Euroleague: Μακάμπι - Μπασκόνια 79-81

Euroleague: Μακάμπι - Μπασκόνια 79-81

Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Πουαριέ κι ένα λάθος του Ουίλμπεκιν έγραψαν τον επίλογο ενός θρίλερ όπου η Μπασκόνια δραπέτευσε από το Τελ Αβίβ νικώντας τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 79-81

uyuyu
Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού έφτασε κοντά στην 3η διαδοχική νίκη της, αλλά στην τελική ευθεία είδε τον Γάλλο σέντερ της Μπασκόνια να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι της και τον Σκότι Ουίλμπεκιν να μπερδεύτηκε στην τελευταία επίθεση των 11 δευτερολέπτων.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Μακάμπι καθώς προηγήθηκε με 10-4 έπειτα από τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα, στη συνέχεια όμως οι κακές επιλογές στην επίθεση σε συνδυασμό με την αδυναμία στο αμυντικό transition έφεραν προβλήματα. Γιατί η Μπασκόνια, με κορυφαίο τον Σενγκέιλα, έτρεξε 0-9 σερί σε περίπου 100 δευτερόλεπτα, προηγήθηκε με 10-13 και με 17-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Βάσκοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι της δεύτερης περιόδου (17-24) για να ακολουθήσει 13-0 σερί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά κι ένα «νεκρό» πεντάλεπτο για την Μπασκόνια (30-24 μετά το 15’). Και πάλι με όπλο το transition, η Μπασκόνια επέστρεψε (32-33, 17’) αλλά οι άμυνες του ΝτεΆντρε Κέιν και η απάντηση με το ίδιο νόμισμα από τη Μακάμπι την οδήγησαν στο +5 (41-36) στο ημίχρονο, με τον Κέντρικ Ρέι να καλύπτει τη μέτρια αγωνιστική παρουσία του Ουίλμπεκιν.

Ο Αμερικανός είχε άλλη εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ο’ Μπράιαντ έδωσε λύσεις και ο Μάικλ Ρολ δημιουργία. Σε συνδυασμό με τη σταθερή άμυνα αλλά και τη βελτίωσε στο μακρινό σουτ, η Μακάμπι προηγήθηκε με 55-45 (25’) και θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά αν είχε ελέγξει τη δράση του Πουαγιέ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με +7 (61-54) για τη Μακάμπι κι έπειτα από εύστοχο σουτ του Σενγκέιλα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Μακάμπι ήταν τα φάουλ των Μπλακ, Ο’ Μπράιαντ.

Ο τελευταίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παρκέ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έχοντας συμπληρώσει τα πέντε φάουλ. Η Μακάμπι ξέμεινε από ποιότητα στους ψηλούς κι αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια κάνοντας 0-8 σερί (61-60, 31:30). Η εξυπνάδα του Μάικλ Ρολ και τα τρίποντα των Κέιν, Ουίλμπεκιν οδήγησαν τη Μακάμπι στο +7 (71-64, 35’). Τα τρίποντα επίσης κράτησαν όρθια την Μπασκόνια καθώς τα 2/2 του Τζάνινγκ μείωσαν σε 71-70 (36’), ενώ η Μακάμπι αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο τελευταίο τετράλεπτο χωρίς και τον Μπλακ. Η Μπασκόνια είχε περισσότερη λογική στο παιχνίδι της στα τελευταία τέσσερα λεπτά, πέρασε την μπάλα στον Σενγκέιλα και βρέθηκε στο +3 (76-79), 144’’ πριν το τέλος. Μια ελεύθερη βολή από τον Τάιους κι άλλες δύο από τον Κέιν έφεραν την απόλυτη ισορροπία (79-79), μισό λεπτό πριν το τέλος. Μια φοβερή συνεργασία που κατέληξε σε επιβλητική κάρφωμα του Πουαριέ έδωσε προβάδισμα (79-81) στην Μπασκόνια. Στην τελευταία επίθεση των 11 δευτερόλεπτων, η αναποφασιστικότητα του Ουίλμπεκιν καταδίκασε την ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια κρατήθηκε όρθια τρεις φορές στο παιχνίδι, όταν η Μακάμπι ξέφυγε στο σκορ και στο τέλος έκανε το αυτονόητο. Είδε τη λειψανδρία της Μακάμπι στη ρακέτα και μετέφερε εκεί το παιχνίδι.

Κλείσιμο
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τόρνικε Σενγκελια και Ματ Τζάνινγκ έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι προσφέροντας 20 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Πουαριέ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και για τη δική του εμφάνιση με το νικητήριο καλάθι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Στην πραγματικότητα, οι ήρωες είναι δύο. Ο Αργεντίνος Βιλντόζα ο οποίος με τα τρίποντά του κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ ελάχιστοι κατάλαβαν ότι ο Χίλιαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ουίλμπεκιν ακούμπησε και ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του με την αναποφασιστικότητά του στο τέλος. Ο Ταρίκ Μπλακ δεν πρόσεχε κι έπαιξε ελάχιστα λόγω φάουλ. Για την Μπασκόνια, δεν μπήκε ποτέ σε ρυθμό αγώνα ο Τζέισον Γκρέιντζερ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα μεγάλα σουτ της Μπασκόνια από τους Τζάνινγκ, Χίλιαρντ εκεί που η Μακάμπι προσπάθησε να ξεφύγει

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι είχε πρόβλημα στο αμυντικό transition και η Μπασκόνια στην αντιμετώπιση του pick n’ roll

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Πουαγιέ στην τελευταία επίθεση της Μπασκόνια με το οποίο κέρδισε με 79-81

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 41-36, 61-55, 79-81
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης