Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ στην Α1, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και σε ΣΕΦ-Νέα Σμύρνη

Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ στην Α1, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και σε ΣΕΦ-Νέα Σμύρνη

Ξεχωρίζει το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (21:00 CosmoteSport4), νωρίτερα παίζουν Ολυμπιακός-Περιστέρι (15:00, CosmoteSport4) και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:00, ΕΡΤ2)

paokaek1
Μετά τη διεξαγωγή του… ορεκτικού με τέσσερις αναμετρήσεις χθες, η 10η αγωνιστική της Basket League σερβίρει σήμερα το κυρίως πιάτο της με τα τρία πιο σημαντικά παιχνίδια της. Από το πρόγραμμα, ασφαλώς ξεχωρίζει το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ που θα αρχίσει στις 21:00.

Οι «πράσινοι», με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Βόβορα και μετά τις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, εκτός μάχης είναι οι Λάνγκφορντ και Παπαπέτρου με θλάση στον προσαγωγό και ενοχλήσεις στον καρπό του χεριού αντίστοιχα, την ώρα που η Ένωση, έχει αμφίβολο τον Σάκοτα, αλλά θα παίξουν κανονικά οι Χάντερ και Σαντ Ρος. Αξίζει να αναφερθεί, πως σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν να ηττηθούν από τη σεζόν 1996/97 και μετρούν απέναντι στην ΑΕΚ 29 συνεχόμενες νίκες.

Η αυλαία του σημερινού προγράμματος ανοίγει στις 15:00 στο ΣΕΦ, όπου ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός υποδέχεται την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Περιστέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν χωρίς τον Αγραβάνη και θέλουν να συνδυάσουν τη νίκη με καλό μπάσκετ, αλλά και ξεκούραση για κάποιους παίκτες ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι που ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακός με ρεκόρ 8-1 νίκες, θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Χάροου ο οποίος αποθεραπεύτηκε και θέλουν να είναι όσο ανταγωνιστικοί ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στις 17:00 στο κλειστό της οδού Αρτάκης στην Νέα Σμύρνη, όπου αναμετρώνται Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι (3-6), θέλουν νίκη για να κάνουν ένα ακόμα βήμα παραμονής και με τον Νίκο Οικονόμου να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, θα προσπαθήσουν να παίξουν και πάλι καλό μπάσκετ και να επιβεβαιώσουν την αγνωστική τους άνοδο. Από την άλλη ο δικέφαλος του βορρά (5-4) θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες για να συνεχίσει τα πιο ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αγωνιστικά, ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Φιλ Γκος ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι στην αποστολή.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Ολυμπιακός-Περιστέρι (15:00) CosmoteSport4
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:00) ΕΡΤ2
Κλείσιμο
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ (21:00) CosmoteSport4

Πηγή:  sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης