Super League, Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Προσγείωση χωρίς... αναταράξεις

Super League, Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Προσγείωση χωρίς... αναταράξεις

Ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν, επέστρεψε απόλυτα σοβαρός στην ελληνική πραγματικότητα! Επικράτησε εύκολα 3-0 της Λαμίας, βρέθηκε ξανά στην 2η θέση και στο -5 από τον ΠΑΟΚ, που παίζει την Δευτέρα στη Λιβαδειά!

4657965
Ουσιαστικός, αποτελεσματικός, σοβαρός και με τρία γκολ. Ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες μετά την επική πρόκριση με την Μίλαν έχοντας διαφοροποιήσεις στην αρχική του σύνθεση έκανε το καθήκον του εντός έδρας κόντρα στην Λαμία και με το παραπάνω για να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικοί οι Νάτχο και Φορτούνης και καλός ο Γκερέρο αλλά και σημείο αναφοράς το πρώτο γκολ του Φετφατζίδη με τα χρώματα των Πειραιωτών στην επιστροφή του στον σύλλογο. Σκόρερ οι Γκερέρο, Φετφατζίδης και Ομάρ στο 3-0 επί της Λαμίας στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο β' μέρος.

ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΝΑΤΧΟ, ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ & ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με το εξής σχήμα: Σα κίπερ, τετράδα άμυνας Ομάρ, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης. Κέντρο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη και επιτελικός ο Νάτχο. Στα δύο άκρα ο Φορτούνης και ο Φετφατζίδης και μπροστά ο Γκερέρο με το γνωστό... τρικ να εναλάσσονται Γκερέρο και Φορτούνης. Ουσιαστικά πάντως στην αρχή ο 'Φόρτου' ήταν πιο προωθημένος. Ήταν το 2ο σερί ματς που ξεκινά βασικός ο Φετφατζίδης.

Για την Λαμία ο Σαράνοφ τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Σκόνδρας, αριστερά ο Βάντερσον και κέντρο άμυνας με Αντέτζο και Καρυπίδη. Στα χαφ οι Δημούτσος και Μπλάζιτς, δεξιά στην επίθεση ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερά ο Επστάιν και στην επίθεση ο Μπερτόλιο πίσω από τον φορ Καραμάνο.

ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός - που μπήκε φορτσάτος στο ματς - έχασε ευκαιρία με κεφαλιά Γκερέρο μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Στο 4' ο Μπλάζιτς είχε ένα σουτ ψηλά έξω. Στο 7' ένα σουτ του Μπουχαλάκη και μετά του Γκιγιέρμε βρήκαν σε σώματα. Στο 17' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Καρυπίδη πάνω στον Ομάρ σε φάση όπου φάνηκε ο έμπειρος μπακ να σταματά αντικανονικά τον Νορβηγό βρίσκοντάς τον χαμηλά στο πόδι ενώ ένα λεπτό μετά ο Σισέ έκοψε καίρια τον Επστάιν ενώ θα έβγαινε απέναντι από τον Σα. Κάπως έτσι πέρασαν 24 λεπτά χωρίς γκολ στο φαληρικό γήπεδο. Στο 28' ένα σουτ του Φορτούνη από πάσα Φετφατζίδη βρήκε κόντρα και πήγε μακριά από την αντίπαλη εστία.

Κλείσιμο
1-0 ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ & ΜΕΤΑ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΣΙΣΕ

Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία άψογη επίθεση και σκόραρε. Από τα πόδια του Νάτχο η μπάλα πήγε στον Φορτούνη που την 'έσπασε' αμέσως στον Γκερέρο που από κοντά έκανε το 1-0. Ήταν μία υποδειγματική επίθεση με μεταφορά της μπάλας από τα άκρα της άμυνας στο κέντρο με τον Νάτχο να την κουβαλάει για αρκετά μέτρα για να βρει μετά τον Φορτούνη. Στο 34' ο Φορτούνης πέρασε όλη την άμυνα της Λαμίας με εξαιρετικό τρόπο αλλά σούταρε ψηλά έξω. Στο 37' ο Σισέ είχε μία κεφαλιά στο δοκάρι μετά από φάουλ του Φορτούνη. Λίγο μετά η Λαμία ζήτησε πέναλτι πάνω στον Μπερτόλιο ενώ στο 44' ο Φορτούνης είχε χαμένο τετ α τετ. Έτσι έκλεισε το α' μέρος.

ΓΚΟΛ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 3-0 Ο ΟΜΑΡ!

Έσπασε το... ρόδι!!! Στο 46ο λεπτό ο Φετφατζίδης με ένα δυνατό σουτ που βρήκε στον Σαράνοφ και μετά στα δίχτυα πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από γύρισμα του Φορτούνη και κεφαλιά του Γκερέρο που βρήκε κόντρα. Στο 50' ο Φορτούνης ξέφυγε από τους αντιπάλους του και σούταρε με φάλτσο λίγο έξω. Στο 51' από την επιμονή του Μπουχαλάκη που κέρδισε δύο φορές την μπάλα ο Φορτούνης την έδωσε στον Νάτχο. Ο Ισραηλινός έκανε το σουτ και αποκρούστηκε αλλά ο Ομάρ ερχόμενος από πίσω πήρε το... ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε για το 3-0.

Στο 60' ο Φορτούνης είχε ένα ωραίο ελιγμό από τα πλάγια και ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 66' ο Σα είχε μία μεγάλη επέμβαση σε καλό και δύσκολο σουτ του Δημούτσου. Η Λαμία προσπάθησε να βγάλει και άλλες φάσεις αλλά χωρίς αντίκρισμα. Οι αλλαγές των δύο προπονητών στην συνέχεια έριξαν και κάπως τον ρυθμό για να φτάσουμε με αυτόν τον τρόπο στο τέλος της αναμέτρησης με την αποθέωση των παικτών του Ολυμπιακού από τον κόσμο με συνθήματα για πρωτάθλημα αλλά κατά του ΠΑΟΚ και της ΕΠΟ και για την διαιτησία. MVP: Φορτούνης με Νάτχο.

Ο πρώτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Μίλαν με μεστό ματς οργανωτικά, δημιουργικά και επιθετικά και ο 2ος είχε σημαντική συμβολή στο ματς. Αμφότεροι είχαν συμμετοχή στην φάση του γκολ του Γκερέρο στο 1-0 αλλά και στο 3-0 του Ομάρ. Από κοντά και ο Ισπανός φορ που σκόραρε για το πρώτο γκολ και είχε συμμετοχή στο 2-0 του Φετφατζίδη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Γκιγιέρμε με τον Σισέ. Ο Βραζιλιάνος είχε ξανά πολύ καλή εικόνα αμυντικά αλλά και δημιουργικά στο κέντρο και ο Σισέ πήγε και εκείνος καλά για ένα ακόμα ματς. Φυσικά και ο Φετφατζίδης για το γκολ του στο 2-0, που δεν ήταν εύκολο και ήταν το πρώτο του με τον Ολυμπιακό στην 2η θητεία του στην ομάδα. Γενικά υστερήσαντες από τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα. Ακόμα και ο Μιράντα που είχε καιρό να αγωνιστεί είχε καλό πρόσωπο ενώ από εκείνον ξεκινά η φάση του 1-0 και αναμφίβολα και οι Ομάρ & Μπουχαλάκης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο άξονας και η επιθετική γραμμή της Λαμίας. Σε πολύ κακή ημέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Τραγική αντίδραση της Λαμίας στην φάση με το γκολ του Γκερέρο από κάθε άποψη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο α' μέρος υπάρχει η στιγμή όπου στο 17ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε φάση όπου ο Καρυπίδης φάνηκε να έχει βρει χαμηλά τον Ομάρ στην μικρή περιοχή και ως εκ τούτου ήταν μία παράβαση, που δεν δόθηκε. Από την Λαμία δε ζήτησαν κάρτα σε φάουλ του Γκιγιέρμε. Επίσης παράβαση θα μπορούσε να δοθεί και στην φάση όπου ο Σισέ βρίσκει χαμηλά μες στην περιοχή τον Μπερτόλιο, όπου όμως ο παίκτης της Λαμίας έπεσε θεαματικά και σε δεύτερο χρόνο και πήρε κίτρινη για θέατρο. Γενικά σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς η διαιτησία είχε λάθη και από τον Ολυμπιακό εξέφραζαν ξανά παράπονα ιδίως για την φάση του πέναλτι. Παράπονα των 2 ομάδων υπάρχουν και για το πειθαρχικό κομμάτι: φάουλ και κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δίχως να φορτσάρει... τρελά και με αλλαγές στο βασικό του σχήμα ήταν αισθητά καλύτερος της Λαμίας και επανήλθε στις νίκες παίζοντας στην έδρα του και μπροστά στον κόσμο του στο πρωτάθλημα και το πέτυχε δικαιότατα. Ήταν σαφέστατα ανώτερος και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, όπου το β' μέρος του ήταν πολύ καλύτερο από το α'. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να... καταδιώκει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Γκερέρο (86' Μάνος), Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Κούτρης (67' Τσιμίκας), Μιράντα και Παπέ Σισέ.
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπερτόλιο (64' Μπουλούλης), Καραμάνος (70' Τσούκαλος), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Βάντερσον και Μπλάζιτς.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης