Euroleague: Χίμκι-Παναθηναϊκός 76-68: Τι είχες ΠΑΟ, τι είχα πάντα...

Euroleague: Χίμκι-Παναθηναϊκός 76-68: Τι είχες ΠΑΟ, τι είχα πάντα...

Ο γνωστός Παναθηναϊκός εκτός έδρας, έκανε την εμφάνιση του και στην Μόσχα όπου κατάφερε να  χάσει και από την Χίμκι, παρόλο που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίστηκε χωρίς τον Αλεξέι Σβέντ!

4638395
Με πραγματικό... ναρκοπέδιο έχουν μετατραπεί τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό! Γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 5η φετινή του ήττα στην EuroLeague (5-5) και να ψάχνει με τα... κιάλια το πολυπόθητο «διπλό» στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Και πώς να κερδίσει όταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας συνεχίζει να... παραπατάει τη φετινή σεζόν. Το -4 στο ranking του Νικ Καλάθη με 1/9 σουτ (εκ των οποίων 0/5 τρίποντα) και 3 λάθη αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τον λόγο για τον οποίο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν φύγουν με τη νίκη από τη Μόσχα. Όχι ότι είναι και ο μοναδικός λόγος...

Απλούστατα δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης! Στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν εξαιρετικός στην επίθεση και τραγικός στην άμυνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε στην άμυνα αλλά ήταν... τραγικός στην επίθεση. Ουσιαστικά πλήρωσε ακριβά το 3ο δεκάλεπτο, όταν και σκόραρε μόλις 7 πόντους με 3/15 εντός παιδιάς.

Μπορεί να είχαν και οι «πράσινοι» την απουσία του Παπαπέτρου ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία από τη στιγμή που έλειπε από την Χίμκι ο παίκτης που τα κάνει... όλα! Πάντως η απουσία του Σβεντ ίσως και να λειτούργησε ευεργετικά για τη ρωσική ομάδα αφού έπαιξε ένα τελείως διαφορετικό στυλ μπάσκετ, έχοντας για καλύτερους τους Γκιλ και Μίκι οι οποίοι «χτύπησαν» τον Παναθηναϊκό (που αλλού;) μέσα στο «ζωγραφιστό».

Για τους «πράσινους» ο Γκιστ είχε τις... εκλάμψεις του, ο Λάνγκφορντ ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα, ενώ ο Λοτζέσκι ήταν από εκείνους που προσπάθησαν.

Το ματς

Κλείσιμο
Η άμυνα αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού η Χίμκι είχε τις λύσεις ακόμα και αν απουσίαζε ο Αλεξέι Σβεντ. Σαφέστατα το παιχνίδι είχε γίνει πιο ομαδικό από πλευράς της ρωσικής ομάδας, τα τρίποντα είχαν μειωθεί αισθητά και ο Μπαρτζώκας είχε μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στην «πράσινη» ρακέτα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την δεδομένη αδυναμία του «τριφυλλιού» στο «ζωγραφιστό» όπως επίσης και την άμυνα στα pick n roll. Και ήταν κάτι που το κατάφερε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Ο Άντονι Γκιλ ήταν εκείνος που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά, ενώ όποτε χρειάστηκε η Χίμκι έβρισκε σκορ και από την περιφέρεια και ειδικά με πάσες στην αδύνατη πλευρά. Στο 8' το σκορ ήταν 18-11 για τους γηπεδούχους, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει (μια κάποια) ισορροπία με την είσοδο του Ίαν Βουγιούκα. Ο Καλάθης μπορεί να τα πήγαινε καλύτερα όσον αφορά την οργάνωση, αλλά «εκτελεστικά» είχε ένα κακό ημίχρονο με 0/2 σουτ.

Εκείνος που κρατούσε τον Παναθηναϊκό στην επίθεση και δεν άφηνε την Χίμκι να ξεφύγει ήταν και πάλι ο Κιθ Λάνγκφορντ, έχοντας την συμπαράσταση, αρχικά του Λάσμε και εν συνεχεία του Γκιστ. Άλλωστε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν επιθετικό, αλλά αμυντικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο (29-25) είχε 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές, ενώ η Χίμκι αντίστοιχα 7/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 3/3 βολές.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά την δεύτερη περίοδο και με ένα επιμέρους 4-15 προηγήθηκαν με 40-33 και έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Ήταν το διάστημα που ανέβηκε η πίεση στην άμυνα, ενώ όπως αποδείχθηκε το... πείραμα Παπαγιάννη δεν απέδωσε καρπούς στη συνέχεια. Δύο λάθη στην επίθεση και αντίστοιχα λάθη στην άμυνα έφεραν ένα σερί 10-0 της ρωσικής ομάδας η οποία πήρε εκ νέου τον έλεγχο και το μομέντουμ του αγώνα (43-40 στο 18') λίγο πριν από το ημίχρονο (48-44). Ένα διάστημα όπου η Χίμκι είχε 13/18 δίποντα (σ.σ. ενώ σκοράρει 16 κατά μέσο όρο στο σύνολο), 6/12 τρίποντα, 4/4 βολές και μόλις... 8 ριμπάουντ, ενώ ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα 8/17 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 13/16 βολές.

Η ευστοχία των «πρασίνων» ωστόσο σταμάτησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αφού ξεκίνησαν με 0/5 δίποντα με αποτέλεσμα να πάει στράφι η καλή προσπάθεια που έκαναν στην άμυνα. Ουσιαστικά οι άμυνες στις δύο άκρες του παρκέ είχαν πάρει την θέση της επίθεσης. Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού είχαν πέσει... δραματικά αφού οι παίκτες του Πασκουάλ μέτρησαν 2/11 δίποντα και 1/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Όχι ότι η Χίμκι τα πήγαινε καλύτερα αλλά από τη στιγμή που ο Λάνγκφορντ έμεινε στο «μηδέν» στην τρίτη περίοδο, μπόρεσε η ρωσική ομάδα να ελέγξει το ματς και να φτάσει στο +8 (59-51) με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στην τελευταία περίοδο. Η αστοχία συνεχίστηκε και ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε ούτε στο 10% την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Το καλάθι της Χίμκι έμοιαζε με... κουμπότρυπα και μόνο στο τέλος που είχαν κριθεί τα πάντα μπόρεσαν να πετύχουν εύκολους πόντους. Το επιμέρους 38-24 του δευτέρου αποτυπώνει στο έπακρον την διαφορά των δύο ομάδων σε εκείνο το διάστημα, με την Χίμκι να διατηρεί την διαφορά κοντά στους 10 πόντους και να την ξεπερνάει (74-63) λίγο πριν από το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 29-25, 48-44, 59-51, 76-68
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης