Ευρωλίγκα: Οι 6 πιο παραγωγικοί γκαρντ, μέσα Καλάθης και Σλούκας!

Ευρωλίγκα: Οι 6 πιο παραγωγικοί γκαρντ, μέσα Καλάθης και Σλούκας!

Το μπάσκετ είναι το άθλημα των… κοντών! Η Ευρωλίγκα παρουσίασε την παραγωγικότητα συγκεκριμένων παικτών μέσω του εκτελεστικού και δημιουργικού τομέα.

34f88bb2-sloukas-calathes-mazi-stoixeia-625x375
Οι έξι πρώτες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας στην Ευρωλίγκα αποτελούν πλέον παρελθόν και η “κούρσα” για τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, στη “μάχη” των κοντών ο Αλεξέι Σβεντ, ο Μάικ Τζέιμς, ο Νικ Καλάθης και τα υπόλοιπα σπουδαία ονόματα της λίγκας προσπαθούν να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο τις ομάδες τους ώστε να “σκαρφαλώσουν” όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας δημοσιεύτηκε ένα κείμενο με κεντρικό θέμα τους πιο παραγωγικούς γκαρντ της διοργάνωσης. Οι αριθμοί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο που συγκεκριμένοι παίκτες συνεισφέρουν στην επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας τους…

Κόκκινο πλαίσιο: Οι πόντοι που παράγει κάθε παίκτης μέσα από δίποντα, τρίποντα και ελεύθερες βολές.

Πράσινο πλαίσιο: Οι πόντοι που προέρχονται από τη δημιουργία (ασίστ) των παικτών.

Μαύρο πλαίσιο: Οι συνολικοί πόντοι που προσφέρει κάθε παίκτης στην ομάδα του.
Κλείσιμο
d61e6c60-points-created-el


Όπως προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα, ο Αλεξέι Σβεντ είναι υπεύθυνος για τους 48.9 από τους συνολικά 80.3 πόντους της Χίμκι! Δηλαδή παράγει το 60.9% των συνολικών πόντων του ρωσικού συλλόγου με τη συγκεκριμένη επίδοση να τον φέρνει μακράν πρώτο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην περίπτωση του Νικ Καλάθη, είναι εμφανές πως ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι σαφώς πιο παραγωγικός ως δημιουργός, παρά ως εκτελεστής, κάτι που επιβεβαιώνουν οι 8.7 τελικές πάσες που μοιράζει οι οποίες οδηγούν σε 21.4 πόντους για τους “πράσινους.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στον Μάικ Τζέιμς. O Αμερικανός γκαρντ διατηρεί career-high με 7.2 ασίστ ανά συμμετοχή σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, με αποτέλεσμα η Αρμάνι Μιλάνο να παίρνει 18.4 πόντους κατά μέσο όρο από τη δημιουργική δράση του. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους 18.7 πόντους που σκοράρει, τότε δικαιολογείται πλήρως η παρουσία του στην πρώτη θέση του MVP ladder.

To top 6 συμπληρώνουν οι Νέιτ Γουόλτερς, Κώστας Σλούκας και Τόμας Ερτέλ με εξίσου σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι των Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης