Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα κοριτσιού

Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα κοριτσιού

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 5ου Τρέξε Χωρίς Τερματισμό που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η Οργανωτική Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα για το 2019, αλλά και τον σκοπό του

TXT_2019_-_web_icon
Το 6ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσαλονίκης μπαίνει σε νέα τροχιά από το 2019 και όχι μόνο θα έχει πλέον διεθνή χαρακτήρα, αλλά θα είναι και ο πρώτος φιλανθρωπικός αγώνας στην Ελλάδα αφιερωμένος στην παγκόσμια ημέρα κοριτσιού.

Από το 2012 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 11η Οκτωβρίου ως την παγκόσμια ημέρα κοριτσιού, σε μία προσπάθεια να επισημανθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νεαρά κορίτσια.

Είναι επίσης και μία ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν οι κοινωνίες, ώστε να προωθηθεί η ενδυνάμωση της παρουσίας και αναγνώρισης των κοριτσιών ως ισότιμα μέλη στις κοινωνίες του σήμερα.

Γι αυτό το λόγο και το 6ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσσαλονίκης, ο υπερμαραθώνιος των 50 συνεχόμενων ωρών ορίστηκε να διεξαχθεί 11-13 Οκτωβρίου 2019 στην πανέμορφη τοποθεσία της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», είναι φιλανθρωπικός αγώνας που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο κάθε ηλικίας που θέλει περπατώντας ή τρέχοντας να γράψει χιλιόμετρα και να προσφέρει και που επίσης περιλαμβάνει στο πρόγραμμα τα αγωνίσματα των 24 και 48 ωρών.

Η αυλαία του 5ου Τρέξε Χωρίς Τερματισμό έπεσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με χιλιάδες δρομείς από τη Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα να καλύπτουν 28732 χιλιόμετρα και να συγκεντρώνουν 14366 ευρώ για το τμήμα επειγόντων της παιδιατρικής πτέρυγας του «Ιπποκράτειου» και το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Κλείσιμο
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: trexe.gr και nofinishrun.org καθώς και στο facebook: www.facebook.com/NoFinishRun
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης