Super League, ΠΑΣ-ΟΦΗ 1-1: Λυτρωτής Κλάους!

Super League, ΠΑΣ-ΟΦΗ 1-1: Λυτρωτής Κλάους!

Ο ΟΦΗ είχε στριμώξει τον ΠΑΣ στα σχοινιά, όμως στο τέλος... μίλησε ο Αθανασιάδης (1-1), ο οποίος βρήκε δίχτυα έπειτα από 32 ματς στη Super League με πανέμορφο γυριστό και χάρισε στους Γιαννιώτες τον βαθμό!

4639894

Το βαθμολογικό κέρδος ήταν ο σκοπός των Ηρακλειωτών πριν την έναρξη του αγώνα, όμως η εξέλιξη και η ισοφάριση στο 84' μάλλον τους άφησε παραπονεμένους. Αντίστοιχα οι Ηπειρώτες που στόχευαν στη νίκη σίγουρα δεν ικανοποιήθηκαν από το γεγονός ότι γλίτωσαν στα τελευταία λεπτά την ήττα. Υπό αυτές τις περίεργες συνθήκες το τελικό 1-1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ δίνει σε αμφότερες τις ομάδες βαθμούς, αφήνοντας όμως και τις δυο με μια πίκρα, έστω ήπια.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Πετράκης έστειλε στο γήπεδο τον ΠΑΣ με 4-3-3 και τον Βελλίδη στο τέρμα, τον Αποστολόπουλο δεξιά στην άμυνα, τον Μπουκουβάλα αριστερά και τον Τζημόπουλο και τον Μιχαήλ στο κέντρο της. Λίλα, Νικολιάς και Γιάκος συνέθεσαν την τριπλέτα του άξονα και Ξύδας, Παμλίδης και Αθανασιάδης αυτή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1 και τον Στρέζο στο τέρμα, τον Δεληγιαννίδη δεξιά στην άμυνα, τον Κοροβέση αριστερά και τον Ποτουρίδη με τον Παπάζογλου ως στόπερ. Μεγιάδο και Νάστος έπαιξαν μπροστά τους, ο Πλατέλλας έπαιξε δεξιά, ο Σασί αριστερά και ο Κυριακίδης πίσω από τον προωθημένο Βουό.

ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, φτιάχνοντας την πρώτη καλή φάση στο 7’, όταν ο Αθανασιάδης κοντρόλαρε με το στήθος έξω από την περιοχή, ο Παπάζογλου γλίστρησε, αλλά το σουτ του Έλληνα φορ έφυγε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα (17’) χρειάστηκε να επέμβει ο Στρέζος και να διώξει σε κόρνερ το εξαιρετικό δυνατό αριστερό σουτ του Αποστολόπουλου έξω από την περιοχή, ενώ στο μπαράζ των κόρνερ που ακολούθησαν υπήρξαν ισάριθμες καλές στιγμές για τους Ηπειρώτες, με κεφαλιές του Παμλίδη και του Αθανασιάδη, αμφότερες άουτ.

Στο 27’ ο Τζημόπουλος ξεμαρκαρίστηκε ξανά σε κόρνερ, με τη δυνατή κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Συνολικά εκεί τερματίστηκε η αστάθεια που διέκρινε μεσοαμυντικά τον ΟΦΗ, που δεν απειλούσε και αντίθετα, απειλούνταν συνεχώς, έστω και όχι σε απόλυτα κλασικές φάσεις.

ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να πλησιάσουν με περισσότερες αξιώσεις την περιοχή του Βελλίδη και κατάφεραν κάτι παραπάνω: να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ!

Στο 53’ ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα όντας έξω από την περιοχή και μάταια προσπάθησε να πείσει τον Λάμπρου πως η μπάλα έμεινε οριακά έστω, εντός περιοχής. Ο διαιτητής υπέδειξε το φάουλ σε εξαιρετική θέση για τον ΟΦΗ, με τον Πλατέλλα να πατάει στον Ποτουρίδη, αυτός να πλασάρει και αφού η μπάλα κόντραρε λίγο στον Λίλα, κατέληξε στην εστία του ΠΑΣ για το 0-1!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΚΛΑΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δείχνοντας ωστόσο «παγωμένοι» στα πρώτα λεπτά μετά το προβάδισμα του ΟΦΗ. Ο Παμλίδης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στο 56’, με τον Στρέζο να μπλοκάρει, ενώ η είσοδος του Μυστακίδη και του Κριζμάν έκανε το σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και δυο φορ στην περιοχή.

Ο ΠΑΣ είχε πλέον την κατοχή και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει δίχως κάποια μεγάλη χαμένη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο. Στο 84’ ωστόσο ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αθανασιάδης με όμορφο γυριστό από κοντά έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία!

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Στρέζο να δείχνει τα αντανακλαστικά του και το τελικό σφύριγμα του Λάμπρου να αφήνει τις δυο ομάδες με έναν βαθμό κερδισμένο.

MVP: Ο Αθανασιάδης σκόραρε ύστερα από καιρό και αυτό αρκούσε στους Γιαννιώτες για να «σώσουν» τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα κρισιμότατο χρονικό σημείο! Ο Έλληνας φορ πέτυχε ένα όμορφο γκολ και δικαιώθηκε για την προσπάθειά του σε όλο το παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Ποτουρίδης ως σκόρερ του ΟΦΗ λίγο έλειψε να του δώσει μια σπουδαία νίκη. Το γκολ του έβαλε σε θέση οδηγού τους Ομιλίτες, που δεν διατήρησαν βέβαια το προβάδισμα, αλλά έφτασαν αρκετά κοντά. Εξάλλου ο Έλληνας στόπερ ήταν θετικός και στην αμυντική του απόδοση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βουό δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, ούτε καλές επαφές, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να είναι ακίνδυνος επιθετικά στη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η γκάφα: Η φάση είναι πολύ οριακή, ωστόσο η παράβαση που τελικά υποδείχθηκε στον Βελλίδη καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα, δεδομένου ότι παραχωρήθηκε φάουλ σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για τους φιλοξενούμενους, που τη μετουσίωσαν σε γκολ.

Το «στραγάλι»: Ο Λάμπρου κάνει μάλλον λανθασμένη υπόδειξη στο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του ΟΦΗ, δεδομένου ότι η μπάλα δεν φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Κατά τ’ άλλα δεν είχε προβλήματα να τηρήσει τον πειθαρχικό έλεγχο, ούτε να πάρει άλλες δύσκολες αποφάσεις.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ έφτασε κοντά σε μια μεγάλη νίκη, ωστόσο η ολιγωρία των τελευταίων λεπτών του κόστισε το χαμένο τρίποντο, με το βαθμολογικό κέρδος πάντως να μην είναι αμελητέο. Αντίθετα οι Γιαννιώτες ήθελαν τη νίκη και δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τον βαθμό, έστω κι αν τον κέρδισαν στο τέλος.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (67’ Μυστακίδης), Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Ξύδας (60’ Κριζμάν), Παμλίδης, Αθανασιάδης
ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (83’ Παπαστεριανός), Νάστος, Κυριακίδης, Σάσι (69’ Μιχόγεβιτς), Πλατέλλας (92’ Κοιλιάρας), Βουό
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης