Με Ελληνίδα προπονήτρια η τουρκική ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα γυναικών

Με Ελληνίδα προπονήτρια η τουρκική ομάδα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα γυναικών

Η Κατερίνα Χατζηδάκη βρίσκεται στον πάγκο της Χατάι από το 2016

ellada-proponi-1
Όλοι γνωρίζουμε πως η χώρα μας εκτός από λάδι, φέτα και ελιές, εξάγει και μπάσκετ. Η προπονητική σχολή των Ελλήνων θεωρείται από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια με λαμπρά παραδείγματα εκείνα των Δημήτρη Ιτούδη, Γιώργου Μπαρτζώκα και Γιάννη Σφαιρόπουλου- οι δυο πρώτοι στη Ρωσία και ο τρίτος στο Ισραήλ- αλλά και δεκάδες άλλους προπονητές σε διάφορες χώρες.

Στη μακρά αυτή λίστα των πετυχημένων προπονητών μπασκετ, έγραψε τελευταία το όνομά της και η Κατερίνα Χατζηδάκη. Η πρώτη Ελληνίδα προπονήτρια που έφυγε από την Ελλάδα για την Τουρκία.

Με όπλα της τη θέληση και τη σκληρή δουλειά η ελληνίδα προπονήτρια διαπρέπει στον πάγκο της τουρκικής Χατάι, ομάδα που θα αντιμετωπίσει σήμερα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας γυναικών.

ellada-proponi-3
ellada-proponi-2


Η Κατερίνα Χατζηδάκη είχε δεχθεί το 2016 πρόταση να αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή στην τουρκική ομάδα ενώ λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή.

Η Κατερίνα Χατζηδάκη ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ από τον Ασπρόπυργο, όπου γεννήθηκε. Την προπονητική της καριέρα την ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια όταν στα 17 της χρόνια προπονούσε ομάδες κορασίδων. Το 2005 γνώρισε την Γιασεμή Σαμαντούρα με την οποία δούλεψε ως βοηθός της για πολλά χρόνια.

Όπως επισημαίνει οι διαφορές του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ με το τουρκικό είναι μεγάλες. «Οι διαφορές είναι πάρα πολλές, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.  Η ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Τουρκίας είναι πολύ κοντά στις ομάδες, το  γυναικείο πρωτάθλημα έχει ξεχωριστό γενικό χορηγό και οι αγώνες προβάλονται ζωντανά είτε απο την τηλεόραση, είτε από το διαδικτυακό κανάλι της ομοσπονδίας. Η κάθε ομάδα εχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει 4 ξένες αθλήτριες, καθώς επίσης και μια επιπλέον ξένη η οποία κατέχει τουρκικό διαβατήριο. Από μόνο του το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως τα μπάτζετ των περισσοτέρων ομάδων είναι αρκετά υψηλά, γεγονός που κάνει το πρωτάθλημα της Τουρκίας από τα πλέον ποιοτικότερα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι σχεδόν ακριβώς  το αντίθετο, και εν μέρη είναι αναπόφευκτο λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλά θεωρώ πως τουλάχιστον στο κομμάτι της οργάνωσης υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητα βελτίωσης», είχε δηλώσει στο protothema.gr.

Οι δυο πιο γνώριμοι της Ελλάδας στην Τουρκία είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Κώστας Σλούκας, όμως όπως λέει στο protothema.gr η Κατερίνα δεν έχει τύχει να βρεθούν αφού εκείνη εργάζεται στην Αντιόχεια που είναι μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Από τους μπασκετμπολίστες αυτός που θαυμάζει είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο που συγκλονίζει με τις εμφανίσεις του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Κλείσιμο
ellada-proponi-4

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης