Super League, ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ψεκάστε... σκοράρετε, τελειώσατε!

Super League, ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ψεκάστε... σκοράρετε, τελειώσατε!

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 9' με τον Λιβάγια και στο 12' ο Άλεφ από κοντά πέτυχε το 2-0 - Στο 20' με εκτέλεση πέναλτι ο Πόνσε το 3-0 Από το Novasports 1 η μετάδοση του αγώνα

4689118
Ένα διάστημα 11 λεπτών (9'-20') ήταν αρκετό για την καταιγιστική ΑΕΚ να... καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο (όπως και στα Γιάννενα) τον Αστέρα Τρίπολης! Το εύκολο 3-0 υπέγραψαν τα γκολ των Λιβάια, Άλεφ και Πόνσε!


Οταν έφευγε το 2018, στην ΑΕΚ εύχονταν να φύγουν και όλα τα προβλήματα που υπήρχαν από τον Νοέμβριο κι έπειτα και τα οποία είχαν ως συνέπεια να τη βγάλουν εκτός στόχου. Η ευχή μάλλον έπιασε τόπο, αφού με την είσοδο του 2019 η Ενωση παίζει όπως έπαιζε στους πρώτους μήνες της σεζόν. Ως πρωταθλήτρια δηλαδή. Και ως πρωταθλήτρια, μπορεί να πηγαίνει στα Γιάννινα και να ρίχνει 4άρα από ημίχρονο στον ΠΑΣ, δίνοντας συνέχεια λίγες μέρες μετά στο ΟΑΚΑ, όπου έριχνε 3άρα από το ημίχρονο στον Αστέρα Τρίπολης. Και κάπως έτσι, με το 3-5-2 να διατηρείται και να αποδίδει ξανά, οι Κιτρινόμαυροι του Μαρίνου Ουζουνίδη πιστεύουν σε ίδια ή και καλύτερη συνέχεια, προκειμένου να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί από τη σεζόν...

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν να μπει στο ματς ακριβώς όπως έκανε πριν λίγες μέρες στα Γιάννινα. Και ακριβώς έτσι μπήκε. Το γκολ του Λιβάια, με το σώμα, στο 9' μετά την εκτέλεση κόρνερ σήμανε το 1-0 και την αρχή ενός εκπληκτικού 10λεπτου για την Ενωση: Σουτ του Μάνταλου στο 10' και διπλή απόκρουση του Παπαδόπουλου, γκολ εξ επαφής από τον Αλεφ για το 2-0 στο 11' μετά την κεφαλιά-πάσα του Τσιγκρίνσκι, πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Μουνάφο στο 19' και 3-0 από την εκτέλεση του Πόνσε!

Οπως πριν λίγες μέρες στους Ζωσιμάδες, έτσι και τώρα στο ΟΑΚΑ, το ματς είχε λάβει τέλος από νωρίς κι από εκεί και πέρα αναμενόταν η αντίδραση του Αστέρα Τρίπολης ή η εκτίναξη του σκορ από την πλευρά των Κιτρινόμαυρων. Τελικά μάλλον δεν έγινε κανένα από τα δύο, υπό την έννοια πως οι φιλοξενούμενοι όσο κι αν το ήθελαν δεν μπορούσαν να προβληματίσουν έστω -ως το τέλος του ημιχρόνου- την ΑΕΚ, η οποία από την πλευρά της δεν έβαλε κάποιο άλλο γκολ.

Μετά το 30ο λεπτό, άλλωστε, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά, με την Ενωση να παραμένει σοβαρή πάντως, κάτι που δεν μπορεί να... γραφτεί στο 100% για τους Μάνταλο και Μανιά, οι οποίοι φλέρταραν με την κόκκινη κάρτα προς το τέλος του πρώτου μέρους...
Ο διαιτητής Φωτιάς, πάντως, αποφάσισε να μη δώσει τίποτα, όπως δεν έδωσε και το καθαρό πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, στο 48', για χέρι του Μουνάφο σε κοντινό σουτ του Γκάλο. Χάθηκε, επομένως, η ευκαιρία για το 4-0, όπως θα χάνονταν στη συνέχεια και αυτές των Πόνσε και Οικονόμου, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να έχει διάθεση στο παιχνίδι της. Μια διάθεση που φαινόταν από όλους, όπως φαινόταν και η καλή κυκλοφορία, η σωστή πίεση, η σοβαρή ανασταλτική λειτουργία.

Κλείσιμο
Η Ενωση άπλωνε ωραία το παιχνίδι της, εκμεταλλευόταν όλο το γήπεδο και όποτε ήθελε πλησίαζε και στο γκολ, όπως έγινε στο 76' με την κεφαλιά του Πόνσε, την οποία απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Μικρό το κακό, όμως, για τον Αργεντίνο ή την ομάδα του, η οποία διατήρησε τη σοβαρότητα της ως το τέλος, παίρνοντας όμορφα κι ωραία και αυτό το τρίποντο.

Και θα ήταν ακόμη πιο όμορφο για την ΑΕΚ, ειδικά για φινάλε, αν στο 89' ο Κλωναρίδης πλάσαρε στα δίχτυα μετά την ωραία κάθετη του Κρίστιτσιτς...

Man of the match: Τα πρώτα δύο γκολ της ΑΕΚ ήρθαν από σέντρες του Γκάλο, ο οποίος έφτιαχνε γκολ και στα Γιάννινα την περασμένη Δευτέρα. Ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, έχοντας όλη την πλευρά στο 3-5-2.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η άμυνα του Αστέρα. Στα δύο πρώτα γκολ, δηλαδή, ούτε ένας δεν αντέδρασε σωστά.

Στο ύψος του: Πολύ καλός σε ακόμη ένα ματς και σκόρερ πάλι ο Πόνσε, καλός και επιστροφή στα γκολ για τον Λιβάια, καλοί και οι Μπακασέτας-Μάνταλος. Γενικά, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική, όλοι οι Κιτρινόμαυροι παίρνουν καλό βαθμό.

Η γκάφα: Στο 1-0 η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου χωρίς να καταλάβουν οι παίκτες του Αστέρα πώς έγινε αυτό...

Το στραγάλι: Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσαν να δοθούν κόκκινες κάρτες σε Μάνταλο και Μανιά, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου δε δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Μουνάφο.

Το ταμείο του Gazzetta: Για δεύτερο σερί ματς η πρωταθλήτρια μπήκε με τη σωστή νοοτροπία. Για δεύτερο σερί ματς ήταν τρομερά αποτελεσματική, για δεύτερο σερί ματς λειτούργησε άψογα με τριάδα πίσω, για δεύτερο σερί ματς -γενικά- ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό τον κόσμο της και φτιάχνει αρκετά το κλίμα ενόψει της συνέχειας.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας, Αλεφ, Μάνταλος (71' Κρίστιτσιτς), Χουλτ, Λιβάια (77' Κλωναρίδης), Πόνσε (82' Γιακουμάκης).
Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Κώτσιρας (46' Βλάχος), Κυριακόπουλος (65' Φερνάντες), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (72'), Καλτσάς, Μανιάς.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης