Super League, Άρης-Λαμία: 1-0: Μια λαμπάδα στη χ-Άρη του Ματίγια!

Super League, Άρης-Λαμία: 1-0: Μια λαμπάδα στη χ-Άρη του Ματίγια!

Μια ακόμη εντός έδρας γκέλα ήταν ορατή για τον Άρη. Τελικά στο 93' με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0 της Λαμίας και πήραν το πολύτιμο τρίποντο! 

4682528

Ο Άρης είδε… κατάματα τον κίνδυνο μιας νέας απώλειας βαθμών αλλά τον έσωσε ο Χαβιέ Ματίγια στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και του χάρισε τη νίκη επί της Λαμίας με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν απέφυγαν τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς τους.

Σε επίπεδο Πρωταθλήματος, ο Άρης κέρδισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έπειτα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, όταν είχε επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν δυσλειτουργική στο συντριπτικό διάστημα του αγώνα, αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ματίγια την γλίτωσε από τα χειρότερα με το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

Η κακοτεχνία του πρώτου ημιχρόνου

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου και η μόλις μία τελική φάση, μάλλον είναι ενδεικτική της κακοτεχνίας που παρακολούθησαν οι περίπου 5.000 φίλοι του Άρη. Απόντος των Σιώπη, Μπάσα στη μεσαία γραμμή, ο Άρης δεν είχε πίεση στην μπάλα, ενώ ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα στο 10ο λεπτό ανάγκασε τον Σάββα Παντελίδη να ρίξει στη μάχη τον Άλεξ Μενέντεζ και επί της ουσίας να χάσει ένα σημείο έκφρασης στην επίθεση. Το οποίο μάλιστα ήταν απαραίτητο, καθώς η διπλή άμυνας ζώνης της Λαμίας ουσιαστικά ανέκοπτε κάθε προσπάθεια για δημιουργία είτε από τον Ματίγια, είτε από τον Μαρτίνεθ.

Η κεφαλιά του Βέλεθ και… τέλος

Κλείσιμο
Αυτή σημειώθηκε στο 14ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια αλλά ο Σαράνοφ αντέδρασε εξαιρετικά και απέκρουσε την μπάλα, στη μοναδική κλασική φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει μέσα από το passing game αλλά ήταν ανεπαρκής, ο δε Νικολάς Ντιγκινί (ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Χαμζά Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης) αναγκαζόταν να «τραβηχτεί» στα πλάγια για να «ακουμπήσει» μπάλα, ενώ ο Ματέο Γκαρσία φάνηκε μόνο από τις κούρσες που έκανε για να ανακόψει αντίπαλο. Κοινώς, δημιουργικά ο Άρης ήταν κακός, δεν είχε κάθετη πάσα, αλλά ούτε το ένας εναντίον ενός.

Η Λαμία βασίστηκε στις κούρσες του Βασιλαντωνόπουλου από τη δεξιά πλευρά, του κορυφαίου παίκτη του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, όσες τροφοδοτήσεις έγιναν δεν οδήγησαν σε τελική ενέργεια καθώς Βέλεθ και Δεληζήσης «καθάρισαν» όλες τις ψηλές μπαλιές. Στο 42ο λεπτό, ο Άρης ζήτησε πέναλτι εκτιμώντας ότι η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού της Λαμίας μετά από σέντρα του Ντιγκινί, αλλά ο διαιτητής Μανούχος είχε αντίθετη άποψη.

Η πίεση και η ασυνεννοησία

Ο Άρης έγινε πιο επιθετικός στην άμυνά του από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, απέκτησε την κατοχή μπάλας αλλά παρέμεινε μη δημιουργικός με τους Μαρτίνες-Ματέο Γκαρσία να μην μπορούν να συνεννοηθούν σε καμία φάση. Οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να καταγράψουν τελική προσπάθειες καθώς όλες οι ενέργειές τους κατέληξαν σε… υποψία ευκαιριών. Αντιθέτως, η Λαμία ήταν πιο απειλητική με τα δύο σουτ του Μπερτόλιο στο 57ο και 64ο λεπτό όπου και στις δύο περιπτώσεις ο Κουέστα είχε σωστή αντίδραση γλιτώνοντας την ομάδα του.

Στο 63ο λεπτό, ο Σάββας Παντελίδης αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι τον Χαμζά Γιουνές για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του αλλά και για να δημιουργήσει χώρους για τον Ματέο Γκαρσία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Σαράνοφ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η Λαμία όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι από το 65ο λεπτό και μετά αλλά κατέγραψε δύο ακόμη ευκαιρίες για να φθάσει στο γκολ. Αρχικά με το σουτ του Μπερτόλιο από το ύψος του ημικύκλιου της μεγάλης περιοχής και η σπουδαιότερη με τον Μπαράλες ο οποίος από πλάγια θέση εντός της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή, έπειτα από σέντρα του Επστάιν.

Ο Άρης απείλησε με ένα τακουνάκι του Ντιγκινί – έπειτα από σέντρα του Βαλεριάνου – στο 78ο λεπτό για να ακολουθήσει (λίγα δευτερόλεπτα μετά) η σπουδαία χαμένη ευκαιρία με τον Χαμζά Γιουνές ο οποίος από πλάγια θέση επί της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 90ο λεπτό και μετά από λάθος του Ασίγκμπα, ο Παυλίδης σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο ίδιος παίκτης διόρθωσε το λάθος του απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Για να έρθει η λύτρωση στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Χαβιέ Ματίγια μετά από εκτέλεση φάουλ, κακή εκτίμηση της φάσης από τον Σαράνοφ ο οποίος δεν είχε οπτικό πεδίο.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ιντζόγλου (Άρης), Μπερτόλιο, Τομάς, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαράλες, Ασίγκμπα (Λαμία)

MVP: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι… Ο Χαβιέ Ματίγια με το γκολ-λύτρωση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο ύψος του: Ο Φραν Βέλεθ. Με εξαίρεση τη φάση του 70ου λεπτού η οποία ήταν στο transition game για τη Λαμία, «έκρυψε» τον Μπαράλες.

Αδύναμος κρίκος: Στην πραγματικότητα ήταν δύο. Ο Νικολάς Μαρτίνες αναλώθηκε σε επίδειξη της τεχνικής δεξιότητάς του, ήταν φλύαρος και αναποτελεσματικός στις περισσότερες ενέργειές του. Ομοίως και ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος ήταν σ’ ένα ακόμη παιχνίδι απογοητευτικός.

Η γκάφα: Η μεγάλη γκάφα δεν έγινε, αλλά υπήρξαν πολλές στις ασυνεννοησίες μεταξύ των Μαρτίνες-Ματέο Γκαρσία οι οποίες έκοβαν την ομάδα στη μέση.

Το «στραγάλι»: Ο Ευάγγελος Μανούχος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, του ξέφυγαν 1-2 φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο, ήταν ανεκτικός στην ξεκάθαρη πρόθεση των παικτών της Λαμίας να κάνουν καθυστέρηση, γενικώς όμως τον βοήθησε το παιχνίδι και δεν υπήρξε η δύσκολη φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ο Άρης κυνήγησε περισσότερο τη νίκη στα τελευταία 4-5 λεπτά και στάθηκε τυχερός στη φάση της εκτέλεσης φάουλ από τον Ματίγια όπου η μπάλα πέρασε πάνω από… δέκα κεφάλια.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ιντζόγλου, Ματίγια, Μαρτίνες (63’ Γιουνές), Μπρούνο Γκάμα (13’ Μενέντεζ, 85’ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί

ΛΑΜΙΑ (Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέγιο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Πεχαράνο, Τομάς (64’ Επστάιν), Καραμάνος (85’ Ασίγκμπα), Μπερτόλιο (90’ Σκόνδρας), Μπαράλες.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης