Basket League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 83-93: «Καθάρισαν» Λάνγκφορντ και τρίποντα

Basket League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 83-93: «Καθάρισαν» Λάνγκφορντ και τρίποντα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 83-93 στο PAOK SPORTS ARENA έχοντας περισσότερες τελικές πάσες (σ.σ. 29) σε σχέση με ριμπάουντ (σ.σ. 27). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν έως και με διαφορά 19 πόντων αλλά στο τέλος χρειάστηκαν την ηγετική φυσιογνωμία του Κιθ Λάνγκφορντ.

4657189
Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε 3-4 αγωνιστικά λεπτά για να βρει ρυθμό στην επίθεση. Τον «βρήκε» όταν απέκτησε κίνηση χωρίς την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Νικ Καλάθη να μοιράσει πέντε τελικές πάσες και μέσα από την εξασφάλιση του καλαθιού οι «πράσινοι» άρχισαν να χτίζουν διαφορά (7-13, λίγο πριν το 7΄), έχοντας ως βάση την άμυνά τους. Η διαφορά έφτασε και στα επίπεδα των οκτώ πόντων (11-19) στο τέλος της περιόδου. Αμυντικά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε εξαιρετική δουλειά, ειδικά ο Νίκος Παππάς απέναντι στον Φιλ Γκος τον οποίον κράτησε στο μηδέν, ο Κώστας Μήτογλου έπραξε το ίδιο με τον Χρυσικόπουλο, γενικώς οι «πράσινοι» ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να υποπέσει σε πέντε λάθη. Ουσιαστικά, ο Αντώνης Κόνιαρης γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα με τους επτά πόντους που σημείωσε σ’ αυτό το διάστημα.

Αυτά ήρθαν για τον ΠΑΟΚ μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο. Αρχικά μείωσε σε 19-22 έπειτα από διαδοχικά εύστοχα τρίποντα από τους Χάτσερ, Αθηναίου αλλά η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό παρότι ο Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτό το διάστημα. Οι συνεργασίες δύο παικτών (Λάνγκφορντ-Λοτζέσκι) οδήγησαν σε διαδοχικά τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο παιχνίδι με 0/4 και συνέχισε με 6/8. Τα τρία τρίποντα από τους Λοντζέσκι, Λάνγκφορντ στοιχειοθέτησαν το 0-14 σερί του Παναθηναϊκού ο οποίος ξέφυγε με 19-36 μετά την είσοδο του αγώνα στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-48 για την ομάδα του Πασκουάλ η οποία πήρε 10 πόντους από τον Ντεσόν Τόμας ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στις post κινήσεις του.

Μέσα από την πίεση σε όλο το γήπεδο και την άμυνα με παγίδες και με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να δίνει λύσεις στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και θα το είχε καταφέρει αν δεν… έσκαβε αναχώματα ο Στεφάν Λάσμε με τους πέντε πόντους που σημείωσες (40-53, 23’). Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ ήταν τα προβλήματα με φάουλ καθώς αποβλήθηκε ο Αντώνης Κόνιαρης έχοντας συμπληρώσει πέντε φάουλ, ενώ από τα μισά της περιόδου ο Γιανίκ Μορέιρα έφτασε τα τέσσερα. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε διαφορά ασφαλείας (50-66, 28’) έχοντας σωστή ανάγνωση των φάσεων και αξιοποιώντας το πλεονέκτημά του σε ατομικό επίπεδο. Οι λύσεις που έδωσε ο Μορέιρα στον ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά στο τέλος της περιόδου στους 13 πόντους (56-69, 30’).

Ο ΠΑΟΚ είδε τον Φιλ Γκος να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα και τον Τζαμάλ Τζόουνς να δίνει λύσεις έξω από τα 6.75 στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου. Έτσι η διαφορά μειώθηκε στους εννιά πόντους (69-78, 34:30) παρά τους πόντους που έδωσαν οι Λάνγκγορντ, Παππάς. Ένα λεπτό αργότερα, τέσσερις πόντοι από τον Ντάριους Γκάρετ από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να μειώσει για πρώτη φορά τη διαφορά στους επτά πόντους (73-80). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει από το καθεστώς πίεσης μέσα από ένα έμμεσο τρίποντο του Καλάθη (μετά από ασίστ του Λάνγκφορντ πάνω στον οποίον «ακούμπησε» μπάλα ο Παναθηναϊκός), αλλά ο Ουίλιαμ Χάτσερ συνέχισε να δίνει λύσεις στον ΠΑΟΚ (77-85, 37’). Τελικώς ο παίκτης που έβαλε τη σφραγίδα του ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ καθώς οι δικοί του πόντοι διατήρησαν το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί από νωρίς πήρε μεγάλη διαφορά η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ήθελε, ενώ στο κρίσιμο σημείο μέτρησε η ατομική ποιότητα του Κιθ Λάνγκφορντ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 12 πόντους στην τελευταία περίοδο, πέντε στο κρίσιμο σημείο και γενικώς κράτησε την ομάδα του εκεί ο ΠΑΟΚ πλησίασε. Ο Νικ Καλάθης τα είχε όλα στο παιχνίδι του εκτός από το σουτ τριών πόντων.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ματ Λοτζέσκι καθώς τα δικά του τρίποντα έδωσαν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, αν και τον ίδιο τίτλο διεκδικεί επάξια και ο Ντεσόν Τόμας έχοντας τρομερή αποτελεσματικότητα στις φάσεις που πήρε.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ πήρε λίγα πράγματα από τους Αθηναίου, Ζάρα, το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό από τους Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα 6/8 τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός μετά την αρχική επίπεδο των 0/4, γιατί πάτησε πάνω στην ευστοχία του ούτως ώστε να αποκτήσει διψήφια διαφορά και να διαχειριστεί το παιχνίδι δίχως πίεση, όταν αυτό έφυγε από τα χέρια του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να «βρει» 15 τελικές πάσες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 52 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε κάτι τουλάχιστον στο 75% των κατοχών του στο ίδιο διάστημα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εκπληκτικό κάρφωμα του Ντίνου Μήτογλου στο τρίτο δεκάλεπτο όπου πάτησε ένα μέτρο πιο μέσα από τη γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 31-48, 56-69, 83-93
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης