Ευρωβόλεϊ 2019: Στον Α' όμιλο η Εθνική ανδρών με Γαλλία, Ιταλία

Ευρωβόλεϊ 2019: Στον Α' όμιλο η Εθνική ανδρών με Γαλλία, Ιταλία

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωβόλεϊ 2019 με την Εθνική μας ομάδα να κληρώνεται στον Α' όμιλο - Στόχος της ελληνικής ομάδας οι δύο νίκες με Πορτογαλία, Ρουμανία προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση

DOLEuro1
Δια χειρός Μπας Φαν Ντε Γκορ, που είχε την ευθύνη για τα τα μπαλάκια από το 4ο γκρουπ στο οποίο συμμετείχε η Εθνική, η Ελλάδα πήγε στον Α' όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Εκεί όπου εκτός των διοργανωτών, θα αντιμετωπίσουμε την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία
Δεδομένου ότι τα εισιτήρια για την επόμενη φάση παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ο στόχος της Εθνικής είναι οι νίκες με Πορτογαλία και Ρουμανία για να βρεθούμε στους «16».

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι
Α' όμιλος – Γαλλία (Μονπελιέ)
Γαλλία
Ιταλία
Κλείσιμο
Βουλγαρία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Ρουμανία

Β' όμιλος – Βέλγιο (Αμβέρσα)
Βέλγιο
Σερβία
Γερμανία
Σλοβακία
Ισπανία
Αυστρία

Γ' όμιλος – Σλοβενία (Λιουμπλιάνα)
Σλοβενία
Ρωσία
Φινλανδία
Τουρκία
Σκόπια
Λευκορωσία

Δ' όμιλος – Ολλανδία (Ρότερνταμ, Άμστερνταμ)
Ολλανδία
Πολωνία
Τσεχία
Εσθονία
Ουκρανία
Μαυροβούνιο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της CEV, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπητά μέλη της βολεϊκής οικογένειας, καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλά αποτελέσματα στο βόλεϊ. Θέλω να συγχαρώ και τις 24 χώρες που προκρίθηκαν στο ιστορικό αυτό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ειδικά τις χώρες που θα βρίσκονται για πρώτη φορά στη μεγάλη αυτή γιορτή. Ευχαριστώ τους 4 διοργανωτές (Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο, Ολλανδία) και την βελγική ομοσπονδία για τη φανταστική εκδήλωση που ετοίμασε σήμερα. Για πρώτη φορά το Euro θα γίνει σε 4 χώρες σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα 1,5 μήνα 8 χώρες θα φιλοξενήσουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, πράγμα καθόλου εύκολο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στη κλήρωση και τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των τεσσάρων διοργανωτών. Ο πρόεδρος του Βελγίου Γκάι Ζιουβέ, της Γαλλίας Έρικ Τονγκί, της Ολλανδίας Πίτερ Σπρένγκερ και της Σλοβενίας Μετόντ Ρόπρετ. Ο Ολλανδός χρυσός Ολυμπιονίκης του 1996 στην Ατλάντα, Μπας Φαν Ντε Γκορ, έστειλε την Ελλάδα στον Α' όμιλο και στο Μονπελιέ, καθώς είχε την ευθύνη για τα μπαλάκια στο τέταρτο γκρουπ.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε Γαλλία, Σλοβενία και μία ημέρα αργότερα στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Παρίσι στις 29 Σεπτεμβρίου.


Omiloi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης