κούρντι αποτελούσαν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Σιντί Αλί, Τσιλούλη και Μανθάτη πίσγω από τον Ντουρμισάι.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος συνέχιζε με το 4-3-3 αλλά με νέα πρόσωπα αφού επέστρεφε ο Καλτσάς που ήταν τιμωρημένος με τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Μανιάς ξεκινούσε από το πρώτο λεπτό. Έτσι, οι Αρκάδες σε σύστημα 4-3-3 ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα. Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης και Κυριακόπουλο αποτελούσαν την αμυντική γραμμή της ομάδας με τον Μπέλοκ αμυντικό χαφ. Μουνάφο και Κώτσιρας ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Καλτσάς και Τσιλιανίδης ήταν οι δύο στο πλευρό του Μανιά ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να απειλεί άμεσα αφού μόλις στο 2ο λεπτό η κεφαλιά του Ντομίνγκες κατέληξε άουτ, για να έρθει η απάντηση των φιλοξενούμενων στο επόμενο λεπτό όταν μετά από μακρινή μπαλιά ο Κότνικ πρόλαβε τον Κώτσιρα κι έδιωξε την μπάλα με τους δύο παίκτες στη συνέχεια να συγκρούονται.

Πολλά λάθη, γκολάρα ο Ντουρμισάι

Κλείσιμο
Τα λάθη όμως ξεκίνησαν από νωρίς κυρίως στις μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να επιβληθεί. Μετά το πρώτο τέταρτο μάλιστα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και για ένα πεντάλεπτο βλέπαμε μόνο λάθη. Κάπου εκεί η οπισθοχώρηση του Τσιλιανίδη στα χαφ έδωσε την δυνατότητα στους Αρκάδες να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα αλλά με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Καλτσά δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία.

Βέβαια, ούτε και ο Πανιώνιος έκανε κάτι αξιόλογο αφού και οι δύο ομάδες λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία στον αντίπαλο. Μετά το 30' οι γηπεδούχοι ανέβηκαν λίγο αλλά φαινόταν ότι μόνο από κάποια ατομική ενέργεια ή κάποιο λάθος θα γινόταν κάτι αξιόλογο στο ματς και στο 37' έγιναν και τα δύο για να έρθει το 1-0 για τον Πανιώνιο.

Ο Κόρμπος με ωραία σκαφτή μπαλιά βρήκε τον Ντουρμισάι με τον Τριανταφυλλόπουλο να κάνει τσαφ και τον φορ του Πανιωνίου με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Παπαδόπουλου.

Κατοχή ο Αστέρας, τις ευκαιρίες ο Πανιώνιος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να θέλει να πάρει την μπάλα και μέτρα στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του έδειχνε να περιμένει και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Οργανωμένη επίθεση όμως ο Αστέρας δεν μπορούσε να κάνει και η καλή του στιγμή ήρθε από στημένο και συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιανίδη και την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου την οποία έδιωξε εντυπωσιακά ο Κότνικ.

Από στημένη φάση ήρθε και για τους γηπεδούχους με την προβολή του Τσιλούλη μετά το κόρνερ του Κούρντι.

Ο Γιώργος Παράσχος με την είσοδο των Φερνάντεθ και Ρόλε έδωσε επιθετικότητα στην ομάδα του έχοντας παράλληλα και την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη ο Πανιώνιος και με την είσοδο του Οικονομίδη άλλαξε διάταξη σε 4-4-1-1 και με τους Κόρμπο και Κούρντι να κάνουν καλή δουλειά στα χαφ έκλεβε μπάλες κι έβγαινε ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Σε μια τέτοια αντεπίθεση στο 69' ο Τσιλούλης είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο. Ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει διαδρόμους να απειλήσει χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία με μοναδική αξιόλογη φάση σε αυτό το διάστημα να είναι ένα σουτ του Τσιλιανίδη που κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Αστέρας προσπαθούσε - ανορθόδοξα - να αναπτυχθεί και να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Κότνικ αφήνοντας πολλά κενά πίσω και στο 80' ο Τσιλούλης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο Αστέρας γύριζε την μπάλα γύρω από την περιοχή του Κότνικ αλλά οι σέντρες του δεν έβρισκαν στόχο την ώρα που ο Πανιώνιος κρατούσε με νύχια και με δόντια. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Άκη Μάντζιου βαθιά ανακουφισμένους αφού έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Ενδεκάδες:

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Σιντί Αλί (75' Καμαρά), Τσιλούλης (90' Σταυρόπουλος), Μανθάτης (60' Οικονομίδης), Ντουρμισάι.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (60' Φερνάντεθ), Κυριακόπουλος, Μπέλοκ (67' Ρόλε), Μουνάφο, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (75' Δουβίκας), Καλτσάς, Μανιάς

MVP: Ο Φιόρι Ντουρμισάι. Ο φορ του Πανιωνίου είναι σε τρομερή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Δεν ήταν μόνο το καταπληκτικό του γκολ που χάρισε τη νίκη, αλλά και η εν γένει παρουσία του αφού δεν έχασε μονοναχία την ώρα που αμυντικά έδωσε πολύτιμες βοήθειες όταν ο Αστέρας Τρίπολης πίεζε.

Στο ύψος του: Ο Παναγιώτης Κόρμπος. Ο αρχηγός του Πανιωνίου ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα. Ο πολύπειρος άσος δεν έχασε μονομαχία στο χώρο του κέντρου, κάλυπτε χώρους και παρότι έδειχνε καταπονημένος από ένα σημείο και μετά έκανε ηρωική προσπάθεια μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιχάλης Μανιάς. Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα. Το αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου τον εξαφάνισε αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Ανήκει στον Τριανταφυλλόπουλο και στην αντίδρασή του στο γκολ του Πανιωνίου. Ο αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης έκανε λάθος εκτίμηση στην πάσα του Κόρμπου με αποτέλεσμα να πηδήξει σε λάθος χρόνο δίνοντας την ευκαιρία στον Ντουρμισάι να σουταρει και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τσαμούρης ελέγχεται για την φάση του τρίτου λεπτού και την σύγκρουση εντός περιοχής μεταξύ του Κώτσιρα και του Κότνικ σε μια φάση που θα μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι. Αντίθετα, στον πειθαρχικό έλεγχο τα πήγε καλά κάνοντας σωστήυ χρήση της κίτρινης κάρτας.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή μετά την σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί, αφού και οι δύο ομάδες χρειάζονταν τους βαθμούς, ο Πανιώνιος ευτύχησε να έχει έναν Ντουρμισάι που κάνει την καλύτερή του χρονιά και αφού εκμεταλλεύτηκε τις όποιες ευκαιρίες του δόθηκαν, κάνοντας σωστή διαχείρηση του αποτελέσματος πήρε το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα μια ήττα που άξιζε με βάση την κακή του εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά στην μάχη της παραμονής.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης