Super League, Λάρισα-ΑΕΚ 0-0: Πέταξε στον Πηνειό τις τελευταίες της ελπίδες

Super League, Λάρισα-ΑΕΚ 0-0: Πέταξε στον Πηνειό τις τελευταίες της ελπίδες

Σε ένα ματς που δεν περνάει τη... βάση από πλευράς ποιότητας, η ΑΕΚ κόλλησε στο «χωράφι» του AEL FC Arena και το 0-0 με την ΑΕΛ ψαλιδίζει και τις ελάχιστες ελπίδες να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου!  - Απίθανη ευκαιρία του Μπαρκάν στο 93'

4657343

Μετά τις νίκες με Ξάνθη και Λαμία, η ΑΕΚ ήθελε να πάρει το τρίποντο και στη Λάρισα αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν. Λόγω της δικής της κατάστασης, λόγω του κινήτρου των γηπεδούχων, λόγω του χωραφιού στο οποίο γίνονται αγώνες Super League... Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, λίγα όλα αυτά μαζί, στο τέλος ΑΕΛ και Ενωση έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς το οποίο είχε κάποιες καλές φάσεις, είχε δύο τραυματισμούς (Μπακάκης, Χούμπτσεφ) και στο 93' λίγο έλειψε να έχει και γκολ για τους Θεσσαλούς μετά το τρομερό λάθος του Μπάρκα, αλλά ο Μπαργκάν το "συγχώρησε". Και κάπως έτσι, Βυσσινί και Κιτρινόμαυροι μοιράστηκαν τα πάντα, προς ικανοποίηση, βασικά, των γηπεδούχων...

Τα πρώτα λεπτά του ματς πέρασαν με συνεχή φάουλ και από τις δύο πλευρές και με προσπάθεια των παικτών να σταθούν όρθιοι και να διατηρήσουν τον έλεγχο της μπάλας σε αυτό τον τραγικό αγωνιστικό χώρο. Πολύ δύσκολη αποστολή, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία, ειδικά στα πρώτα 20-25 λεπτά. Διάστημα στο οποίο υπήρχε μόνο μία μεγάλη φάση και ήταν για την ΑΕΚ, στο 21', με το σουτ του Πόνσε που κόντραρε στον Γκόλια μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Λιβάια. Ηταν η φάση που βοήθησε στο να ανέβουν κάπως οι Κιτρινόμαυροι μετά το 25', απέναντι σε μια ΑΕΛ που είχε δύναμη στο παιχνίδι της αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Παρ' όλα αυτά, στο 34' οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να προηγηθούν με το καταπληκτικό σουτ του Μπαργκάν που πήγε στο κάθετο δοκάρι! Ηταν η φάση που... έδωσε ζωή στο ματς, αφού στο επόμενο τρίλεπτο ακολούθησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Ο Μπογέ, όμως, δεν σκόραρε στο 35' μετά την υπέροχη μπαλιά του Λιβάια στον Μπακάκη και το σωστό γύρισμα του τελευταίου, ενώ στο 37' η Ενωση βρήκε χώρο και λίγο έλειψε να βρει και το γκολ, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη και κράτησε το 0-0, με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ, αφού στο 50' ο Οικονόμου έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Πόνσε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ για την ΑΕΚ, η οποία λίγα λεπτά μετά έκανε και την πρώτη της αλλαγή: Εξω ο Κλωναρίδης, μέσα ο Γιαννιώτας. Ενα λεπτό μετά, στο 57', οι Κιτρινόμαυροι κινδύνεψαν να βρεθούν πίσω στο σκορ αφού ο Μπαργκάν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ έφυγε άουτ, με την ευκαιρία να χάνεται για τους γηπεδούχους. Το ματς, επομένως, συνεχιζόταν με την ίδια λογική και εικόνα: Η ΑΕΚ να ψάχνει περισσότερο γκολ, η Λάρισα να ψάχνει περισσότερο κάποια αντεπίθεση.

Πάνω από όλα, όμως, Βυσσινί και Κιτρινόμαυροι έψαχναν τον τρόπο για να μην έχουν κάποιον τραυματισμό σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο, με τις αναγκαστικές αλλαγές να μη λείπουν... Η Ενωση έχασε τον Μπακάκη, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Γκάλο, η ΑΕΛ τον Χούμπτσεφ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπάλλα. Και με το ματς να είναι μπλοκαρισμένο μέσα σε αυτό το... χωράφι, ο Ουζουνίδης έκανε την τελευταία του κίνηση με την είσοδο του Γιακουμάκη στη θέση του Μπογέ, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 για το τελευταίο 10λεπτο.

Κλείσιμο
Κίνηση που δεν έκανε κάποια διαφορά πάντως, με την ΑΕΚ μάλιστα να έρχεται... φάτσα με την ήττα στο 93' μετά το τραγικό λάθος του Μπάρκα, αλλά τραγικός ήταν και ο Μπαργκάν στο τελείωμα του, πλασάροντας πάνω στον Οικονόμου που κράτησε το 0-0.

Man of the match: Ο Λιβάια ήταν ο καλύτερος του ματς, αυτός που έφτιαξε ό,τι καλή φάση είχε η ΑΕΚ. Δυστυχώς για τους Κιτρινόμαυρους, δε βρέθηκε σε κάποια φάση στη θέση του εκτελεστή κιόλας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαργκάν, ο οποίος έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την Λάρισα και ειδικά αυτή του 93'!

Στο ύψος του: Ο Πόνσε έδωσε τις μάχες του μπροστά, έχοντας να αντιμετωπίσει τους αμυντικούς της Λάρισας και τον τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Η γκάφα: Τραγικό λάθος του Μπάρκα στο 93', τραγικό όμως και το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία ο Μπαργκάν!

Το στραγάλι: Ο Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος αλλά δε βοήθησε καθόλου να γίνει παιχνίδι με τα συνεχή σφυρίγματα του. Θα πρέπει, πάντως, να του μάθει κάποιος, γιατί ο ίδιος δεν ξέρει όπως έδειξε, πότε αφήνουν πλεονέκτημα και πότε όχι. Και πότε βγαίνουν κίτρινες κάρτες και πότε όχι.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο δεν είναι γεμάτο για καμία εκ των δύο ομάδων, αλλά σίγουρα είναι εντελώς άδειο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο... προσφέρει αγώνες πρωταθλήματος σε χωράφια σαν κι αυτό του AEL FC Arena λίγο πριν μπει το 2019. Μείον το ταμείον, βέβαια, και για την ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις νίκες επί των Ξάνθης και Λαμίας.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεφ (72' Μπάλλας), Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Μπαργκάν, Φατιόν.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (68' Γκάλο), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (56' Γιαννιώτας), Λιβάγια, Μπογέ (79' Γιακουμάκης), Πόνσε.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης