Καλάθης: «Τραβάω την ομάδα προς τα κάτω, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οκτάδα»

Καλάθης: «Τραβάω την ομάδα προς τα κάτω, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οκτάδα»

Ο Νικ Καλάθης παραδέχτηκε ξανά ότι με την απόδοσή του δεν βοηθάει τον Παναθηναϊκό όσο πρέπει και μπορεί, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για παρουσία του «τριφυλλιού» στα play offs της Ευρωλίγκας.

112805
Σίγουρος για παρουσία του Παναθηναϊκού στην οκτάδα της Ευρωλίγκας παρά τα σερί άσχημα αποτελέσματα (τρεις συνεχόμενες ήττες) εμφανίστηκε ο Νικ Καλάθης σε δηλώσεις του, τονίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει ο ίδιος να βελτιώσει την απόδοσή του.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα πρέπει να παίξω καλύτερα. Τραβάω την ομάδα προς τα κάτω στα τελευταία παιχνίδια, κάνοντας φτηνά λάθη και έχοντας άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Δεν παίζω έτσι όπως θέλω εγώ και ο κόσμος», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο ηγέτης των «πράσινων» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την ήττα των πράσινων με 81-69 από τη Φενέρμπατχσε..

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά πράγματα πήγαν στραβά απέναντι στην Φενέρ. Έλλειψη διάρκειας, αστοχία κυρίως στα τρίποντα και τις βολές, κακές άμυνες... Για σένα που κρίθηκε το ματς;
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίξαμε όπως ξέρουμε... Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, σούταραν με 60%. Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το καλό μας πρώτο ημίχρονο, όταν η άμυνα λειτουργούσε άψογα. Θα έπρεπε να είχαμε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όπως είπες δεν είχαμε διάρκεια, κυρίως στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ακολουθούμε στο σκορ και τελικά να χάσουμε».

Πλέον ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί στην 8η θέση της κατάταξης με την Ζαλγκίρις Κάουνας και την Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. το «τριφύλλι» είναι 9ο καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τους Λιθουανούς). Θεωρείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το τρένο της οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ;
«Όχι σε καμία περίπτωση. Ωστόσο από εδώ και πέρα θα πρέπει να βγάλουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια. Θα πρέπει να πάρουμε δύναμη από τα επόμενα παιχνίδια. Είναι μεγάλη σεζόν. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα και να γίνουν καλύτερα για εμάς. Θα πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και μέσα από αυτό να πάρουμε νίκες. Δε νομίζω πάντως ότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουμε εκτός οκτάδας».

O Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον Νικ Καλάθη του τρίτου δεκαλέπτου του αγώνα με την Φενέρ, όταν σημείωσες 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και έβαλες και πάλι την ομάδα στο παιχνίδι. Τι συμβαίνει τελικά στο μυαλό σου;
«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα πρέπει να παίξω καλύτερα. Τραβάω την ομάδα προς τα κάτω στα τελευταία παιχνίδια, κάνοντας φτηνά λάθη και έχοντας άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Δεν παίζω έτσι όπως θέλω εγώ και ο κόσμος. Πρέπει να βελτιωθώ δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η βελτίωση μου είναι μονόδρομος. Αν αποδώσω καλύτερα θα παίξει και η ομάδα καλύτερα. Πρέπει να βρω ρυθμό, να βελτιωθώ στην επίθεση, να σκοράρω περισσότερο και να δώσω ώθηση στην ομάδα».

Εκτός από την ευστοχία των παικτών από τα 6.75, η Φενερμπαχτσέ «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό αξιοποιώντας τη φροντ λάιν της, με τη δική σας γραμμή ψηλών να μην ανταποκρίνεται, τη στιγμή που ο Λάσμε δεν πάτησε παρκέ. Θεωρείς ότι το καλοκαίρι έγιναν κάποιες λάθος επιλογές στους ψηλούς ή ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε αυτές τις θέσεις;
«Σε καμία περίπτωση. Όλοι οι ψηλοί που έχουμε είναι πολύτιμοι και γνωρίζουν το παιχνίδι. Είναι μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Αμυντικά και επιθετικά έχουν τεράστιες προοπτικές και το έχουν αποδείξει. Εγώ θα πρέπει να τους ανεβάσω με τη δημιουργία μου, να τους βγάλω τα άλεϊ ουπς και να κάνω ευκολότερο το έργο τους. Εξαρτώνται από εμένα και την απόδοση μου».

Ακολουθεί ακόμη ένα δύσκολο ματς, αυτή τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στο επίσης αήττητο Περιστέρι, στο ΟΑΚΑ (10/12, 19:00), στο ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.
Κλείσιμο
«Το Περιστέρι είναι και αυτό αήττητο και περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Ωστόσο γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη, προκειμένου να εστιάσουμε μετά με καλύτερη διάθεση το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Νταρουσάφακα (14/12, 12η αγωνιστική, ΟΑΚΑ)».

Πηγή: www.sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης