Πιτίνο: «Αν με χωρίσει η γυναίκα μου θα μείνω 10 χρόνια!»

Πιτίνο: «Αν με χωρίσει η γυναίκα μου θα μείνω 10 χρόνια!»

Ο Ρικ Πιτίνο παρέδωσε νέο… ρεσιτάλ στην συνέντευξη Τύπου αφήνοντας ανοικτά τα πάντα για το μέλλον του, αποθέωσε τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ και το πάθος του για τη νίκη, ενώ για τις βολές είπε ότι «σαν να κρατάμε χειροβομβίδες».

4698244
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Αμερικανός τεχνικός σχολίασε: «Είπα στους παίκτες ότι χρειαζόμασταν ένα τέτοιο παιχνίδι με κλειστό σκορ. Είναι ένας τρόπος για να μπορέσεις να κρίνεις την ομάδα σου για το πώς παίζει. Το να είσαι 20-30 πόντους μπροστά στο σκορ συνέχεια, δεν σου προσφέρει τίποτα. Τους κρατήσαμε στους 6 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό είναι πολύ καλό. Τους σταματήσαμε τα σουτ. Σκόραραν 18 πόντους μέσα από pick n roll. Κάναμε κάποιες διαφοροποιήσεις στην άμυνα και αυτή ήταν ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ 3ου και 4ου δεκαλέπτου»

Για την κατάσταση του Κιθ Λάνγκφορντ: «Θα μείνω στην ενημέρωση της ΚΑΕ. Ότι θα κρίνεται η κατάστασή του μέρα με τη μέρα».

Για το αν τον προβληματίζουν τα σκαμπανεβάσματα: «Είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει στην προπονητική μου καριέρα. Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν προπονητή να αναλάβει ομάδα μεσούσης της σεζόν. Όταν απολύεται κάποιος προπονητής, δεν σημαίνει ότι όταν θα έρθει κάποιος άλλος θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Σίγουρα βελτιωνόμαστε στην άμυνα, αλλά αν ο Καλάθης είχε καλούς σουτέρ δίπλα του θα είχε 16-17 ασίστ σε κάθε ματς. Στις ομάδες μου είχα τη δυνατότητα να στρατολογώ εγώ τους παίκτες, τους οποίους επέλεγα βάσει της φιλοσοφίας μου και του τι ήθελα. Νούμερο 1; Να μπορούν να σουτάρουν. Μετά θα τους διδάξεις και πώς να παίξουν άμυνα».

Και συνέχισε: «Αγαπώ τον ιδιοκτήτη και το πάθος του. Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους, φιλάθλους και οικογένεια να σιχαίνονται τόσο πολύ την ήττα. Νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός που μισεί τόσο πολύ να χάνει. Όμως ξεπερνούν και εμένα. Σαν τον δίδυμο αδερφό μου. Όταν φύγω θα πω στον Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλο) αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει για να χτιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν. Πρέπει να δομηθεί γύρω από τον Νικ Καλάθη που είναι το ηγετικό της πρόσωπο. Να έχει καλούς μπλοκέρ και καλούς σουτέρ».

Για τις διαφορές με το ΝΒΑ: «Η διαφορά στο ΝΒΑ με την Ευρώπη δεν αφορά τη σωματική επαφή. Είναι το πως χτίζονται τα ρόστερ. Οι ομάδες έχουν παίκτες με τριετή συμβόλαια ή πέντε-έξι ετών. Εδώ στην EuroLeague είναι κυρίως συμβόλαια ενός έτους, κάποιοι γηγενείς παίκτες έχουν συμβόλαιο 2-3 ετών. Αν είσαι οι Σίξερς που κερδίζουν 14-15 παιχνίδια και ο Εμπίιντ λέει ότι παραμένει μία διαδικασία. Έχουν χρόνο και χτίζουν σωστά σε σταθερές βάσεις. Όπως και οι Σέλτικς. Και έχουν καλές ομάδες. Η EuroLeague είναι κάτι διαφορετικό. Όταν έχεις συμβόλαιο ενός ή δύο ετών, είναι δύσκολο να τετραγωνίσεις τον κύκλο, οπότε αυτό που ανέφερα ήταν το σωστό για να χτιστεί μία ομάδα. Για το νέο έτος θα πρέπει να πάρουμε μπλοκέρ, αλλά και σουτέρ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα πρέπει να περιμένουμε τόσο πολύ. Αυτή είναι η διατριβή που έχω κάνει μέσα στα χρόνια της προπονητικής και σε αυτό πιστεύω. Είναι σπουδαίοι χαρακτήρες οι παίκτες μου, θέλουν να νικήσουν και προσπαθούν. Βλέπετε κι εσείς αυτό που βλέπω εγώ. Ντράιβ, πάσα προς τα έξω και η μπάλα δεν μπαίνει. Πάμε στις βολές και είναι σαν χειροβομβίδα. Δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθεί το σουτ κι αυτή είναι η κυριότερή μας πρόκληση».

Για το τι σκοπεύει να κάνει το καλοκαίρι: «Ήρθα τα Χριστούγεννα και άφησα την οικογένειά μου. Αν η σύζυγός μου με χωρίσει θα μείνω εδώ τα 10 επόμενα χρόνια! Πιστεύω ότι μπορεί να θέλει τα χρήματα της διατροφής, οπότε είναι μια πιθανότητα (Γελια). Δεν το λέω επειδή θέλω να φύγω, απλά επειδή τελειώνει το συμβόλαιό μου. Λατρεύω τον οργανισμό, τους πάντες!» και κατέληξε αστειευόμενος: «Εκτός από τους μεταφραστές».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης