Euroleague, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-70: Στάση ΟΑΚΑ για την Μπάρτσα!

Euroleague, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-70: Στάση ΟΑΚΑ για την Μπάρτσα!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε ωστόσο ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστικός και χάρη στην άμυνά του κατάφερε να βάλει «φρένο» στο σερί της Μπαρτσελόνα κερδίζοντας στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 76-70!

4629065
Αν μη τι άλλο το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μόνο εύκολο δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό. Οι «μπλαουγκράνα» μετρούσαν πέντε σερί νίκες στην EuroLeague και έδειχναν σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του αγώνα στην Αθήνα. Όμως, γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι στο ΟΑΚΑ είναι... αλλιώς για τον Παναθηναϊκό!

Έχοντας τη... φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» το «τριφύλλι» μπορεί να μην εντυπωσίασε ωστόσο έκανε το... καθήκον του και κατάφερε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 76-70 και να φτάσει στο 5-3 μετά τις 8 πρώτες αγωνιστικές. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των «πρασίνων», ο Λάσμε έδωσε πολλές βοήθειες, ενώ παίκτης-κλειδί στο τέλος ήταν ο Ντίνος Μήτογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες που βρέθηκαν στο παρκέ, με τον Νικ Καλάθη να... αγγίζει το double-double (9 ριμπάουντ, 12 ασίστ) χωρίς... πόντους!

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι όπως ακριβώς και στο τελευταίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με αστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας 0/4 τρίποντα πριν «σπάσει» το ρόδι ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Όχι ότι η Μπαρτσελόνα πήγαινε... πίσω. Ο Πασκουάλ είχε διαβάσει καλά τις επιθέσεις των «μπλαουγκράνα» και με συνεχόμενες βοήθειες και αλληλοκαλύψεις, δεν έδινε το δικαίωμα στους παίκτες της ισπανικής ομάδας για το εύκολο σουτ. Από τη στιγμή που κατάφερε ο Παναθηναϊκός να «ανοίξει» την άμυνα της Μπαρτσελόνα με τα περιφερειακά σουτ, πραγματοποίησε ένα σερί 8-0 και έστειλε την διαφορά στους 11 πόντους (21-10) έχοντας ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος μετά την... αρχική αστοχία και το γεγονός ότι ο Νικ Καλάθης δεν ξεκίνησε καλά κάνοντας αρκετά λάθη (αν και βοήθησε στα ριμπάουντ) άλλαζε τους παίκτες δύο-δύο και τρεις-τρεις! Το σχήμα με Λεκαβίτσιους, Παππά, Αντετοκούνμπο, Τόμας και Γκιστ ήταν εκείνο που λειτούργησε καλύτερα, αν και δεν άργησαν να φανούν τα πρώτα προβλήματα ελέω... Σεραφέν. Ο Γάλλος είχε τις «απαντήσεις» στον ΝτεΣόν Τόμας με τους δύο παίκτες να ήταν οι καλύτεροι του παρκέ σημειώνοντας από 11 πόντους στην δεύτερη περίοδο.

Η Μπαρτσελόνα με ένα επιμέρους 11-4 κατάφερε να μειώσει από το -11 (23-12 στο 13') στο -4 (27-23 στο 16') αλλά η αστοχία της έξω από τα 6.75 μέτρα (0/5 στο ημίχρονο) δεν της επέτρεπε να πλησιάσει περισσότερο. Ο Τόμας εξακολουθούσε να ήταν η σταθερή αξία του Παναθηναϊκού στην επίθεση που είχε 9/19 δίποντα και 3/10 τρίποντα σε αυτό το διάστημα (όπως επίσης 5/8 βολές) με την Μπαρτσελόνα να μετράει αντιστοίχως 9/21 δίποντα, 0/5 τρίποντα και 7/7 βολές.

Κλείσιμο
Η διαφορά βρέθηκε στο +10 (42-32) στο 23' με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις στην άμυνα της Μπαρτσελόνα που είχε γίνει πιο... σκληρή σε σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δύο άστοχα σουτ και ένα λάθος έμελλε να γυρίσουν «μπούμερανγκ» στους γηπεδούχους οι οποίοι δέχθηκαν ένα σερί 10-0 (!) των Κούριτς (6π.) και Ερτέλ (4π.) μέσα σε τρία λεπτά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει από την... αρχή (42-42) στο 26'! Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά το τάιμ άουτ του Πασκουάλ και με ένα δικό του 9-0 έστειλε εκ νέου την διαφορά στο +9 (51-42) παίρνοντας εκ νέου το momentum του αγώνα μέχρι το 30' (55-50). Βέβαια υπήρχαν και κάποια φαλτσοσφυρίγματα τα οποία κράτησαν την Μπαρτσελόνα κοντά στο σκορ και τα οποία έφεραν εκνευρισμό στις τάξεις της ελληνικής ομάδας.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, τρία καλάθια του Ντίνου Μήτογλου (μάλιστα το ένα ισοδυναμούσε και με το πρώτο του τρίποντο στην φετινή EuroLeague) στάθηκαν αρκετά για να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα και παράλληλα να... κόψουν τον βήχα της Μπαρτσελόνα! Ένα επιμέρους 12-2 του Παναθηναϊκού έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +13 (67-54 στο 33') και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την 5η νίκη του στην φετινή EuroLegue (5-3) και τη... διακοπή στο σερί της Μπαρτσελόνα που μετρούσε πέντε σερί επιτυχίες.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-25, 55-50, 76-70
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης