Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Οπάβα 93-43: Καλύτερα να έκανε προπόνηση

Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Οπάβα 93-43: Καλύτερα να έκανε προπόνηση

Ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα με αντίπαλο την αδύναμη Οπάβα και παράλληλα ένα ακόμη βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL στο ντεμπούτο του Τζόντρε Τζέφερσον ο οποίος έδειξε πολύ καλά δείγματα

4692223
Αν η εξασφάλιση διαφοράς ασφαλείας ήταν το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, η ουσιαστική ένταξη του Τζέφερσον στο παιχνίδι της ομάδας ήταν το δεύτερο. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ήταν αποτελεσματική στο μακρινό σουτ αλλά είχε συνεργασίες αλλά και 61% στα σουτ δύο πόντων. Προηγήθηκε με 21-10 έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά και με 26-12 στο τέλος της περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το μακρινό σουτ στις αρχές της δεύτερης περιόδου και η διαφορά αυξήθηκε στα επίπεδα των 29 πόντων (45-16) μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών. Η Οπάβα ουσιαστικά επιβεβαίωσε γιατί είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου του ΠΑΟΚ αφού δεν μπορούσε να «φτιάξει» αξιόλογες επιθέσεις. Η ελληνική ομάδα χαλάρωσε στο υπόλοιπο διάστημα του δεκαλέπτου και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-22.

Μέσα από την άμυνά του, ο ΠΑΟΚ δεν επίτρεψε στην Οπάβα να βρει τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι και με τον Μιλένκο Τέπιτς να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, η διαφορά διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (68-37, 30’).

Η ελληνική ομάδα έκανε 12-2 σερί στα πρώτα δύομισι λεπτά της τελευταίας περιόδου (79-39). Η τελική διαφορά των 50 πόντων (93-43) ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων, όποτε ήθελε ο ΠΑΟΚ πατούσε γκάζι έχοντας πολλούς τρόπους εκτέλεσης στην επίθεση

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ΠΑΟΚ «έψαχνε» συνεχώς τον Τζέφερσον και ο Αμερικανός τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε. Ο Μιλένκο Τέπιτς έκανε ώριμο παιχνίδι επιθετικά. Ο Σταύρος Σχίζας είδε τον χρόνο του να αυξάνεται μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου κι έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φιλ Γκος μάλλον ήταν ο παίκτης που επικεντρώθηκε περισσότερο στα «θέλω» του Παπαθεοδώρου ψάχνοντας συνεχώς να βάλει στο παιχνίδι τον Τζέφερσον.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Οπάβα δεν… ακούμπησε στο παιχνίδι καθώς είχε διακοσμητικό ρόλο στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου όπου η διαφορά πήγε στο +29

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια (λογικά) κενά διαστήματα. Η Οπάβα είναι ομάδα χαμηλού επιπέδου και απλά παίζει βάσει αυτού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η… τυφλή πάσα του Φιλ Γκος στον Τζέφερσον στο τρίτο δεκάλεπτο και το κάρφωμα του τελευταίου

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 49-22, 68-37, 93-43

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης