ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Super League Απόλλων Σμύρνης-Άρης 1-2: ΚαθΑΡΗσε με γκολάρα

Super League Απόλλων Σμύρνης-Άρης 1-2: ΚαθΑΡΗσε με γκολάρα

Με ένα γκολ από τα αποδυτήρια (στα 19 δεύτερα σκόραρε ο Ματέο) και μια απίθανη γκολάρα του Γκάμα από μαγική ασίστ του Ντιγκινί, ο Άρης έφυγε νικητής (2-1) από την Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα (ισοφάρισε προσωρινά ο Τριάδης) που παραμένει στον βαθμολογικό βυθό -  Πέναλτι σε ανατροπή του Ακόστα δεν έδωσε ο Κοτσάνης

4619105
Από την μία ο Απόλλωνας που με μόλις 1 βαθμό έως τώρα ήθελε τη νίκη πως και πως για να μπορέσει να πάρει βαθμολογική ανάσα, από την άλλη ο Άρης που μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες ήθελε με την σειρά του το τρίποντο για να μην χάσει την επαφή του με την πρώτη πεντάδα.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν στη Ριζούπολη και στο τέλος αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι... κίτρινοι επικρατώντας με 2-1, σε ένα ματς στο οποίο γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του Κοτσάνη. Οι γηπεδούχοι για το πέναλτι που κακώς δε δόθηκε στην ανατροπή του Ακόστα από τον Δεληζήση και οι φιλοξενούμενοι για την ισοφάριση του Απόλωνα με τον Κύργιο να είναι οφσάιντ.

Με τους τρεις βαθμούς ο Άρης έφτασε τους 15 και βρίσκεται στην 7η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό συνεχίζοντας την... μάχη του για την πεντάδα, ενώ ο Απόλλωνας παρέμεινε στον 1 πόντο και την τελευταία θέση και πλέον το έργο του για την συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Το πιο γρήγορο γκολ της χρονιάς
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε στον Άρη με τους... κίτρινους να καταφέρνουν να πετυχαίνουν το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόλις 19 δευτερόλεπτα, με τον Μπρούνο Γκάμα από αριστερά να συγκλίνει, να κάνει το σουτ, τον Χουάντερσον να διώχνει και τον Γκαρσία από το ένα μέτρο να κάνει το 0-1.

Από το σημείο εκείνο ενώ θα περιμέναμε τον Άρη να συνεχίσει την πίεση, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, γύρισε πίσω και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που με την σειρά τους προσπάθησαν να πιέσουν χωρίς με την σειρά τους να μπορέσουν να κάνουν κάποια σημαντική φάση.

Κλείσιμο
«Χτύπησε» στο 45' ο Τριάδης

Έτσι φτάσαμε στο 45', λεπτό στο οποίο έγινε το 1-1, αφού πρώτο τρία λεπτά πιο νωρίς ο Τριάδης είχε σουτ στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης κατάφερε να σκοράρει, όταν ο Σικαμπάλα εκτέλεσε φάουλ, ο Κύργιας από θέση οφσάιντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τριάδης από κοντά ισοφάρισε, στέλνοντας ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Φοβερό γκολ και πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια φάση μέχρι και το 69', λεπτό στο οποίο οι φιλοξενούμενοι... έκρυψαν την μπάλα και σκόραραν. Ο Μπρούνο Γκάμα έβγαλε κάθετη στον Ντιγκινί, αυτός του έκανε μαγική ασίστ με το τακουνάκι του και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Αυτή ήταν και η προτελευταία σημαντική φάση του ματς, με την τελευταία να γίνεται στο 79' όταν ο Ακόστα έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, ο Δεληζήσης τον πάτησε και ο διαιτητής της συνάντησης έδωσε συνέχεια κάνοντας το δεύτερο σημαντικό λάθος στην αναμέτρηση.

MVP: Μόνο και μόνο για το μαγικό τακουνάκι που έκανε στο 1-2 δεν γίνεται να μην βάλουμε πολυτιμότερο τον Ντιγκινί. Μια απίστευτη κίνηση και πάσα στον Γκάμα που έδωσε και τη νίκη στον Άρη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σικαμπάλα στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα λέγαμε πως την έκανε ο Δεληζήσης πατώντας τον Ακόστα, αλλά δεν στοίχισε στον Άρη από την στιγμή που το πέναλτι δεν δόθηκε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δύο σημαντικές φάσεις είχε το ματς και ο Κοτσάνης με τους βοηθούς έκαναν λάθη. Ανθρώπινα, αλλά λάθη. Αρχικά στο 1-1 ο Κύργιας ήταν σε θέση οφσάιντ πριν πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα πάει στον Τριάδη για να ισοφαρίσει και στην συνέχεια στο πέναλτι του Δεληζήση στον Ακόστα που δεν δόθηκε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Άρης κέρδισε σήμερα τον για ακόμα μία φορά στα τελευταία ματς, καλό Απόλλωνα γιατί έχει παίκτες με ποιότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλός, αλλά όταν χρειάστηκε έγινε μια φάση όπως αυτή του Ντιγκινί με τον Γκάμα και έτσι πήρε το σημαντικό τρίποντο.

Οι συνθέσεις του αγώνα
Απόλλων Σμύρνης (Γ. Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Γκίνο, Ντ' Ούρσο (70' Μπεντινέλι), Κονέ, Μάντζιος (28' λ. τρ. Ελ Χέλβε), Σικαμπάλα, Τριάδης (77' Ακόστα).
Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Μαρτίνες (70' Βαλεριάνος), Γκάμα, Γκαρσία (55' λ. τρ. Γιουνές), Ντιγκινί (81' Ούγκο Σόουζα).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης