Άρης-Παναθηναϊκός 1-1: Αλύγιστος Παναθηναϊκός, ακατανόητος διαιτητής

Άρης-Παναθηναϊκός 1-1: Αλύγιστος Παναθηναϊκός, ακατανόητος διαιτητής

Με (αμφισβητούμενο) πέναλτι... αλα Πανένκα ο Χατζηγιοβάνης ισοφάρισε στο 93' για τον Παναθηναϊκό, που έσωσε τον βαθμό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» - Προηγήθηκε με πέναλτι-δώρο του Τζοβάρα ο Άρης, απέκρουσε πέναλτι του Γκάμα ο Διούδης!

aris_pao_arthro_new
Ο Σάββας Παντελίδης είδε ξανά το έργο που βίωσε και ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης πριν μερικούς μήνες. Δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ένα πέναλτι, τότε ήταν ο Μακέντα κι απόψε ο Χατζηγιοβάνης του... στέρησε την χαρά.

Μια χαρά που πάντως θα έπαιρνε όχι απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς ο Άρης στο μεγαλύτερο διάστημα μπορεί να ήταν ανώτερος των «πράσινων», μπορεί να είχε ευκαιρίες για γκολ αλλά αυτό το βρήκε από την άσπρη βούλα και με το... δώρο του Τζοβάρα που τον μηρό του Γιόχανσον τον είδε ως χέρι και κατελόγισε την «εσχάτη των ποινών».

Πάντως το... φεστιβάλ των πέναλτι το είχε αρχίσει λίγο νωρίτερα ο εν λόγω ρέφερι και συγκεκριμένα στο 8' όταν ο Γκάμα ανατράπηκε από τον Ινσουά, αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος, ο Διούδης είπε όχι!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.


Το παιχνίδι άρχισε πιο δυνατά για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να μην είχε την μεγάλη φάση αλλά κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και δεν έδειξε να νιώθει τον κίνδυνο των γηπεδούχων. Τελικά τα δύο πέναλτι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με... κερασάκι το δεύτερο δημιούργησαν εκνευρισμό στους «πράσινους» (έξαλλος ακόμη και ο συνήθως ήρεμος Γιώργος Δώνης) που βρέθηκαν από το πουθενά πίσω στο σκορ και έπρεπε να κυνηγήσουν τον Άρη. Ένα αντίπαλο που είχε ποιότητα, είχε φρεσκάδα, αλλά το κυριότερο είχε καλά στημένη την αμυντική του γραμμή ώστε ειδικά στο πρώτο μέρος ο Κουέστα να είναι περισσότερο... θεατής.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς κι άγγιξε το 2-0 που θα τον βοηθούσε να... τελειώσει νωρίς-νωρίς την διαδικασία. Όμως ούτε ο Ντιγκινί, ούτε ο Γιουνές κατάφεραν να πανηγυρίσουν και όσο ο Παναθηναϊκός ήταν... ζωντανός στο ματς, ήταν κι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνος να βρει το ένα γκολ που ήθελε για να σώσει την παρτίδα.

Έστειλε ένα μήνυμα στην κεφαλιά του Μακέντα, ενώ και ο Δώνης φόρτωσε κι άλλο την επίθεση με την είσοδο του Καμπετσή. Κι αφού ο Βέλεθ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι τα... φαντάσματα έζωσαν τους πάντες στο «Κλ.Βικελίδης». Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χατζηθεοδωρίδης (αλλαγή του Δώνη κι αυτός) κάνει συρτή σέντρα προς την περιοχή.

Κλείσιμο
Ο Μπουζούκης... τσιμπάει την μπάλα, ο Σιώπης τον ανατρέπει, ο Τζοβάρας δείχνει 3η φορά στη βραδιά την βούλα. Απόντος Μακέντα, που λίγα λεπτά νωρίτερα είδε κόκκινη κάρτα, ο Χατζηγιοβάνης με... ψυχραιμία 30χρονου εκτελεί α λα Πανένκα και ισοφαρίζει. Σέντρα δεν έγινε καν κι ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε επτάψυχος φεύγοντας όρθιος από το «Κλ. Βικελίδης» σε μια βραδιά που έδειξε να στραβώνει νωρίς.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο νεαρός εξτρέμ πήρε πάνω του την εκτέλεση του πέναλτι στο φινάλε, δεν δίστασε να εκτελέσει αλα Πανένκα και να χαρίσει στον Παναθηναϊκό έναν πολύ σημαντικό βαθμό!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σωκράτης Διούδης. Επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και κατάφερε να είναι εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού. Έπιασε πέναλτι, είχε κι άλλες σημαντικές επεμβάσεις και ήταν εξαιρετικός. Από τον Άρη, ο Μπάσα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην μεσαία γραμμή, ήταν σωστός δημιουργικά και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά ρίσκα και άφηνε χώρους, ο Άρης έβρισκε ανοιχτό γήπεδο, έβγαινε σωστά στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά η τελική πάσα/προσπάθεια ήταν πρόχειρα εκτελεσμένες και το 2-0 δεν έγινε ποτέ για να... κλειδώσει το «τρίποντο».

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιουνές έχασε τέραστια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το 2-0, όντας μόνος του από το ύψος του πέναλτι και με την μπάλα ιδανικά στρωμένη για να εκτελέσει τον Διούδη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλειά για τον διαιτητή Τζοβάρα απόψε στο Χαριλάου. Ο ρέφερι υπέδειξε δύο πέναλτι υπέρ του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο φαίνεται ο Ινσούα να βρίσκει από πίσω τον Γκάμα και να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Στο δεύτερο ο διαιτητής, όπως και ο επόπτης, κάνουν τραγικό λάθος, καθώς η μπάλα βρίσκει στο γόνατο του Γιόχανσον και όχι στο χέρι του. Στο φινάλε του αγώνα ο διαιτητής δίνει την εσχάτη των ποινών υπέρ του «τριφυλλιού», όπου ο Μπουζούκης «τσιμπάει» την μπάλα, ο Σιώπης δεν μπορεί να τον κόψει, υπάρχει επαφή των δύο παικτών, σε μία δύσκολη φάση και μια απόφαση που έφερε την έντονη διαμαρτυρία των παικτών του Άρη. Από κει και πέρα, στο 18' ο Μακέντα θα μπορούσε να αποβληθεί για χτύπημα εκτός φάσης στον Βελέθ. Τελικά είδε την κόκκινη στο 87' με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Σιώπη. Σωστή απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Άρης κρατούσε την νίκη μέχρι και το 93' αλλά ο Παναθηναϊκός που τον έκλεισε στα καρέ του και πίεσε αρκετά, μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Χατζηγιοβάνη και να φύγει αλώβητος από το Βικελίδης.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε τα δύο πέναλτι τα οποία έκριναν το αποτέλεσμα

Το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης


Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης