Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ανάσα με Μάνο, αποβολή ανέκδοτο

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ανάσα με Μάνο, αποβολή ανέκδοτο

Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και χάρισε στους Ηπειρώτες την πολύτιμη νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα - Αστεία αποβολή του Βάσιτς απότ ον Ζαχαριάδη

4695123
Οι οπαδοί μπορεί να δυσφόρησαν με την εικόνα και να αποδοκίμασαν στο φινάλε, όμως ο σκοπός επετεύχθη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ευτύχησε να δει τον Μάνο να «πιάνει» δουλειά από το ντεμπούτο του και να παίρνει τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και βγαίνοντας, έστω με παιχνίδι περισσότερο προσώρας, από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 3-5-2 και τον Βελλίδη στην εστία, τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα στην τριάδα στην άμυνα, Μπουκουβάλαςκαι Σεργκελασβίλι στις πτέρυγες, Λίλα, Γιάκο και Σκόνδρα στον άξονα και τον Νικολιά με τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Αντίστοιχα ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε την ίδια διάταξη με τον Βάσιτς στο τέρμα, τους Οριουέλα, Κύργια και Βαφέα ως τριάδα στην άμυνα, τον Ναδάλες και τον Στάθη στα πλάγια και τους Γαρουφαλιά, Ντούρσο και Μπεντινέλι στον άξονα, πίσω από τους προωθημένους Ναζλίδη και Ντεφεντερίκο.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από το 6’, όταν ο Μάνος έδειξε την κλάση του και άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Κύργια στην κόντρα και την κούρσα προς την εστία, βάζοντάς τον στην πλάτη του και νικώντας τον Βάσιτς με κοντινό σουτ με το αριστερό.

Κλείσιμο
Νωρίτερα (5’) ο Κρίζμαν έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αποκρούει, ενώ το ίδιο έγινε και στο 31’, όταν ο Μπουκουβάλας έβγαλε ξανά τον Κροάτη σε θέση βολής, όμως ο Βάσιτς μπλόκαρε και δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται πάλι.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Κατά τ’ άλλα το παιχνίδι ανήκε στον Απόλλωνα, που εκμεταλλεύτηκε την παθητική στάση των Ηπειρωτών, προσπαθώντας πολύ για το γκολ της ισοφάρισης. Παραδόξως πολύ κοντά σε αυτό έφτασε στο πρώτο ημίχρονο και όχι στο δεύτερο, όταν κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο.

Η καλύτερη φάση ήταν αυτή του 18’, όταν σε μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία ο Μπεντινέλι σούταρε δυνατά στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά ο Κύργιας «έστρωσε» με το κεφάλι στον Οριουέλα, που εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Βελλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατοχή από 56-44 ανατράπηκε σε 48-52%, όμως η ουσία έλειπε από τις προσπάθειες του πολύ καλού Μπεντινέλι και του ανεβασμένου Ντούρσο.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΤΣ ΚΑΙ «ΣΒΗΣΙΜΟ»

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 75’, όταν ο Βάσιτς βγήκε από την περιοχή για να αποκρούσει βαθιά μπαλιά, το έκανε με το κεφάλι, όμως ο Ζαχαριάδης «είδε» χέρι και τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη. Με τις τρεις αλλαγές συμπληρωμένες ο Οριουέλα κλήθηκε να παίξει ως τερματοφύλακας και το αριθμητικό πλεονέκτημα έκοψε τη φόρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες ως το τέλος για να πάρει τον βαθμό που αναντίρρητα δικαιούταν στον αγώνα.

MVP: Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Super League με τους Ηπειρώτες κι όπως αποδείχθηκε, έδωσε ανυπέρβλητο προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, που δίχως να είναι καλός πήρε τη νίκη. Καθοριστική η πρώτη εμφάνιση του 24χρονου φορ με τα «γαλάζια».

Στο ύψος του: Καλή εμφάνιση από τον Νικολιά, με πολλή κίνηση από δεξιά, που ανησυχούσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μπορούσε και να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό στο τετ α τετ με τον Οριουέλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Θωμάς Ναζλίδης δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του ΠΑΣ, με τον Απόλλωνα να είναι ακίνδυνος στο πρώτο μέρος.

Η «γκάφα»: Η φάση του 6’ με τον Κύργια να ηττάται κατά κράτος από τον Μάνο στη «μονομαχία» έδωσε την ευκαιρία στους Γιαννιώτες να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν προβάδισμα που διατήρησαν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Σε ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις, ο Ζαχαριάδης κατάφερε να κάνει μεγάλο λάθος στην πρώτη που προέκυψε, αποβάλλοντας τον Βάσιτς για χέρι εκτός περιοχής στο 75’, ενώ η μπάλα βρήκε στο πρόσωπό του. Καθοριστική η απόφαση εις βάρος του Απόλλωνα, που έπαιξε με παίκτη λιγότερο και με τερματοφύλακα τον Οριουέλα για 15’, ενώ ήταν καλύτερος στο β΄ μέρος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Πολύτιμη νίκη, έστω και με κακή απόδοση για τον ΠΑΣ, που ανέπνευσε βαθμολογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο, απέναντι στον οποίο το «τρίποντο» ήταν εκ των ων ουκ άνευ στην κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Οι Ηπειρώτες έφτασαν στους 17 και άφησαν πίσω τον ΟΦΗ και τη Λαμία, που ωστόσο έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Μάνος (91’ Λεο), Κρίζμαν (72’ Αθανασιάδης)
Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (72’ Βάρκας)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης