Super League, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Τρίποντο με τη σφραγίδα των Μακέντα, Διούδη

Super League, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Τρίποντο με τη σφραγίδα των Μακέντα, Διούδη

Κάτσε κερνάει, Μακέντα πίνει, Διούδης... σώζει! Με την γκολάρα του Ιταλού ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου ο οποίος είχε δύο δοκάρια κι είδε τον κίπερ των «πράσινων» να πιάνει πέναλτι του Κουλούρη!

4657652
4657666
Πρώτη νίκη σε ντέρμμπι για τον Παναθηναϊκό που υποχρέωσε τον Ατρόμητο στη δεύτερη φετινή του ήττα και τον γκρέμισε από τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Παναθηναϊκό του Δώνη, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον και αριστερό ο Ινσούα. Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης οι δύο στόπερ.Κάτσε, Δώνης οι δύο στον άξονα του κέντρου. Χατζηγιοβάνης δεξί εξτρέμ, Χατζηθεοδωρίδης αριστερό(οι δύο ακραίοι άλλαξαν θέσεις στο τέταρτο) και ο Μπουζούκης πίσω από τον Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, με τον Μέγερι στην εστία. Αριστερά στην άμυνα ο Γιαννούλης και δεξιά ο Σάκιτς. Ρισβάνης και Χατζηισαίας στο κέντρο των μετόπισθεν. Μάντσον, Νάτσος και Μπουσούλατζιτς οι τρεις κεντρικοί μέσοι. Μπρούνο, Βασιλακάκης περιφερειακά της επίθεσης και ᾽᾽φουνταριστός᾽᾽ ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας, Ευθύμης Κουλούρης.

Ιταλική φινέτσα!

Αν το τέρμα του Μακέντα που έκανε την διαφορά στο πρώτο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο ήταν οίκος μόδας, τότε σίγουρα θα ήταν από τους πιο φινετσάτους, από εκείνους για να αγοράσεις κάτι θες μία... περιουσία! Ο έμπειρος στράικερ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο 24᾽, δείγμα της αδιαμφισβήτητης υψηλής τεχνικής του κατάρτισης. Η άριστη μπαλιά 30-35 μέτρων του Έργους Κάτσε... προσγειώθηκε με μαγικό τρόπο στο δεξί πόδι του Μακέντα, ο οποίος με το αριστερό τελείωσε ιδανικά το τετ-α-τετ και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Κλείσιμο
Η ομάδα του Δώνη είχε την κατοχή της μπάλας(69-31) αλλά με εξαίρεση το γκολ που βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο με άμεσο ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσε να διασπάσει τον Ατρόμητο που απέδειξε στην πράξη γιατί θεωρείται μία ομάδα με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν εκείνοι που πριν το 1-0 είχαν την μεγάλη στιγμή στο δοκάρι του Γιαννούλη με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά πέραν τούτου ουδέν, καθώς η στόχευση για μπαλιές στην πλάτη των στόπερ του Παναθηναϊκού δεν είχε αποτελέσμα, μιας και τόσο ο Μαυρομμάτης όσο και ο Κολοβέτσιος έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος.

Κέρβερος Διούδης!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό δεκάλεπτο με την έναρξή του αλλά δεν κατάφερε να βρει ακόμη ένα γκολ, έχοντας χάσει και τον Μακέντα που τον αντικατέστησε ο Καμπετσής. Από το 60’ και έπειτα ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας, ο Κάναντι έριξε στο ματς τον Ούμπιντες επιθυμώντας να δώσει παραπάνω πράγματα στην δημιουργία(όπως και τον Ενσικουλού αντί του Βασιλακάκη) και στο 63’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση μετά την λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι από τον Σιδηρόπουλο. Ο Διούδης, όμως, απόκρουσε την εκτέλεση του Κουλούρη και κράτησε το μηδέν στην εστία του!

Κάτι που έκανε και στο 75’ όταν απόκρουσε το σουτ του Έλληνα στράικερ μετά την εξαιρετική σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά. Ο πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δευτέρου μέρους με τις επεμβάσεις του ενώ ο Δώνης μετά το ανέβασμα της απόδοσης του Ατρομήτου, έριξε στο ματς τον Πούγγουρα και έπαιξε με τρεις στο κέντρο της άμυνας ενώ για να κρατήσει μπάλα η ομάδα του στα τελευταία λεπτά άλλαξε τον Χατζηγιοβάνη με τον Τζανδάρη.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, είχε μία καλή στιγμή με τον Ενσικουλού στο 82᾽, απάντησε ο Μπουζούκης με το... παραλίγο γκολ της χρονιάς από την σέντρα. Όμως η φάση που... έριξε τους πάντες στο χορτάρι του ΟΑΚΑ έγινε στο 96' όταν το πλασέ του Μπουζούλατζιτς σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Διούδη! Οι Περιστεριώτες είχαν... ραντεβού ξανά με την ατυχία, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός κράτησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα!

MAN OF THE MAN: Σωκράτης Διούδης. Τρομερή εμφάνιση από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού που κράτησε ανέπαφη την εστία του! Ο Έλληνας άσος απόκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Κουλούρη, είχε... απάντηση και στην ευκαιρία του επιθετικού του Ατρομήτου και ήταν καθοριστικός για να πάρει απόψε την νίκη η ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κίκο Μακέντα και Φάνης Μαυρομμάτης. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με φοβερή ενέργεια ενώ ο νεαρός στόπερ έκανε ένα παιχνίδι με αρκετές καίριες επεμβάσεις τόσο χαμηλά όσο και ψηλά.

Για τον Ατρόμητο ξεχώρισε ο Γιαννούλης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ευθύμης Κουλούρης. Ο Έλληνας φορ βρέθηκε σε κακό βράδυ απόψε στο ΟΑΚΑ. Έχασε το πέναλτι, έχασε και την μεγάλη ευκαιρία στο 75’ και η αστοχία του κόστισε από τον Ατρόμητο να πάρει κάτι καλύτερο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σπύρος Ρισβάνης έχασε τον Μακέντα στην φάση του γκολ και έδωσε την ευκαιρία στον Ιταλό τόσο να κατεβάσει ανενόχλητος την μπάλα όσο και να εκτελέσει απέναντι από τον Μέγιερι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος όπως και στην πρεμιέρα στα Πηγάδια έτσι και απόψε στο ΟΑΚΑ κάνει τον Παναθηναϊκό να έχει δικαιολογημένα παράπονα. Ο διεθνής ρέφερι υποδεικνύει πέναλτι... φάντασμα υπέρ του Ατρομήτου σε τζαρτζάρισμα του Κολοβέτσιου πάνω στον Μπουσούλατζιτς! Στο 53᾽ ο Ρισβάνης τράβηξε τον Καμπετσή μέσα στην περιοχή, ο φορ του Παναθηναϊκού έμεινε όρθιος, ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής έκρινε πως υπήρχε παράβαση, ενώ στο 94' δείχνει 2η κίτρινη και κόκκινη στον Δώνη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και συγκινήσεις, ο Παναθηναϊκός χάρη στην γκολάρα του Μακέντα και τον ανίκητο Διούδη, νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, μπήκε πεντάδα και επέστρεψε στις νίκες κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, όπως η ομάδα του Κάναντι, η οποία τα έχει και με την... τύχη της καθώς είχε δύο δοκάρια και το 2ο στο 96'.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης