Βίντεο: Χετάφε - Μπαρτσελόνα 1-2

Βίντεο: Χετάφε - Μπαρτσελόνα 1-2

Ο Μέσι άνοιξε το δρόμο για το διπλό στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε δύσκολα 2-1 της Χετάφε και βρέθηκε στο +5 από την Ατλέτικο

49491048_1982109068552164_9196375487339823104_n
Πέντε χρόνια είχε να κερδίσει στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς η Μπαρτσελόνα, ωστόσο η Μαδρίτη αποδείχθηκε... γούρικη. Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 της Χετάφε με αρκετό άγχος, εκμεταλλεύθηκαν τις γκέλες των ανταγωνιστών και βρέθηκαν στο +5 από την Ατλέτικο. Ο Μέσι έφτασε τα 399 γκολ στη La Liga!

H καλύτερη επίθεση (Μπαρτσελόνα) απέναντι στην καλύτερη άμυνα (Χετάφε) και στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έβαζαν δύσκολα στους Καταλανούς. Μάλιστα, στο 9' η Χετάφε σημείωσε γκολ με τον Μάτα, αλλά ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί σπρώξιμο του Ανχελ στον Λενγκλέ. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με τον Μέσι στο 20ο λεπτό, με τον Αργεντίνο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ να ανοίγει το σκορ. Οι Καταλανοί βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν την άμυνα της Χετάφε και στο 26' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πικέ, όπως και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σουάρες έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 39' με σουτάρα του Σουάρες πέτυχε το 2-0.

Ωστόσο, η Χετάφε εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα στην επίθεσή της, είχε δοκάρι με τον Αντούνες στο 40', μεγάλη ευκαιρία με τον Ανχελ στο 41' και δυο λεπτά αργότερα, ο Μάτα με προβολή μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν και είχαν δυο καλές ευκαιρίες με Μάτα και Καμπρέρα. Μάλιστα, στο 67' ο Μάτα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, πέρασε τον Τερ Στέγκεν και... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Η Μπαρτσελόνα κάλυψε κενά με την είσοδο του Μπουσκέτς, αλλά ο Μέσι στο 75' δεν μπόρεσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Οι Καταλανοί κράτησαν μέχρι το τέλος το υπέρ τους σκορ κι έκαναν με το... καλημέρα του 2019 μεγάλο βήμα τίτλου!

Χετάφε: Σορία, Αντούνες, Σουάρες, Καμπρέρα, Φολκιέ (57' Μολίνα), Ντακονάμ, Πορτίγιο (84' Ιμπάνιεθ), Μαξίμοβιτς, Αραμπάρι, Ανχελ (74' Σάμουελ), Μάτα

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Ρομπέρτο, Λενγλέ, Ράκιτιτς, Βιδάλ (70' Μπουσκέτς), Αρτούρ (88' Αλενιά), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (84' Κουτίνιο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης