Κύπελλο ποδοσφαίρου, Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1: Την σόκαρε στις καθυστερήσεις!

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1: Την σόκαρε στις καθυστερήσεις!

Η ΑΕΚ έκανε... αγγαρεία στα Χανιά και «άραξε» πάνω στο γκολ του Πόνσε - Όμως ο φιλότιμος Κισσαμικός στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Ρίσκι πήρε την ισοπαλία (1-1), με την Ένωση φυσικά να έχει τον πρώτο λόγο της πρόκρισης στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ

4676835
Απουσίες υπήρχαν, αλλά όχι και δικαιολογίες για να μην μπει η ΑΕΚ με το δεξί στο 2019. Με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι φανερή παρά το γεγονός ότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, η πρωταθλήτρια ήταν μπροστά με 1-0 στα Περιβόλια ως το 93' αλλά τελικά άφησε, έστω σε θεωρητικό επίπεδο και μόνο, ανοιχτή την υπόθεση ρεβάνς, αφού στο 93' δέχθηκε την ισοφάριση! Ο Πόνσε, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του ματς, ήταν αυτός που έβαλε το γκολ της Ενωσης, για την οποία ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνταλος ενώ ήταν σε κακή μέρα ο Τσιγκρίνσκι. Προσπάθησαν για το καλύτερο οι γηπεδούχοι και δικαιώθηκαν στην τελευταία φάση με τον Ρίσκι, στο πλευρό της ΑΕΚ στάθηκαν για ακόμη μία φορά οι οπαδοί της.

Το γεγονός ότι στα πρώτα 11 λεπτά ο Τσιγκρίνσκι -από όλους τους αμυντικούς της ΑΕΚ- έκανε δύο λάθη που θα μπορούσαν να δώσουν γκολ στον Ρίσκι, αν δεν επέβαινε ο Τσόσιτς στη μία περίπτωση και αν δεν ήταν άστοχος στην άλλη, μάλλον τα λέει όλα για το πώς μπήκε στο ματς η πρωταθλήτρια. Λόγω διαφοράς δυναμικότητας οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν να φτάνουν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί γίνονταν δύσκολα τα πράγματα, αφού έλειπαν οι ευκαιρίες. Μία καλή κεφαλιά του Πόνσε -που έφυγε άουτ- μετά το κόρνερ του Γκάλο στο 19' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η Ενωση στο 20λεπτο, απέναντι σε έναν Κισσαμικό που έκανε ό,τι μπορούσε. Και το καλύτερο που μπορούσε ήταν να κρατάει το ματς στο 0-0.

Μέχρι το 38' δηλαδή, γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ βγήκε ωραία στην κόντρα και ο Κλωναρίδης -ο οποίος ήταν στον άξονα σε αυτή τη φάση, ακριβώς όπως του ζητούσε ο Ουζουνίδης- έδωσε στον Μπογέ, για να κάνει το 0-1 ο Αργεντίνος με διαγώνιο σουτ. Ενα γκολ που βοήθησε ώστε να... χαλαρώσουν λίγο τα πράγματα, με αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια να έχει άλλες δύο καλές φάσεις ως το τέλος του ημιχρόνου με τους Κλωναρίδη και Μπακάκη.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Λιβάια αντί του κακού Μπογέ, με τον Κροάτη να δείχνει αμέσως ορεξάτος. Ο Λιβάια ζητούσε μπάλα, την έπαιρνε και την μοίραζε σωστά, χωρίς όμως να έχουν την ίδια διάθεση και οι συμπαίκτες του. Ετσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο για την Ενωση, για την οποία ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο ο Μάνταλος, βοηθώντας αρκετά στην πρώτη πάσα αλλά και με τα κλεψίματα. Και με το σκορ να παραμένει στο 0-1 καθώς μπαίναμε στο τελευταίο 15λεπτο, ο Κισσαμικός ένιωθε ότι είχε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα και προσπάθησε να το παλέψει. Και δικαιώθηκε!
Η ΑΕΚ -η οποία στο 80' θα μπορούσε να πάρει πέναλτι για το γκρέμισμα του Πόνσε από τον Παπαδόπουλο- ουσιαστικά περίμενε το τέλος του ματς και τελικά η τιμωρία για αυτό ήρθε στο 93': Εκτέλεση φάουλ, η άμυνα δεν έδιωξε, η μπάλα παρέμεινε κοντά στην εστία και ο Ρίσκι βρήκε την ευκαιρία για να διαμορφώσει το τελικό 1-1!

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (82' Τεγούσης), Σεσάι, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68' Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62' Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Γκάλο (79' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (71' Μοράν), Μπογέ (46' Λιβάια), Πόνσε.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Κλείσιμο




Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης