Τουπάν το κίτρινο γιλέκο του Πειραιά

Τουπάν το κίτρινο γιλέκο του Πειραιά

Ματς playoff σήμερα στο Πειραιά! Γεμάτο ΣΕΦ με καθυστέρηση λογικό λόγω ώρας αλλά κακώς επειδή γέμισε γιατί μετά είχε ματς στο Καραϊσκάκη.

tupan_arthro
Ντέρμπι με τα όλα του!! 4ο δεκάλεπτο στο πόντο!!! Νικήτρια η ομάδα του Πειραιά παίρνοντας σημαντικό ροζ φύλλο που θα εξηγήσω στη συνέχεια.

Όσον αφορά το ματς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά με δυνατή άμυνα δέχτηκε 12 πόντους και στην επίθεση χωρίς τρίποντα αλλά με διαβασμένες επιθέσεις πήρε διαφορά 13 πόντους. Δεύτερο συνεχόμενο ματς με πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο αλλά με πιο ορθόδοξο μπάσκετ. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων ο Μίλι.

Στο 2ο δεκάλεπτο λογικό η Εφές να αντιδράσει, είναι πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Λάρκιν και Μίσιτς πήραν μπροστά και σκόραραν παραπάνω από τους μισούς πόντους της Εφές στο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι είχαν 6/9 τρίποντα 0 λάθη και 5 επιθετικά ενώ ο Ολυμπιακός 6 λάθη και 0 επιθετικά. Η ρακέτα των Τούρκων έκλεισε και η επίθεση του Ολυμπιακού κόλλησε. Τα μοναδικά ξεσπάσματα από το Τουπάν που έδωσε το πρώτο του στίγμα για τη συνέχεια μετά την επιστροφή του.

Το 3ο δεκάλεπτο για ακόμα μια φορά ήταν το κακό του Ολυμπιακού. Οι κακές επιλογές στην επίθεση συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα σε κάποιο σημείο στην αρχή του 2ου ημιχρόνου οι Πειραιώτες σούταραν 4 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα. Οι Τούρκοι με Λάρκιν και Μίσιτς να είναι σε τρελό ρυθμό σκόραραν είτε με τρίποντα είτε με εύκολα μπασίματα αφού η ρακέτα των Πειραιωτών έμοιαζε με σουρωτήρι. Η διαφορά υπέρ της Εφές έφτασε στο +7.

Ο Μπλατ άλλαξε πλάνο αρχικά έβαλε Λεντέι αντί Πρίντεζη για να κάνει την άμυνα πιο δυνατή στις αλλαγές και στη συνέχεια κράτησε ένα γκαρντ τον Σπανούλη με Παπ στο 2 Τουπαν στο 3 και Λεντέι – Μίλι. Αυτές οι αλλαγές βοήθησαν τρομερά τους Πειραιώτες να κόψουν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα, να κάνουν αλλαγές σε όλα τα σκριν και να κυριεύσουν στα ριμπάουντ.

Στην επίθεση με οδηγό τον αρχηγό να βάζει σημαντικά καλάθια αλλά να έχει τρομερό συμπαραστάτη το Γάλλο το Τουπάν ο οποίος σκόραρε, πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες και επιθετικά ριμπάουντ. Στα τελευταία 3.50’ ο Σπαν βγήκε μπήκε ο Στέρλιενκς ο οποίος με καθαρό μυαλό συνέχισε και εφάρμοσε στο έπακρο το πλάνο του Μπλατ. Ήρεμος στο 83-80 με 2/2 βολές. Στα τελευταία 8’ το επιμέρους σκορ ήταν 22-8.

Κλείσιμο
Εν συντομία Γκος εκτός παιχνιδιού, ο Σπαν βοήθησε στο 2ο ημίχρονο όπως και ο Στέρλιενκς, ο Μίλι πολύ καλός στο 1ο και στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Πρίντεζης με ξεσπάσματα όπως και ο Παπανικολάου. Τέλος ο Τουπάν με 19 πόντους και χέρι αλφάδι σε σημαντικά σημεία και 2 τρομερά επιθετικά στο 4ο δεκάλεπτο.

Η σημερινή νίκη ήταν σημαντική γιατί η Εφές δε ξέφυγε με 3 νίκες από τους Πειραιώτες αλλά είναι στη 1. Συγχρόνως λόγω αποτελεσμάτων άφησε μια νίκη πίσω Αρμάνι και Μπάρτσα (πάει τη Τρίτη εκεί). Επίσης ήταν μια νίκη απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα και με πολύ ωραίο τρόπο μπασκετικά.

Υ.Γ.1 Ανεξήγητες αυτές οι εμπνεύσεις με Βεζένκοφ και στη συνέχεια με Τίμα με ελάχιστη συμμετοχή.

Υ.Γ.2 Στην επιστροφή του Ολυμπιακού σημαντική συνεισφορά είχε ο κόσμος που έδωσε παλμό στους γηπεδούχους και πίεση στους Τούρκους, γι’ αυτό χρειάζεται μικρότερο γήπεδο ΤΩΡΑ.

Υ.Γ.3 7 κλεψίματα και 18 επιθετικά ριμπάουντ στοιχεία που δείχνουν θέληση, πάθος και δύναμη.

Υ.Γ.4 Σημαντική μέρα σήμερα και για το ποδόσφαιρο με μεγάλη νίκη πρόκριση απέναντι σε μια ιστορικά μεγάλη ομάδα τη Μίλαν και με σκορ 3-1.

Πηγή: www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης