Champions League: «Τιτανομαχία» Λίβερπουλ-Νάπολι για το εισιτήριο της πρόκρισης

Champions League: «Τιτανομαχία» Λίβερπουλ-Νάπολι για το εισιτήριο της πρόκρισης

«Do or die» ο αγώνας στο Άνφιλντ (22:00, COSMOTE SPORT 3) - Η Ίντερ φιλοξενεί την Αϊντχόφεν (22:00, COSMOTE SPORT 7) και με το τρίποντο περνά πάνω από την Τότεναμ που παίζει στο Καμπ Νου (22:00, COSMOTE SPORT 6)

mohamed-salah-liverpool
Τα πάντα έφτασαν να κριθούν στην έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αναφορικά με το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση και ποιος θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.Το βράδυ η Λίβερπουλ θέλει μόνο νίκη υποδεχόμενη τη Νάπολι στο τελευταίο ματς. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποκλείεται. Από την άλλη η Νάπολι, αν ηττηθεί από τη Λίβερπουλ, κατά πάσα πιθανότητα αποκλείεται αυτή. «Do or die» που λέγεται στα ξένα και η ανάγκη αυτή έκανε και τον Γίργκεν Κλοπ να απευθυνθεί με αμεσότητα στους οπαδούς και να ζητήσει την αμέριστη στήριξή τους, κάτι που ούτως ή άλλως θα είχε η ομάδα του:

Οπως όλοι γνωρίζουμε, η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό σημείο. Πιστεύω βέβαια ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γι' αυτό, αλλά να το έχουμε στο μυαλό μας και να το χρησιμοποιούμε υπέρ μας σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Εχουμε ξανά μία υπέροχη ευκαιρία για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Θα είναι ωστόσο, σίγουρα δύσκολο. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα σε αυτό. Τότε θα εμπνεύσουμε τους οπαδού μας και όλο αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας. Δεν πρέπει μόνο να το συζητάμε, μα να το δείξουμε στο γήπεδο. Γι' αυτό και λέω: “Ανφιλντ, σε χρειαζόμαστε».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν, αν δεν κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι αυτή που θα πάει στο Γιουρόπα Λιγκ κι έτσι οι Γάλλοι θέλουν πάσει θυσία τη νίκη, απέναντι στους Σέρβους, οι οποίοι έχουν να ελπίζουν μόνο στη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, κι αυτό εάν κερδίσουν την Παρί και την ίδια στιγμή κερδίσει η Λίβερπουλ. Πιθανότητες λίγες, αλλά πάντα υπάρχουν στο τραπέζι.

Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς έρχεται από τον τρίτο όμιλο και είναι το Μπαρτσελόνα - Τότεναμ. Οι Ισπανοί έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και μπροστά στο κοινό τους υποδέχονται τους πετεινούς του Βόρειου Λονδίνου, που θέλουν νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση. Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα, η Ίντερ του εκπληκτικού Μάουρο Ικάρντι φιλοξενεί στο «Τζουζέπε Μεάτσα» την Αιντχόφεν και θα έχει σαφώς ευκολότερη δουλειά ως προς το τρίποντο, κάτι που την καθιστά φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Στον πρώτο όμιλο, οι Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας και οι δύο ήδη προκριθεί, φιλοξενούνται από τις Μονακό και Μπριζ αντίστοιχα. Τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα, καθώς και η τρίτη θέση έχει σιγουρευτεί από τους Βέλγους κι έτσι δεν υπάρχει η αγωνία και η προσμονή για κάποια έκπληξη.

Στα παιχνίδια που διεξάγονται νωρίτερα, στις 19:55, αυτά του τέταρτου ομίλου, μπορεί η κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει ως προς το ποιος περνά στην επόμενη φάση, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει για τη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Πόρτο και Σάλκε έχουν «καπαρώσει» τις πρώτες θέσεις χωρίς να υπάρχει πιθανότητα αναδιάταξης. Η τρίτη Γαλατασαράι, φιλοξενεί την Πόρτο και η τελευταία Λοκομοτίβ παίζει στην έδρα της Σάλκε. Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος αν καταφέρουν οι Ρώσοι να κερδίσουν, να αφήσουν απ' έξω την «Τσιμπόμ» που χρειάζεται το ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από τη Λοκομοτίβ για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Κλείσιμο
19:55
COSMOTE SPORT 5 HD
Σάλκε-Λοκομοτίβ Μόσχας
UEFA Champions League

19:55
COSMOTE SPORT 2 HD
Γαλατάσαραϊ-Πόρτο
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 9 HD
Μονακό-Ντόρτμουντ
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 8 HD
Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 7 HD
Ίντερ-Αϊντχόφεν
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 6 HD
Μπαρτσελόνα-Τότεναμ
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 3 HD
Λίβερπουλ-Νάπολι
UEFA Champions League

22:00
COSMOTE SPORT 2 HD
Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν
UEFA Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης