Σκάνδαλο σε αγώνα δρόμου στην Κίνα - Δείτε πώς 237 αθλητές έκοψαν δρόμο και ακυρώθηκαν

Σκάνδαλο σε αγώνα δρόμου στην Κίνα - Δείτε πώς 237 αθλητές έκοψαν δρόμο και ακυρώθηκαν

Συνολικά ακυρώθηκαν 258 αθλητές

run-sne1
Την οργή των διοργανωτών του ημιμαραθωνίου στην πόλη Σεντεζέν στην Κίνα προκάλεσαν οι ενέργειες εκατοντάδων αθλητών που δεν δίστασαν, μεταξύ άλλων, να «κόψουν δρόμο» προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Συνολικά στον αγώνα που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή ακυρώθηκαν 258 συμμετέχοντες. Οι 18 εξ αυτών απειλούνται με τιμωρία αποκλεισμού δια βίου επειδή βρέθηκαν να φορούν ψεύτικους αριθμούς αθλητών ενώ σε αυτή την ομάδα εντοπίστηκαν και τρεις που έστειλαν άλλους να τρέξουν για λογαριασμό τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία, 237 τον αριθμό, ακυρώθηκαν γιατί έγιναν τσακωτοί να «κόβουν δρόμο». Αυτοί οι αθλητές αναμένεται να τιμωρηθούν με διετή ποινή αποκλεισμού από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνονται να περνούν μέσα από ένα πάρκο προκειμένου έτσι να γλιτώσουν το 10% της συνολικής απόστασης.

Σε μήνυμά τους οι διοργανωτές εξέφρασαν τη λύπη τους. «Ο Μαραθώνιος δεν αποτελεί απλά έναν αγώνα, είναι μια μεταφορά της ζωής και κάθε δρομέας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του» δήλωσαν στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Shenzhen half marathon descends into chaos after runners cheat
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης