Europa League: Η Ντινάμο Κιέβου αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32»

Europa League: Η Ντινάμο Κιέβου αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32»

Η ομάδα θρύλος του Ουκρανικού ποδοσφαίρου δεν τρομάζει τον καλό Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί να κάνει όνειρα για μια σπουδαία πορεία στο Europa League - Στις 14/2 το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, στις 21/2 η ρεβάνς στο Κίεβο

trtew
Όταν μέσα στους πιθανούς σου αντιπάλους υπάρχουν ομάδες όπως οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Ίντερ, Σεβίλλη, Βαλένθια και στο δρόμο σου προκύπτει η Ντινάμο Κιέβου, τότε αν μη τι άλλο μπορείς να αισθάνεσαι τυχερός.

Κι αυτό ακριώς ισχύει για τον Ολυμπιακό που ήθελε από την σημερινή κλήρωση να του προκύψει ως αντίπαλος μια ομάδα η οποία θα του επιτρέπει να έχει βάσιμες ελπίδες για να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του περιπέτεια και την άνοιξη. Κι αυτό ακριβώς είναι η Ντινάμο, η οποία πέρσι απέκλεισε με δύο ισοπαλίες (1-1 στο ΟΑΚΑ και 0-0 στο Ολιμπίνσκι με μεγάλη δόση τύχης στον επαναληπτικό) την ΑΕΚ για τους «32» του Europa League και πάλι.

Οι Ουκρανοί συμμετείχαν στον 11ο όμιλο της διοργάνωσης (είχαν αποκλειστεί στα προκριματικά του Champions League από τον Άγιαξ) όπου πήραν την πρώτη θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (με αντιπάλους τις Ρεν, Αστάνα και Γιάμπλονετς).

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι σε πτωτική πορεία έχοντας χάσει τα πρωτεία στην Ουκρανία από την Σαχτάρ, με την ομάδα του Ντονέτσκ και φέτος να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας διαφορά 7 βαθμών.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας πάντως έχει διακοπή και θα επαναρχίσει ακριβώς μετά τον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό (23 Φεβρουαρίου).

Ίσως το μοναδικό κακό για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με το τάιμινκ του αγώνα, καθώς στις 9 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τούμπα για τομ «τελικό πρωταθλήματος» με τον ΠΑΟΚ, στις 14/2 παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Ντινάμο, στις 17/2 υποδέχεται την ΑΕΚ και στις 21/2 είναι ο επαναληπτικός!

Ζευγάρι με παρελθόν!
Κλείσιμο
Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Ντινάμο στην Ευρώπη, καθώς οι δύο τους είχαν αγωνιστεί και το μακρινό 1975 στο πάλαι ποτέ Κύπελλο πρωταθλητριών.

Οι αγώνες είχαν διεξαχθεί για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Ντινάμο στον πρώτο αγώνα που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας! Το Καραϊσκάκη ήταν τιμωρημένο (λόγω επεισοδίων), το ίδιο και το γήπεδο της Πάτρας και το μοναδικό που πληρούσε τις προδιαγραφές ήταν το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το οποίο είχε γεμίσει ασφυκτικά από 40.000 που είχαν στηρίξει τους ερυθρόλευκους.

Οι Ουκρανοί είχαν προηγηθεί με 0-2, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στον επαναληπτικό είχε ηττηθεί με 1-0 κι αποκλείστηκε...

Αναλυτικά τα 16 ζευγάρια στη φάση των «32»
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Μπριζ (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)-Ίντερ (Ιταλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Γκενκ (Βέλγιο)
Κρασνοντάρ (Ρωσία)-Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Ζυρίχη (Ελβετία)-Νάπολι (Ιταλία)
Μάλμε (Σουηδία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Άιντραχτ (Γερμανία)
Σέλτικ (ΣΚωτία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ρεν (Γαλλία)-Μπέτις (ΙΣπανία()
Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Σεβίλλη
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ζενίτ (Ρωσία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Μπάτε Μπορίσοβ (Λευκορωσία)-Άρσεναλ (Αγγλία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης