Κύπελλο ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 5-3: Τρελό ματς, απίθανη πρόκριση για Αστέρα

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 5-3: Τρελό ματς, απίθανη πρόκριση για Αστέρα

Ο Αστέρας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο πιο... ροκ ματς της χρονιάς καθώς βρίσκεται στους «8» του Κυπέλλου! - Οι Αρκάδες επικράτησαν με 5-3 της ΑΕΛ, η οποία έφερε το ματς στα μέτρα της (από 3-1 σε 3-3) και ως το 85' είχε την πρόκριση στα χέρια της!

4691877
Από τους αγώνες που διαφημίζουν το ποδόσφαιρο είδαμε σήμερα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», όπου ύστερα από ένα «χορταστικό» παιχνίδι ο Αστέρας κέρδισε την ΑΕΛ με 5-3 και πήρε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του θεσμού, καθώς πριν από περίπου 15 ημέρες οι «βυσσινί» είχαν επικρατήσει με 3-2.

Η αναμέτρηση ξέχωρα από 8 γκολ και θέαμα κράτησε αμείωτο και το ενδιαφέρον για το ποια ομάδα θα προκριθεί, κάτι που άλλαξε 5 φορές!

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με ενδεκάδες πρωταθλήματος, ενώ ο Αστέρας στο παρά ένα «έχασε» τον Κυριακόπουλο λόγω ίσως. Ο Παράσχος ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Ανχελ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βελιέντε, Μουνάφο στον άξονα, τους Φερνάντεζ, Τσιαλιανίδη, Καλτσά μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Φέστα από την πλευρά του είχε τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρανίκα, Γκοϊκοβιτς, Ζίζιτς, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σεσέροβιτς, Φατιόν στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα πίσω από το «9αρι» Σικάβκα.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Αρκάδες πήραν τα ηνία και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7', όταν ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα, οι Μανιάς και Ζίζιτς διεκδίκησαν την μπάλα, εκείνη βρήκε στην πλάτη του τελευταίου και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Ετσι οι Αρκάδες από νωρίς πήραν σκορ-πρόκρισης και αυτό άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ετσι «πατούσαν» καλύτερα, έβγαλαν φάσεις, αλλά έπεσαν πάνω στον Κρίστινσον. Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ αντέδρασε σωστά στην κοντινή κεφαλιά του Μανιά (18') και στο τετ α τετ που είχε με τον Φερνάντεθ (22'), όμως οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και δέχονταν πίεση. Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από «κολλητά» κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Ανχελ Ορτέγκα στο 40' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μισό όμως ήρθαν τα πάνω-κάτω. Η είσοδος του Νούνιτς, σε συνδυασμό με την αλλαγή συστήματος (4-4-2) και την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης της δεξιάς της πλευράς (Ντέλετιτς, Καρανίκας), έδωσε άλλον αέρα στην ΑΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν τα «αφεντικά» του αγώνα, μείωσαν στο 52' με τον Ακόστα (ωραία ενέργεια του Ντέλετιτς) και παρότι ο Αστέρας στο 58' βρήκε εκ νέου δίχτυα (ξανά από στατική φάση, με κεφαλιά του Βαλιέντε), οι «βυσσινί» όχι μόνο στο 60' «ισοφάρισαν» το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τον Σικάβκα (πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Καρανίκα), αλλά στο 75' πήραν και σκορ πρόκρισης με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίζιτς (η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία). Πλέον εκείνοι ήταν το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσουν στα προημιτελικά, καθώς ο Αστέρα έψαχνε δύο γκολ!

Κλείσιμο
Ομως όση επίδραση στο ματς είχε η αλλαγή διάταξης των «βυσσινί» στο 46', παρόμοια ήταν και εκείνη του Αστέρα μετά την είσοδο του Δουβίκα στον αγώνα. Οι Αρκάδες βρήκαν τα αποθέματα, έπαιξαν φουλ επίθεση και αφού πρώτα στο 79' πήραν εκ νέου προβάδισμα με το σουτ του Καλτσά, στο 85' έφτασαν και σε σκορ πρόκρισης, όταν ο Φερνάντεζ με πολύ ωραίο πλασέ, διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 5-3.

Στο φινάλε δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση και έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλλα.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος (79' Δουβίκας), Πασαλίδης, Ορτέγκα Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87' Μπελόκ), Τσιλιανίδης (57' Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64' Ζίβκοβιτς), Σικάβκα, Καρανίκας, Ακόστα (79' Γκόλιας), Σεσέροβιτς (46' Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης